Lagerfeld feladja állampolgárságát Merkel miatt
Lagerfeld életveszélyesnek jellemezte a német kancellárnak a migránsok irányába teljesen nyitott határokat képviselő politikáját.
2018. május 11. 17:18

Lagerfeld német állampolgárságát adja fel Merkel miatt

Karl Lagerfeld, a világhírű divattervező már tavaly novemberben hangoztatta súlyos kifogásait Angela Merkel kancellár liberális menedékügyi politikája miatt és azt a holokauszthoz hasonlította.

Lagerfeld életveszélyesnek jellemezte a német kancellárnak a migránsok irányába teljesen nyitott határokat képviselő politikáját, és közölte, készen áll német állampolgárságnak feladására.

A francia Le Point hetilapnak nyilatkozva feltette a kérdést: „Tényleg azt kellett mondania Merkelnek, hogy egy millió migránst fogad be, amikor Franciaország, amely az emberi jogok országának festi le magát, harminc ezer befogadására tett ígéretet?”

Az idős divattervező azzal érvelt, hogy Merkelnek a migránsok irányában kialakított, helytelen politikája eredményeként az országban megerősödtek a „neonácik”. Különösen a jobboldali Alternatíva Németországért (AfD) párt növekvő népszerűségét emlegette.

Azt mondta: „Az AfD nem létezett, de egyetlen mondattal életre hívta két millió szavazó elidegenítésével és azzal, hogy e neonácikból százat küldött a parlamentbe”, amivel a párt tavaly szeptemberi választás idején elért nagy sikerére utalt.

„Ha ez tovább folyik, feladom német állampolgárságomat”, jelentette ki Lagerfeld.

Azt is mondta, hogy „Nem lehet több millió zsidót megölni és – mégha azóta sok év is telt el – helyükbe azok legrosszabb ellenségeit behozni milliószámra. Ismerek valakit Németországban, aki befogadott egy fiatal szíriait. Négy nap múlva a befogadott azt mondta: ’A legnagyobb dolog, amit a németek feltaláltak, az a holokauszt volt’”.

„Szegény” Németországra most ismét rájár a rúd múltjának napi előrángatásában.

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök Vlagyimir Putyinnál tett újabb moszkvai látogatásán (hé, nyugati pincsimédia: Bibi nem Putyin-pincsi?) arra használta fel az ottani, II. világháborúban aratott győzelmi ünnepséget, hogy Iránt a náci Németországhoz hasonlította.

Ezt mondta: „Nehéz elhinni, hogy 73 évvel a holokauszt után még mindig van egy ország a Közel-Keleten – Irán -, amely nyíltan felszólít Izrael államának elpusztítására”.

Azzal folytatta, hogy országa még mindig emlékezik „egy fontos történelmi leckére: amikor egy gyilkos ideológia búj ki a talajból, vissza kell nyomni, mielőtt túl késő”.

Ez nem az első eset, hogy az izraeli miniszterelnök párhuzamot vont Irán és a hitleri Németország között, jegyzi meg a Russia Today erről szóló jelentése. Tavaly decemberben már elmondta azt, hogy a harmadik birodalomban és Iránban az a közös, hogy mindketten kíméletlenül gyilkoltak zsidókat.

Amihez azért érdemes hozzátenni: Iránban az ott élő zsidók saját megnyilatkozásuk szerint totális biztonságban és harmóniában élnek a társadalom többi tagjaival.

A két vezető találkozójára rögtön azután került sor, hogy Donald Trump amerikai elnök saját országa részéről felrúgta az Iránnal kötött nemzetközi nukleáris megállapodást.

Lovas István

magyaridok.hu
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó