A brit bíróság halálra ítélt egy csecsemőt
Tömören arról az esetről van szó, amelynek kulcsszavaira kattintva 4 millió 310 ezer találatot kapunk egy Google-kereséssel.
2018. április 23. 17:47

Aki azt állítja, hogy a bíróság az Európai Unióban senkit nem ítélhet halálra, kéretik revideálja nézetét.

Tömören arról az esetről van szó, amelynek kulcsszavaira kattintva 4 millió 310 ezer találatot kapunk egy Google-kereséssel, melyek azt tárgyalják, hogy a súlyosan beteg, 23 hónapos kisbabáról, Alfie Evansról le kell kapcsolni az őt életbe tartó készülékeket.

Erről pénteken döntött így a brit legfelsőbb bíróság.

A szülők, Tom Evans és Kate James így a legfelsőbb bíróságon másodszor veszítik el a kórház intenzív osztályán agysérülése miatt élet-halál között lebegő babájuk életben tartásáért vívott harcukat.

A bírák szerint egy kórháznak meg kell engedni, hogy azt tegyék, ami szerintük a beteg érdekét leginkább szolgálja.

Vagyis a beteg érdeke, hogy végezzék ki.

Alfie apukája dühödten reagált. Facebook oldalán azt írta: „Alfie nem szenved. Nincs fájdalomérzete. Nem is diagnosztizálták. Tápcsövön hagyták már 15 hónapja”.

A szülők a Liverpool-i kórházból a római Bambino Gesu klinikára akarják vinni kisgyereküket, ugyanis az olasz orvosok készen állnak kezelésére és már egy mentőhelikopter is készen áll Alfie odavitelére.

A halálra ítélt babát fogva tartó Alder Hey kórház hivatalosan már korábban elutasította az elvitelt, vagyis Alfie-n további vizsgálat sem végezhető el.

A szülők már a fellebviteli bíróságon is harcoltak Alfie életéért. Most azonnali eljárást kérnek az Európai Emberjogi Bíróságtól.

A múlt hét elején az édesapa Rómába repült, hogy Ferenc pápa segítségét kérje. A segítséget megkapta.

Ferenc pápa Twitter-üzenetében ezt írta: „Őszinte reményem, hogy minden szükséges intézkedést megtesznek azért, hogy a kis Alfie Evans életben maradhasson és hogy hallják a mélyen szenvedő szülők hangját. Imádkozom Alfieért, családjáért és mindazokért, akik részesei szenvedésének”.

A konzervatív Citizengo szervezet petíciót indított Alfie életben tartása érdekében és a családdal együtt imafelvonulást tartottak Liverpoolban.

A témában folyamatosan ömlenek a beszámolók, így a Guardianben vagy a BBC-n is. A legbővebben talán a The Sun foglalkozik vele ezzel e címmel és mai frissítéssel: „Kicsoda Alfie Evans, kik a szülei, Tom Evans és Kate James, és mit mondott róla a pápa?”

Lovas István

magyaridok.hu
  • "...a gyanúsítottat agyonlőtték"
    Jött arra valaki, gyanúsnak találták, és lelőtték. Lehet, hogy háromgyerekes, a családjáról példamutatóan gondoskodó, kollégáival kedves agysebész volt az illető, de rosszkor jött rossz helyre: a rendőrök „gyanúsítottnak” minősítették, és ártalmatlanították.
  • Politikai stabilitás mint érték
    Az SZDSZ is megtorpedózta az 1996-os világkiállítást. A szélsőséges párt akkor bebizonyítatta, hogy komoly tényező az országban, nagy kárt tud okozni neki.
MTI Hírfelhasználó