Hiába próbálnak minket megroppantani
Szijjártó Péter szerint a magyar parlamenti választás eredménye felpaprikázta, frusztrálja az EP képviselőket, ezért a valóságtól teljesen elrugaszkodott állításokkal támadást intéznek Magyarország ellen. „Erre kell készülni, és ez a helyzet most is” – tette hozzá.
2018. április 29. 15:57

Judith Sargetitni jelentése minősített hazugságok gyűjteménye – mondta a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában a külgazdasági-és külügyminiszter. Szijjártó Péter hozzátette, már unalomig ismert általánosságokat és puffogtatásokat tartalmazó, mindenféle valóságalapot nélkülöző állításokat hordanak össze Magyarországról az EP-ben. „Olyan állításokat, amelyeket százszor, ezer megcáfoltunk”– fűzte hozzá.

„A tények meg az igazság hiányzik a jelentésből”

A külügyminiszter szerint ugyanakkor látszik, hogy a jelentésben minden számít, kivéve a tények meg a valóság. Azt mondta, ebben az anyagban minden számít, kivéve a tények és a valóság. Kijelentette: azt állítani, hogy Magyarországon el akarják nyomni a civil szervezeteket, vagy éppen azt, hogy az ország nem tett eleget az antiszemitizmussal szemben, esetleg, hogy nincsen sajtószabadság, olyan hazugságok, amelyekkel szemben puszta tények állnak.

„Hogyha mi nem állnánk ellen, akkor a Soros-tervet már régen végrehajtotta volna az Európai Parlament. De nem tudják megtenni, mert ott vagyunk egyszerűen és próbálnak minket megkerülni, próbálnak megbüntetni, lenyomni, de egyszerűen nem sikerül nekik. Nem sikerülhet nekik” – szögezte le Szijjártó Péter.

Elsöprő erejű a magyar népakarat

Arról is beszélt, hogy a LIBE-bizottság tagjainak is elmondta, hogy a magyar emberek április 8-án hoztak egy nagyon világos döntést. Megjegyezte, a részvétel miatt sem lehet panaszkodni. A pártlistákra adott szavazatok 49,6 százalékát a Fidesz kapta, ami 2 800 000 szavazatott jelent, ami több mint 600 ezerrel több, mint amit négy éve kaptak a kormánypártok.

„Tehát a magyar népakarat olyan elsöprő erejű, amelynek nyomán csak az elkeseredett és tehetetlen düh dolgozik ezekben az emberekben és szervezetekben, amelyekkel most Magyarországot mindenfajta módon próbálják támadni” – fejtette ki.

Szijjártó Péter hozzátette, hogy a magyar emberek az elmúlt évek teljesítményéről egészen más következtetésre jutottak, mint Judith Sargentini és a LIBE-bizottság. Megjegyezte, a különbség a kettő között, hogy a magyar emberek szerepelnek a magyar választói névjegyzékben a bizottság tagjai pedig nem, így nincs joguk döntést hozni az ország jövőjéről.

Magyarország magyar ország marad

Úgy fogalmazott: „hiába próbálnak minket megroppantani, hiába próbálnak rólunk mindenfajta képtelenséget állítani”, továbbá kijelentette, hogy a kormányt a magyar emberek arra hatalmazták fel, hogy olyan politikát folytassanak, amelynek értelmében csak a magyar emberek mondatják meg, hogy kivel akarnak együtt élni a saját hazájukban.

„A magyar emberek arra hatalmaztak fel minket, hogy olyan politikát folytassunk, amelynek értelmében csak a magyar emberek mondhatják meg, hogy ki jöjjön ebbe az országba, csak a magyar emberek határozhatják meg, hogy kivel éljünk együtt a saját hazánkban, meg fogjuk védeni saját határainkat, nem fogunk elfogadni semmifajta kötelező betelepítési kvótát, és Magyarországot magyar országnak fogjuk megőrizni” – jelentette ki.

Ukrajna ellehetetlenítené a magyar kisebbséget?

Azonban úgy tűnik, előrelépés történt a NATO tanácskozáson, ugyanis a külügyminiszter szerint „végre érdemi és izgalmas vita zajlott”.  Szijjártó Péter emlékeztetett, Ukrajnában mintegy 150 ezer magyar ember jogait durván megsérti az ország vezetése, hiszen az oktatási törvénnyel elvették a magyarok jogait attól, hogy csak magyar nyelven tanulhassanak. Felidézte, legutóbb az ukrán elnök terjesztette elő, hogy a kettős állampolgároktól el kell venni ukrán állampolgárságot.

„Hát ez micsoda abszurd dolog? Én nem fogadom el azt a felvetést sem, hogy ez egy kétoldalú ügy lenne. Mert ez nem kétoldalú ügy, mert Ukrajna nem kizárólag kétoldalú megállapodásokat sért meg, hanem nemzetközi jogot sért” – hívta fel a figyelmet a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter hozzátette, az Európai Unió elvárásként fogalmazta meg, hogy már létező kisebbségi jogokat nem vehetnek el, „és a fülük botját sem mozdítják meg”. Továbbá felháborítónak nevezte, hogy Ukrajna nemzetközi hazugságáradatot indít Magyarországgal szemben, azt sugalmazva, hogy Magyarország Ukrajnával kapcsolatos politikáját egy harmadik szereplő határozza meg, fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

hirado.hu - Kossuth Rádió Vasárnapi Újság
 • Fel kell venni a harcot a gravitáció ellen!
  A normalitás elleni háború légnyomást okozott magas poszton is.
 • A gyurcsányi „semmi”
  „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
 • Orbán Viktor: Vera Jourová megsértette hazánkat, távoznia kell pozíciójából
  Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordult Ursula von der Leyenhez, az Európai Bizottság elnökéhez, melyben tájékoztatta, hogy Magyarországot és a magyar embereket sértő kijelentései miatt felfüggeszti a kétoldalú politikai kapcsolatokat a testület alelnökével, Vera Jourovával – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedd reggel. Hozzátette: Orbán Viktor álláspontja szerint az EU-biztosnak a tisztségéből való távozása elengedhetetlenül szükséges.
 • A Magyar Sion építője
  A Napóleon elleni háborúk utáni években, a Szentszövetség uralma idején a politikai függetlenség elérése lehetetlen volt, de a kultúra területén, a Magyar Vatikán gondolatának a megfogalmazásával és építészeti megvalósításával Rudnay prímás a magyar szellemiség, a magyar öntudat ébrentartását segítette az ébredező kortárs reformkori nemzedékkel együtt.
 • Bayer Zsolt: A Fidesz Mohácsa
  Vasárnap Gánton is a kormánypárti jelölt győzött, pedig ott is volt ám minden „orbánbányázás”.
MTI Hírfelhasználó