Visszavonulót fújtak a kormányellenes tüntetők
Nagy többségben voltak a kanapéharcosok a Parlament köré élőláncot hirdető kormányellenes tüntetők között. Erre utal, hogy a hétfő este összegyűlt pár száz fős tömeg nem az ellenállók Facebook csoportjaiban prognosztizált százezer, vagy több tízezer főre duzzadt, hanem reggelre 50 fő alá csökkent, ezért a szervezők visszavonulót fújtak és elkullogtak. Pedig még a TEK kommandósai sem zavarták meg az összejövetelt. Annak ellenére, hogy a hivatalosan éjféltől ki lehetett volna üríteni a Kossuth teret. Vélhetően látták, hogy elfogy a lelkesedés magától is, ezért úgy döntöttek, hogy reggel 5-ig nem avatkoznak közbe. Kedd reggelre alig néhány tucat “tüntető” lézeng a környéken.
2018. május 8. 09:43

Köszönjük, hogy velünk tartottatok, de sajnálom, hogy az interneten többen, mint személyesen. A Kossuth téren nincs kordon, mivel nem volt ki miatt felállítani. 6 óra elmúlt, nagyjából ötvenen tartottunk ki a meghirdetett időpont elejétől a végéig – ennyien vagyunk most. Nem látjuk értelmét a maradásnak. Később írunk még összegzést, de részünkről ennyi volt; nagyon számítottunk rátok, de nem jöttetek – írta az Élőláncot a Parlament köré csoportban a demonstrációt szervező Jogállamot csoportosulás nagyjából reggel fél 7-kor.

Az este folyamán még volt néhány gyenge próbálkozás a toborzásra. A régi fideszes jelmondatot is bevetették: “Hozzon magával mindenki még egy embert”. De így sem lettek többen, hanem egyre kevesebben. Pedig akadt olyan lelkes támogató, aki még kávét is osztott a kitartó “tömegnek“. A csoportokban a legtöbb hangadó köddé vált. Néhányan konstatálják csak szomorúan, hogy a téren több a rendőr mint a tüntető, pedig az egyenruhások sincsenek sokan – olvasható a PestiSrácok beszámolójában.

A hatóságok úgy tervezték, hogy 5 órakor fognak közbelépni, végül a maréknyi tüntetőt reggel 7 órakor vitték ki a Parlament előtti térről a készenlétisek.

Az ellenzéki média is visszavonult. A csúfos megfogyatkozást már a Hír Tv sem közvetítette, pedig a pár száz fős élőlánc kísérletet még diadalittasan több mobillal élőben adták a Facebookon. Reggelre sem az Index, sem a Hír TV nem tudott összedobni, egy “folytatódik a tüntetés”anyagocskát, még mínuszos hírben sem. Pedig este 22 óra körül még próbáltak lelkesíteni: Felpörögnek az események című tudósítással.

A Mi vagyunk a többség csoport is megcsappant a nagy esemény napjára. A hajnalban kiírt bejegyzésekre: “Ti jöttök?”, vagy a “Mi oroszlánok ott leszünk” már csak 2-5 lájk jött össze. Azt még egyelőre nem tudni, hogy a kedd 18 órára tervezett “nagy” tüntetést megpróbálják-e megtartani, amelynek Gulyás Balázs a főszervezője, vagy érdeklődés hiányában az is elmarad. Esetleg előre lefújják, nehogy csúcsán beégjenek.

magyaridok.hu - PestiSrácok.hu
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Identitásunk finomítása végett fontosak a múlt részletei
  Történelmi múltunk aprólékos és szisztematikus feldolgozása nélkül "nem tudhatjuk, kik is vagyunk valójában és merre tartunk az egyre inkább elszemélytelenedő világunkban" - mondta az Alkotmánybíróság elnöke Juhász Imre alkotmánybíró Fiume - egy középkori város és kikötő a hatalmi érdekek metszéspontjában című könyvének bemutatóján kedden Budapesten.
 • Gulyás Gergely: manapság lázadás normálisnak lenni
  Manapság lázadás konzervatívnak, normálisnak lenni - hangoztatta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kultúrharc a XXI. században című konferencián, Budapesten kedden.
 • A hitelcsomag nem vezethet birodalomalapításhoz
  A hitel kizárólag az EU bajba jutott gazdaságainak stabilizálását és az egész gazdasági közösség versenyképesebbé tételének megalapozását, "nem pedig a IV. Német-Római Szent Birodalom létrehozatalának előmozdítását szolgálja".
MTI Hírfelhasználó