Gyurcsány nekirontott az ellenzéknek
Gyurcsány Ferencék elkezdték szétfeszíteni az LMP-t, de nekimentek Karácsony Gergelynek is. Orbán Viktor és Polt Péter jövőjén, illetve a Jobbikkal való együttműködésen vitázik az ellenzék.
2018. március 23. 11:00

A társelnökök szembefordításával indítottak újabb támadást az őket elutasító LMP ellen Gyurcsány Ferencék. Gréczy Zsolt, a DK szóvivője az ATV élő adásában üzent Hadházy Ákosnak összefogást sürgetve, mondván: Szél Bernadett erre kevésbé hajlandó.

– Egyrészt ne engedd Szél Bernadettnek, hogy Polt Péter a helyén maradjon, ahogy ezt ígérte a pártotok konferenciáján. Másrészt nem lehet elsunnyogni a DK-nak azt a gesztusát, hogy mi visszaléptettük Tóth Zoltánt Szél Bernadett javára. Az országban nagyon sokan várnak egy hasonló gesztust az LMP-től – üzente a DK szóvivője.

Nem sokkal később Gyurcsány Ferenc közösségi oldalán vette célkeresztbe az ellenzéki pártokat. „Szél Bernadett megtartaná Polt Pétert. Karácsony Gergely ügyvivő miniszterelnökként megtartaná Orbánt. Na, ne őrüljünk meg, kollégák!” – írta a DK elnöke arra utalva, hogy Szél egy konferencián arról beszélt: a legfőbb ügyésznek szigorúan szakmai alapon lehet „viszontlátásrát” mondani.

Karácsony Gergely pedig a Magyar Narancsnak adott interjújában fogalmazott úgy: „Vona Gábor az én szavazatommal biztos nem éri el, hogy akár egy percig is miniszterelnök legyen ebben az országban. Az ügyvivő kormányfőnek egyébként Orbán Viktort javaslom, szeretném, hogy végignézné, ahogy lebontjuk a NER-t a feneke alól.” Gyurcsány Ferenc bejegyzése után Karácsony meglehetősen zavaros magyarázkodásba kezdett.

„Április 8-án legyőzzük Orbánt és még aznap nekilátunk a jogállam, a demokrácia, a tisztesség helyreállításának. Orbán április 8-tól már csak ügyvezető kormányfő, korlátozott jogkörrel, de csakis az új kormány felállásáig” – írta az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje.

Gyurcsánynak üzent Szél Bernadett is. „Remek társasjáték a választások előtt 18 nappal: az MSZP és DK, mint akinek nincs jobb dolga, sorozattámadásokat intéz ellenem és az LMP ellen egy fideszes módra félremagyarázott mondatra építve” – írta Szél, megismételve, hogy a legfőbb ügyész a jog eszközeivel is leváltható. Az LMP miniszterelnök-jelöltje üzent Demszky Gábornak is, aki a napokban „szélütöttnek” nevezte őt, amiért a Jobbikkal tárgyalnak.

Az LMP-s politikus és a DK elnöke egymásnak üzengetnek Fotós: Mirkó István

Az egykori SZDSZ-es főpolgármester idején történt BKV-s, illetve a 4-es metró körüli korrupciós ügyekre ügyekre utalva Szél úgy fogalmazott: „nyugodtan bízzon bennem főpolgármester úr, az LMP-vel az elmúlt 28 év összes korrupciós botrányát feltárjuk és azok érintettjeit elszámoltatjuk. Nem lesz ott semmi hiba.”

Az ellenzéki pártok mindeközben a Friedrich Naumann Alapítvány és a Republikon Intézet konferenciáján a Jobbikkal való együttműködésről vitatkoztak. Csárdi Antal, az LMP fővárosi képviselője arról beszélt, hogy az ideológiai távolság miatt irtózik a Jobbik bevonásától, de nincs más megoldás a parlamenti többség megszerzésére. Erre Niedermüller Péter, a DK európai parlamenti képviselője úgy reagált: „akarsz egy országot, ahol Vona Gábor a miniszterelnök? Hát ne vaduljunk meg!”

Kunhalmi Ágnes, a szocialista párt fővárosi elnöke azt emelte ki: az utóbbi évek nyugat-európai választási eredményei azt mutatják, hogy a demokratáknak csak széles együttműködéssel sikerült megakadályozniuk a szélsőséges és újjobboldali erők előretörését, és ebben most Magyarországon a sor.

Az ellenzéki káoszt mindazonáltal a Fidesz alelnöke a Magyar Hírlapnak úgy értékelte, hogy az csak egy ócska, a választókat megtéveszteni szándékozó színjáték.

– Én és a politikai közösségünk az embereket akarjuk elérni, nem pedig azt hallgatni, hogy kinek kivel kellene összefogni a Soros-féle elképzelések megvalósítására – fogalmazott Németh Szilárd.

magyaridok.hu
 • "...a gyanúsítottat agyonlőtték"
  Jött arra valaki, gyanúsnak találták, és lelőtték. Lehet, hogy háromgyerekes, a családjáról példamutatóan gondoskodó, kollégáival kedves agysebész volt az illető, de rosszkor jött rossz helyre: a rendőrök „gyanúsítottnak” minősítették, és ártalmatlanították.
 • Politikai stabilitás mint érték
  Az SZDSZ is megtorpedózta az 1996-os világkiállítást. A szélsőséges párt akkor bebizonyítatta, hogy komoly tényező az országban, nagy kárt tud okozni neki.
 • Hollandiában mindig a bemázolt arcú Fekete Péter kíséri a Mikulást
  A Karácsonyt megelőző időszaknak minden országban és minden családban megvannak a hagyományai. Vannak, akik a megváltó eljövetelére készülnek, mások vásárlási lázban égnek. Sok gyerek pedig az adventi kalendárium ablakait nyitogatva türelmetlenül számolja vissza a napokat a Jézuska vagy a Mikulás és az ajándékok érkezéséig.
 • Szuperexpresszel a fapadosok ellen
  Legyőzheti-e a nagy sebességű vasút a repülőgépet? A most 25 éves Eurostar példája azt mutatja, hogy ha odafigyelnek a részletekre, a vasút versenyképes alternatíva lehet, és egyre inkább azzá válik, ahogy nő a szén-dioxid-mentes közlekedés jelentősége.
 • A Momentum identitástipró ideológiája
  Azokat az értékeket, amelyeket elődeink csendes hangyamunkával megteremtettek, a momentumosok most zsetonként herdálják el az egyre mélyebbre züllő európai politikai kaszinóban.
MTI Hírfelhasználó