Túlságosan szeretik a Fideszt a kolozsváriak a DK szerint
Meglehetősen sajátos kampányvideóval igyekszik mozgósítani a Demokratikus Koalíció. A közösségi médiába is felkerült összeállítás a határokon túliak szavazati jogának elvétele mellett érvel – abból a megközelítésből, hogy a megkérdezett kolozsváriak mindegyike elégedett a Fidesszel és Orbán Viktorral, ezért a jelenlegi kormány mellett fog voksolni.
2018. március 26. 13:18

A kampányvideó fölé Gyurcsány Ferenc oldalán kiposztolt szöveg így szól: „Megkérdeztük a kolozsváriakat, hogy április 8-án elmennek-e szavazni. Az eredmény döbbenetes! Nézd meg a saját szemeddel! Április 8-án szavazz az egyetlen pártra, amely megszüntetné a határon túli kettős állampolgárok szavazati jogát; szavazz a Demokratikus Koalíció listájára, a 3-as számú listára! Ne hagyd, hogy mások döntsenek helyetted!”

A Demokratikus Koalíció kérdezője az alábbi feleleteket kapta a kolozsváriaktól arra a kérdésre, hogy az illető elmegy-e szavazni: „Igen”, „Természetesen”, „Persze”, „Magyar állampolgár is vagyok, kötelességem”, „Részt veszünk, részt vettünk”, „Természetesen szavaznék, mert jogom van”.

A következő kérdés az volt: Kire szavaz a magyarországi választásokon? A legjellemzőbb feleletek: „A Fideszre szavazok”, „Csakis a Fideszre szavazok”, Remélem, a Fidesznek sikerülni fog”, „Én nagyon szimpatizálok Orbánnal”, „A határokon túli magyarokban ő tartja a lelket”, „Nagyon tetszik Orbánnak a politikája”, „Orbán Viktornak adjon az Isten egészséget, kemény gyerek, megállja a helyét”.

A DK a poszt fölé írtakat azzal zárta: „A videóban szereplő emberek arcát kitakartuk, hangjukat eltorzítottuk, mert nem célunk senkit kellemetlen helyzetbe hozni, csak a jelenséget akarjuk bemutatni.”

De vajon miért és mivel hozták volna kellemetlen helyzetbe azokat, akik legjobb meggyőződésük szerint, a kamerába elmondták a véleményüket?

Infostart
 • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
  Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
 • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
  Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
 • Semjén Zsolt: Trianon
  Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke beszédet mondott Csurgón a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából, Szászfalvi László kereszténydemokrata országgyűlés képviselő meghívására a helyi országzászlónál.
 • Donald Tusk szélnek eresztette a néppárti bölcseket
  Magáért beszélt Wolfgang Schüssel volt osztrák kancellár nyilatkozata, Donald Tusk valóban szélnek eresztette a néppárti bölcseket – erősítette meg lapunk kérésére Deutsch Tamás. A Fidesz–KDNP európai parlamenti delegációjának vezetője szerint a néppárti trió hiába is mondta, hogy jó úton haladnak a megbeszélések a Fidesszel. – Nem volt még példa arra, hogy az elnök inkább tehertételt jelent a pártcsaládnak, mintsem lendítőerőt – véleményezte Donald Tusk elmúlt időszakra jellemző magyarellenes kirohanásait.
 • Tisztifőorvos: kedvező tendencia látható az idősotthonokban
  Kedvező tendencia látható az idősek otthonaiban, nem nőtt a fertőzéssel érintett intézmények száma - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.
MTI Hírfelhasználó