A Die Welt Aszad Szíriájának kiirtását javasolja
Nos, így ír egy mai baloldali, és a saját oldalán komolyan vett véleményportál a Népszava által imádott Nyugaton.
2018. április 16. 15:25

Még liberális közegünkben is nehéz megérteni, miért nevezi a magyar kormány és nyomában jobboldali sajtónk is oly következetesen az ellenzéket „baloldalinak”, amikor az minden csak nem az. Aki azzal meri ezt az elnevezést védeni, hogy minden pártot úgy kell nevezni, ahogyan azt maga teszi, fordítson néhány percet annak vizsgálatára, minek nevezik külföldön a Fideszt és az általa vezetett magyar kormányt.

Ha valaki a fenti állításra egyetlen, de nyomós bizonyítékot akar, üsse fel az MSZP választási brosúrájának tartott Népszava napilapot, és olvasson bele. Publicisztikai, külpolitikai és egyéb rovataiba, amelyek okádják magukból a liberalizmus különféle formáinak legvisszataszítóbb jegyeit, vonatkozzanak azok a nyugati hatalmi központok gátlástalan imádatára, főként a magyar érdekekkel ütköztetve; a multik, a nemzetközi bankok, az IMF és a többi, hasonszőrű nemzetközi szervezetek iránti hő szeretetre, az alacsony lakossági kamatok gyűlöletére és a többi. Vegytiszta neo- és egyéb liberalizmus spriccel az oldalakról.

Ezért is legalább olykor érdemes összehasonlítani, miként ír egy igazi, nyugati, mai baloldali sajtótermék és az említett MSZP-szócső.

Nézzük tehát, mit írt szombaton a német nyelvű World Socialist Web Site (WSWS) azaz a világ szocialistáinak internetes portálja Szíria témájában, mégpedig „A német médiumok háborús őrületben” címmel.

A cikk azzal kezdődik, hogy idézi a német büntetőtörvénykönyv 80-ik paragrafusának azon szakaszát, amely 3 hónaptól 5 év börtönig rendeli el annak elzárását, aki nyilvánosan, akár szóban, akár írásban uszít agresszió bűnének elkövetésére.

Ha ezt Németországban komolyan vennék, írja a cikk, ma jó néhány német politikus és lapszerkesztő rácsok mögött ülne. Egy Szíria elleni katonai csapás előkészítése a német pártok és médiumok körében igazi háborús őrületet váltott ki, hangsúlyozza.

A Springer-kiadó zászlóshajója, a (neokonzervatív) Die Welt azt követeli, hogy „az Aszad-rezsimet fegyverek útján likvidálják”, és küldjenek több százezer katonát Szíriába, hogy ott „a legrosszabb esetben az oroszok és irániak ellen harcoljanak”.

A WSWS-t a likvidálás, a megsemmisítés szóhasználat Hitlerre és Goebbelsre emlékezteti, hozzátéve, hogy ha több százezer amerikai és európai katonát ráeresztenének az oroszokra és irániakra, akkor az elkerülhetetlenül nukleáris katasztrófához vezetne, amelyet az emberiség nem élne túl.

Az idézett szöveget a Die Welt vezérpublicistája, Jacques Schuster írta „Aszadnak mennie kell” címmel, és „Egy háborút nem lehet otromba, jelképes csapással kezdeni” alcímmel.

A Springer lap tehát igazolni akar egy olyan háborút, amelyet egy állítólagos gáztámadással indokolnak, és amelynek következtében tízezrek, ha nem milliók halhatnak meg, kommentál a WSWS.

A szerző, Peter Schwarz, tovább elemzi a cikket, és kiemeli, Schusternek még Trump sem elég háborús héja, és jobboldalról támadja.

Majd előveszi a (szintén neokonzervatív) Die Zeit hetilapot, ahol egy Carsten Luther nevű publicista üt meg hasonló hangot, és a be nem avatkozást „naiv pacifizmusnak” gúnyolja, ami szerinte az „amerikai imperializmust” elítélők sajátja.

