Politikusi össztűz a magyar nép döntése ellen
A hamiskártyás támadók egyre inkább a támadhatatlannak tekintett antiszemita kártyát húzzák elő.
2018. április 12. 12:35

A demokratikus magyarországi választásokon megnyilvánuló elsöprő jobboldali győzelem által kiváltott sokkhatás nem hogy csökkenne, de nő a demokratikus álarcot viselő hatalmi központokban. Noha az ott működő politikusok és cselédsajtójuk az elmúlt 28 évben nem egyszer tettek tanúbizonyságot a nép demokratikus választásával szembeni korlátlan dühükről és a békés magyarok szemét kilövő, még a földre lökött anyákat is bakanccsal fejberúgó rendőrök rezsimőrei iránti imádatukról, ami most történik, páratlan.

Nézzük ennek legújabb fordulatait, amelyekből kiderül, a hamiskártyás támadók egyre inkább a támadhatatlannak tekintett antiszemita kártyát húzzák elő.

Az igen befolyásos amerikai Politico brüsszeli szerkesztésű hírportálján „Netanjahu rosszul választja meg Európában barátait” főcímmel és „Magyarország mellé állni Brüsszellel szemben aláaknázza Európa antiszemitizmus elleni pozitív erőfeszítéseit” alcímmel arról ír, hogy az izraeli miniszterelnöknek kevesebb időt kell eltöltenie az Orbán Viktor-féle nacionalisták dicséretével és többet az olyan emberekkel, mint Frans Timmermans uniós bizottsági alelnök. A magyar miniszterelnök azzal nyert nagy arányban választást, hogy országa problémáiért George Sorost, a zsidó pénzembert okolta, miközben Timmermans alelnök az Európai Bizottság történetében páratlan erőfeszítéseket tett az antiszemitizmus ellen, írja William Echikson, egyebek között az Európai Unió a Progresszív Judaizmusért szervezet brüsszeli irodájának igazgatója.

Echikson hosszan méltatja Timmermans hatalmas szerepét abban, hogy, mint az alelnök hangsúlyozta, egy Európa csak zsidókkal tudja megvalósítani egy liberális, toleráns, multi-etnikus és többnemzetű kontinens létrejöttét. Timmermans volt az, aki elsőként nevezett ki antiszemitizmus elleni koordinátort. Ő volt, aki nyomást gyakorolt internetes nagyvállalatokra, hogy harcoljanak az online antiszemitizmus ellen.

Ő volt, aki azokat az országokat állította pellengérre, amelyek rehabilitálni próbálják a holokauszt alatti háborús bűneiket. Ő az, aki több millió euró összeget bocsájtott rendelkezésre az antiszemitizmus elleni harchoz. Az ő Európai Bizottsága volt, amely tavaly e bizottság történetében először az antiszemitizmust elítélő határozatát hozta. Ez a bizottság volt, amely követelte, hogy a tagországok az antiszemitizmus elleni harc koordinátorát kinevezzék, stb.

Cikkét azzal zárja, hogy „Európa zsidói számára ez a cselekvés pillanata. Harcba kell szállni a Magyarország-féle populista antiszemitizmussal” és „ebben Brüsszel szövetségesünk” és e harcban Netanjahu izraeli miniszterelnöknek az Európai Bizottság mellé kell felsorakoznia, nem pedig az Orbán-félék mellé.

Az amerikai Breitbart hírportál brit kiadása arról számol be, hogy Frans Timmermans európai bizottsági alelnök alig leplezetten fenyegette meg Orbán Viktor új kormányát és figyelmeztette, Európa nem engedheti meg, hogy országok visszacsússzanak a diktatúrába, majd személyes élményeit ecsetelte az ilyen diktatúrákkal kapcsolatban.

Az eurokraták és lakájsajtójuk egymást erősítő és mélyen hazug vádjai természetesen átcsapnak az óceán túloldalára.

Az Egyesült Államokban a balliberális Huffington Post internetes hírportál konzervatív ellenfelének tekintett Daily Caller „A demokráciára nézve a valódi fenyegetés nem az, ha a szavazók a jobboldalt választják” címmel felháborodottan ír a Magyarország elleni támadásokról. Kiemeli Howard Dean, Virginia szövetségi állam volt kormányzójának és a 2004-es amerikai elnökválasztáson a Demokrata Párt egyik jelöltjének twitter-üzenetét, amelyben azt írta:

„Orbán győzelme Magyarországon hatalmas fenyegetést jelent az EU számára, amely nem mehet el egy népi támogatást maga mögött tudó fasiszta fölött. Az EU-nak lépnie vagy meghalnia kell.”

Kanadában a francia nyelven megjelenő napilapok közül a legnépszerűbb Le Devoir „A kínai modell Magyarországig terjed” címmel azt írja, hogy a „könnyedén újra miniszterelnökké választott Orbán Viktor tovább tudja folytatni a magyar demokrácia szétverését. Receptje? A kínai modell és a Putyin-féle ultranacionalizmus koktélja”.

A brit Daily Express napilap arról tájékoztatja olvasóit, hogy Nigel Farage, a brexit legnagyobb brit harcosa kijelentette: Orbán Viktor választási győzelme az EU legnagyobb rémálma és viccelődve hozzátette: őt Brüsszelben „még nálam is nagyobb veszélynek tekintik”.

A Politico brüsszeli kiadásának e-mailen szétküldött reggeli körlevele külön fejezetben foglalkozik a magyarországi választásokat követő fejleményekkel. Azt azzal a „botránnyal” kezdi, hogy Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő Gunnar Hökmarkhoz, svéd néppárti frakciótársához írt és minden néppárti képviselőnek továbbított levelében elmondja neki, hogyan kell jól viselkedni, azaz gratulálni illik egy választás győztesének, nem pedig Manfred Webert, a frakció vezetőjét bírálni, amiért Orbánnak gratulált. Aki, Hökmark szerint, populista, Európa-ellenes, antiszemita és idegengyűlölő retorikára támaszkodva győzött. Az ezt tagadó Szájert azonnal cáfolta – veti közbe azonnal a Politico „Playbook” nevű körlevelének szerzője – Niedermüller Péter és Molnár Csaba DK-s európai parlamenti képviselő, akik aláírásukkal szentesített levelet küldtek valamennyi európai parlamenti képviselőnek és bizonyították, Hökmark minden vádja igaz, beleértve az antiszemitizmusét.

A Playbook azzal zárja magyarügyi tájékoztatása számára örömhíreit, hogy ismerteti, Pascal Airmont, a belga Kereszténydemokrata Párt elnöke a belga közszolgálaton tegnap kijelentette: „ha tiszteletben akarjuk tartani értékeinket, ki kell zárni a Fideszt”.

A brüsszeli szerkesztésű Euobserver nevű uniós szakportál e dilemmáról „Mit legyen Orbánnal? – tanakodik az EU jobbközepe” címmel a Népszabadság volt brüsszeli tudósítója, Zalán Eszter azzal kezdik cikkét, hogy az Európai Parlament legnagyobb frakciója, az Európai Néppárt még mindig azon tanakodik, hogy „megeméssze vagy kiköpje Magyarország miniszterelnökének, Orbán Viktornak Fidesz pártját”. Majd arról számol be, hogy a frakció tegnap (szerdán) erről tanácskozott, és ott több európai parlamenti képviselő bírálta a Fidesz antiszemita hangulatú kampányát.

Értjük: turhává vált a magyar választók demokratikus döntése a demokrácia őrei szemében.

Lovas István

magyaridok.hu