Rámegy az egészségünk Orbánra
2018. április 23. 23:17

Ijesztő példaként említik hazánkat. A The Lancet az egyik legrégebbi orvosi lap. Arról írnak, hogy az Orbán-kormánynak fontosabb a népszerűség, mint az emberek egészsége.

Hozzáteszik, hogy nálunk átlagosan 5 évvel alacsonyabb a várható élettartam, mint amennyi az uniós átlag, és Románia kivételével a szomszédaink is mind tovább élnek nálunk.

Megemlítik a keringési, valamint a daganatos betegségek gyakoriságát, az elhízást és a dohányzást is. Egy érdekes adatról is beszámolnak, miszerint Orbán „kormányzása” alatt a HIV-fertőzések száma a duplájára nőtt hazánkban.

Jól mutatja a Fidesz fontossági sorrendjét az is, hogy az egészségügyi kiadások uniós átlaga 9,9%, miközben nálunk a GDP 7,2 százalékára zuhant vissza. A magyaroknak pedig csak körülbelül a fele érzi magát egészségesnek.

A lap szomorú következtetése szerint: a magyar lakosság az egészségével fizet Orbán Viktor alulfinanszírozott rendszeréért.

De legalább Soros, meg migráncs, meg stadion, meg Soros…

Tóth R. Tamás: A neves orvosi lap szerint rámegy az egészségünk Orbán újabb győzelmére

zsúrpubi.hu
Címkék:
  • Antall József és Sargentini
    Amikor nagy a zűrzavar, a cosmos helyett chaos van, amikor a szervezetlen rotyogás uralkodik, nem árt, ha fogódzót keresünk.
  • Szögi Lajos-emléknap
    Nem szép a történet, és nem lehet neki semmilyen fölemelő jelleget adni, nem mutatható fel körülötte jövőbemutató érték.
MTI Hírfelhasználó