Rámegy az egészségünk Orbánra
2018. április 23. 23:17

Ijesztő példaként említik hazánkat. A The Lancet az egyik legrégebbi orvosi lap. Arról írnak, hogy az Orbán-kormánynak fontosabb a népszerűség, mint az emberek egészsége.

Hozzáteszik, hogy nálunk átlagosan 5 évvel alacsonyabb a várható élettartam, mint amennyi az uniós átlag, és Románia kivételével a szomszédaink is mind tovább élnek nálunk.

Megemlítik a keringési, valamint a daganatos betegségek gyakoriságát, az elhízást és a dohányzást is. Egy érdekes adatról is beszámolnak, miszerint Orbán „kormányzása” alatt a HIV-fertőzések száma a duplájára nőtt hazánkban.

Jól mutatja a Fidesz fontossági sorrendjét az is, hogy az egészségügyi kiadások uniós átlaga 9,9%, miközben nálunk a GDP 7,2 százalékára zuhant vissza. A magyaroknak pedig csak körülbelül a fele érzi magát egészségesnek.

A lap szomorú következtetése szerint: a magyar lakosság az egészségével fizet Orbán Viktor alulfinanszírozott rendszeréért.

De legalább Soros, meg migráncs, meg stadion, meg Soros…

Tóth R. Tamás: A neves orvosi lap szerint rámegy az egészségünk Orbán újabb győzelmére

zsúrpubi.hu
Címkék:
 • Egyértelművé vált a hazaárulás
  Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.
 • Mérgezett díszek a fenyőfán
  A Karácsony mély szakralitása mellett a béke, a meghitt nyugalom ünnepe is (lenne), de a fel nagyörömre dallamai és a pásztorok kedvessége mellett disszonáns díszeket is látok az idei fenyőfán.
 • Történelmi bűn a német nemzetiség egykori elüldözése
  Történelmi bűnnek nevezte a német nemzetiség egykori elüldözését Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a magyarországi németek elhurcolásának és elűzésének emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen szombaton a Békés megyei Eleken.
 • Az ellenzék közösségteremtő ereje
  Arról van szó, hogy a bolsevik-jakobinus-liberális ellenzék egyetlen politikai mondanivalója – azon túl, hogy itt minden rettenetes, és holnap összeomlik az ország – az, hogy a miniszterelnök egy…
 • Munkavállalói félelmekre alapozva növelnék az elégedetlenséget
  A munkavállalók széles rétegeiben nincs jelen az az elégedetlenség, amelyet az ellenzéki pártok, civil szervezetek próbálnak felkorbácsolni – hangsúlyozta Szalai Piroska munkaerőpiaci szakértő a nemzetközi baloldal által is támogatott, a magyarok félelmét feltáró kutatások eredménye alapján.
MTI Hírfelhasználó