Ezt követően nekimegy a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak, a vezető német lapnak, amely még a Welt provokációin is túltesz. Kiadója, Berthold Kohler a múlt csütörtökön azt vetette Bassár el-Aszad elnök szemére, hogy „a Kreml segítségével” az egyik szíriai várost a másik után visszahódította (a terrorista dzsihadistáktól), azokat „rommá és hamuvá, vagy pedig gázkamrákká változtatta”.

Mintha, jegyzi meg a bíráló szocialista portál, nem egy olyan, a Nyugat által finanszírozott és támogatott polgárháború dühöngene Szíriában, ahol a felfegyverzett iszlamista zsoldosok hatalmas brutalitással vetik rá magukat a polgári lakosságra, olyan tömeggyilkosságot végrehajtva, ami a nácik haláliparához hasonlítható.

Nos, így ír egy mai baloldali, és a saját oldalán komolyan vett véleményportál a Népszava által imádott Nyugaton. Ami pedig a Népszava mai, hatalmas terjedelmű Szíria-sztoriját illeti, 8-ik oldalán annak ezt a címet adta: „Megtorolta a Nyugat a vegyi támadást”. A romokban heverő egyik célpont nagyméretű fotója alatt pedig ez a szöveg olvasható: „Küldetés végrehajtva – A Damaszkusztól északra fekvő Tudományos Kutatóközpont romjai a rakétatámadás után”.

Most már csak arra kell kérni a kelleténél jobban hergelhető olvasóinkat, hogy ne Jacques Schusterként menjenek neki annak, aki még továbbra is „baloldalinak” nevezi a magyarországi liberális ellenzéket, és ne akarja az általa javasolt módon orvosolni a Népszava szerkesztőségi épületének szépészeti hiányosságait.

Lovas István

magyaridok.hu
 • Videó mint politikai csapásmérés
  Megvan tehát a magyarázat arra: miért viselkednek egyes politikusok – köztük egészen magas pozícióban lévők is – elmebeteg módjára. Miért zúdítják rá a kontinensre a migránsáradatot, a terrorista bandákat. Miért öletik meg társadalmuk tagjait. Zsarolva vannak.
 • Elszállt egy hajó a szélben
  Nehéz megindulás, mit megindulás, megrendülés nélkül beszélni erről a patináns lapról, a baloldali véleményformálók zászlóshajójáról, erről az izé 168 óráról. Nehéz, de mégis meg kell tenni.
 • Theresa May bejelentette lemondását
  A potenciális jelöltként számon tartott lehetséges utódok között szerepel Boris Johnson volt külügyminiszter, a keményvonalas tory Brexit-tábor zászlóvivője - aki a felmérések szerint a legnépszerűbb a párttagság körében -, valamint Michael Gove környezetvédelmi miniszter, Amber Rudd munkaügyi miniszter, Sajid Javid belügyminiszter, Dominic Raab volt Brexit-ügyi miniszter, Jeremy Hunt külügyminiszter és Penny Mordaunt védelmi miniszter.
 • Védelmi eszközök a hibrid háborúban
  Nagy mennyiségű fegyverhez is juthatnak, ha elérnek egy kritikus tömeget és európai bázisú laktanyákat foglalnak el. Az így megszerzett fegyverekkel pedig konkrét támadást indíthatnak európai célpontok ellen.
 • Orbán: mindent megteszek az EPP sikeréért
  Nem akarja, hogy az EPP a politikai baloldallal kösse össze a sorsát, mert ez az oldal olyan dolgokat képvisel, amelyek "tönkreteszik Európát, Németországot is". A baloldal nem feltartóztatni akarja a migrációt, hanem támogatni, és egy "európai szocializmust" javasol, amelynek az árát a németek, és kisebb mértékben a közép-európaiak is megfizetnék.
MTI Hírfelhasználó