Lukácsi (ön)tömjénezése
Van, akit mások tartanak nagyra. Van, aki saját magát.
2018. április 17. 12:32

Lukácsi Katalinra először akkor figyeltem fel, amikor egy Echo TV-s beszélgetés során "gyönyörű tanúságtétel"-nek nevezte - mondjuk ki nyíltan, ne legyünk szégyenlősek - a saját tanúságtételét, amelyet egyébként még a KDNP-ből történt (az igazat megvallva szintén igen jóképű) kilépése után szerzett, majd tárt oda a nagy (profilból kissé tokás) nyilvánosság elé, de ez most nem olyan lényeges.

Bevallom, engem elsőre kicsit meglepett ez a kijelentése; ha jól rémlik, pár percet vissza is tekertem a műsort, hátha kiesett valami, témát váltottunk, és egy ideje már valamely derék ókeresztény szentről, pl. Karl Marxról vagy - épp ellenkezőleg - Friedrich Engelsről folyik a szó, de nem ez volt a helyzet, nem az ő tanúságtételüket dicsérte meg a Katalin, hanem tényleg, direkte a sajátját.

Látta, hogy az ő tanúságtétele jó. Gyönyörű.

Persze az vesse rá az első követ (fontoltam meg később), akit még egyszer sem ragadott magával a mélyáramú (vö. "bepisilős") gyönyörűség a falitükör előtt állva, vagy épp egy kirakat sima üvegébe beletekintve - hogy ti. az a könnyű, mondhatni gazella-szerű alkat, az az egyszerre tébolyítóan szexis és mennyeien szemérmes, valamint de facto végtelen intelligenciát sugárzó arc és alabástrom arcbőr, amelyet van szerencséje maga előtt látni - jóllehet kétségkívül hozzá tartozik, sőt kifejezetten a sajátja - bizony nagyon, nagyon, nagyon szép.
 
Másrészt ne feledjük, kemény világban élünk; az embernek percről-percre kell megóvnia mindazt, amit létrehozott. Amennyiben például valaki írt egy gyönyörű tanúságtételt, vagy bármit, zseniális blogbejegyzést, könyvet, akkor kutya kötelessége mihamarabb nevükön is szólítania őket, grab them by the pussy, hiszen elég világos, hogy más nem fogja ezt megtenni helyette (van elég dolga a másnak), ha pedig mégis, hát abban nem lesz sok köszönet. Hamar "NB II-es"-nek gúnyolhatják az ember tanúságtételét, meg "kispályás"-nak, "közepeské"-nek szólíthatják, "Az Aquinói Szent Tamásé szebb volt!", - höröghetik sötét kis koboldok kórusban akár rögtön másnap, még mielőtt kinyitna az internet, szóval jobb nem kivárni a mindenféle vadidegen reakciókat.
 
Szelíd erővel elébük kell azoknak menni.
 
 
Johannes blog
gondola
 • Egyértelművé vált a hazaárulás
  Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.
 • Mérgezett díszek a fenyőfán
  A Karácsony mély szakralitása mellett a béke, a meghitt nyugalom ünnepe is (lenne), de a fel nagyörömre dallamai és a pásztorok kedvessége mellett disszonáns díszeket is látok az idei fenyőfán.
 • Deglobalizáció
  A korforduló, amelyben benne élünk, a liberalizmus kríziséből fakad. Minden, ami ma korszerű, a liberalizmus különböző mértékű és mélységű tagadásán alapul.
 • A magyarok nagy többsége elutasítja az illegális bevándorlást
  A magyarok kétharmada (67 százaléka) aggasztónak ítéli a hazánkat célzó illegális bevándorlást, tízből négyen (41 százaléka) pedig kifejezetten súlyos problémának tartják azt.
 • Hogy jutottak el a britek idáig?
  Teljes a bizonytalanság a brit belpolitikában a keddi történelmi voksolás után, amelyen az alsóház elsöprő többséggel (432 nem 202 igen mellett) leszavazta Theresa May kilépési megállapodását.
MTI Hírfelhasználó