Tájkép csata előtt
Ünnep lenne, a parlamentáris demokrácia ünnepe, ha megalakul az új parlament. De vannak ünneprontók is.
2018. május 7. 02:49

Lezajlottak a parlamenti választások mindenki örömére, elvégre 1990 óta saját akaratunkból nem szocialista, hanem parlamenti demokráciában élünk. Már csak egy aktus, egy szcenárió lesz (lenne), hogy a kijelölt miniszterelnök és a megválasztott parlamenti képviselők leteszik az esküt.

Szép és kötelező dolog ez, szokásjog, bármennyire is unalmas, de nem megkerülhető.

Mondom, egyetlen szcenárió lenne, de a saját akaratunkból választott parlamenti demokráciában már ez sem olyan egyértelmű.

Mert ezt a saját akaratunkból választott parlamenti demokráciát jó néhányan - szintén saját akaratukból - másképp értelmezik. Orbanisztánról és diktatúráról beszélnek a legsötétebb és reménytelen jövőt felvázolva.

Nem ülünk fel a szirénhangoknak, de azért megjegyezzük, hogy vitéz Horn Gyula és parlamentjének, továbbá vitéz Medgyessy Péter és parlamentjének eskütétele rendben lezajlott, ott nem merültek fel különféle kifogások.

Most meg felmerülnek. Mert Manhattan kiadta a parancsot, a végsőkig tüntetni kell és ellenállni. Kerül, amibe kerül.

A csodálatos ballib sajtó már kellően ráhangolt az eseményekre. Orbán retteg, a TEK lezárja a Kossuth teret, nem engedik a kordonbontást. Bezzeg Orbánék lebonthatták anno. Felesleges vitába szállni ezzel a csodálatos sajtóval, akár lihegő tudósítóval, akár mindentudó nagyokosaival, de azért megjegyezzük, hogy az egykori kordon lebontása egy több hónapos lehetetlen állapot megszüntetése volt, most pedig a parlamenti demokrácia egyik jeles eseményét és ünnepét kell megvédeni. Az, hogy a TEk-kel, ez nem a megválasztott új parlament szégyene. A Gyurcsány-idők egykori kordonos és autóparkolós Kossuth tere ma a főváros egyik éke, néhány hete még elmebajos jobbikosok két méterre a parlamenti bejárattól provokálták a rendőröket. Egy diktatúrában.

Hát akkor érdemes egy kicsit körülnézni. Lezajlottak a választások. Az eredmény, az elsöprő eredmény ismert, de az ellenzék - a pártok és a csodálatos ballib sajtó - nem tudta feldolgozni. Egyetlen érvük maradt, hogy választási csalás történt. Tényleg történt, a magasságos Kúria öntörvényű döntésével elvett egy mandátumot a kormánypártoktól, a felfújt ukrajnai (?) választók pedig nem tízezren voltak, hanem négyszázan. (Hiteles ballib sajtó).

Tényleg körülnézünk.  Még egy ilyen győzelem, és belehalunk - mondhatná a Jobbik, de nem mondja. Vona két éves ámokfutása meghozta az eredményt, de van egy fontosabb dilemma Gyöngyösiék előtt. Ha tényleg nemzeti párt, támogatják-e a nemzeti kormányt fontosabb szavazásoknál, vagy maradnak, mint eddig, a szűk pártérdekeknél. (Maradnak). Nagy bukás.

Az MSZP a legjobb úton jár a megsemmisülés felé, ha nincs ez a kívülről jött ficsúr, be sem jutnak a parlamentbe. Ha pedig nagy kínlódásukban Kunhalmit választják pártelnöknek, ő lesz Dávid Ibolya kettő. Illetve nem lesz, már az is. Nagy bukás.

Az LMP gigantikus sikeréről meg annyit, hiába duplázták meg majdnem képviselőik számát ötről kilencre, vezetőjük az utolsó két hónapban a leendő Szél-kormányról beszélt. (Néhány történész talán felütötte a fejét, csak azt nem értette, hogy miért nem két ellel írták a miniszterelnököt). Nagyon nagy bukás.

A DK is nagyot teljesített, ők és mindenféle szakértőjük kétszámjegyű diadalt jósolt, aztán épphogy besurrantak az öt százalék fölött.

Egyetlen közös van bennük, a hallgatás. Akik heteken át körberodeózták az országot, hogy hülyeségeket beszéljenek, most hallgatnak. A Jobbik kussol, az MSZP meg sem szólal, Berni eltűnt, a hiperaktív DK-vezér is néma.

De nézzünk tovább, mert történik valami. Jönnek a sogenannte civilek (Manhattan).

Hódmezővásárhely esete tényleg rendkívüli. Becsapott mindenkit. A kormányzó pártokat meglepte és megrendítte az eredmény, de tanultak belőle. Az ellenzéket meg az égbe emelte, megvan a győzelem. A buta ellenzéki pártok annyira örültek, pedig ott sem voltak. Azt hitték, hogy kétszáz civil erőszakos helyi kampánya segít (segített), máris megvan az országos győzelem. Hány nagyokos írt erről, Uramisten!

De most másról beszélünk, megalakul az új, szabadon választott parlament. Az ellenzéki pártok eddig hezitáltak, bojkott, vagy nem bojkott, egyesek lemondtak mandátumukról, mások még vacillálnak, elvégre a parlamentáris demokrácia ünnepéről van szó.

És ezzel úgy tűnik, önként, vagy dalolva, de mennek a süllyesztőbe.

Mert itt vannak a civilek(?). Már az előző tüntetéseken is kinyilvánították, hogy elegük van mindenből, de nemcsak a kormányból, hanem az ellenzékből is. És ez egy új, ismeretlen és veszélyes fejezet. Igaz, hogy a Momentum elnöksége lemondott, igaz hogy a generalisszimusz Gulyás Márton félre vonul, mert pihenni akar (?), minden igaz. És hátborzongató. Egy ideig nem akar forradalmi társaival ellentétben az Oktogonnál ülni a villamossíneken. Az ellenzéki pártok meg kétségbeesve kezdik felfogni, hogy az utca nélkülük akar politizálni. De már késő.

Ünnep lenne, a parlamentáris demokrácia ünnepe, ha megalakul az új parlament. De vannak ünneprontók is. Brüsszel és sorosék nagyon fognak figyelni. Nekünk sincs más dolgunk, figyelni kell rájuk. És énekelni, hogy éljen a magyar szabadság, éljen a haza!

(szék)
  • Egyértelművé vált a hazaárulás
    Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.
  • Mérgezett díszek a fenyőfán
    A Karácsony mély szakralitása mellett a béke, a meghitt nyugalom ünnepe is (lenne), de a fel nagyörömre dallamai és a pásztorok kedvessége mellett disszonáns díszeket is látok az idei fenyőfán.
MTI Hírfelhasználó