Nem tett vallomást Gyárfás
Szóban nem tett vallomást, közlendőjét írásban tárja a hatóság elé a Fenyő-gyilkossággal összefüggésben meggyanúsított Gyárfás Tamás. A volt sportvezetőt tegnap akarták kihallgatni a nyomozók.
2018. május 12. 14:33

Írásban tesz vallomást Gyárfás Tamás, akit a PestiSrácok információi szerint tegnap ismételten ki akartak hallgatni a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai. A Fenyő-gyilkosság megrendelésével gyanúsított egykori sportvezető azonban az első kérdés után ügyvédjével egyeztetve úgy döntött, inkább papírra veti közlendőjét, és azt körülbelül két héten belül benyújtja a hatóságnak. Ismert, hogy az ügyben Portik Tamást is meggyanúsították.

A Prisztás József és Boros Tamás megöleté­séért összesen huszonnyolc év fegyházat kapott egykori olajos vállalkozó – a hatóság szerint – húsz éve Gyárfás Tamás felbujtására ölette meg a szlovák maffiózóval, Jozef Roháccsal Fenyő Jánost.

 

Az egykori médiamogul két héten belül nyújtja be a hatóságnak a válaszait  Fotó: Havran Zoltán

A Magyar Idők beszámolt arról is, hogy a Fenyő-gyilkosság miatt indult eljárás őszre gigantikus botránnyá dagadhat, és a nagypolitikát is érintheti. Ennek részletei egyelőre nem ismertek, mindenesetre érdemes felidézni, hogy Gyárfás Tamás a Nap TV-n keresztül a politika alakítója volt a szocialista–liberális kormányok regnálása alatt, ám a nagy ügy – úgy tűnik – mégsem rajta keresztül kapcsolódik a politikához, hanem inkább Portik Tamáson keresztül.

Portiknak Gyárfáshoz hasonlóan jó politikai kapcsolatai voltak, például cégének, az Energolnak a titkárságán dolgozott Kuncze Gábornak, a Horn-kormány SZDSZ-es belügyminiszterének unokahúga, Vankó Krisztina, aki nem csupán titkárnői feladatokat látott el: kulcsa volt a cég széfjéhez, és a házipénztár kezelésére is felhatalmazást kapott, sőt többször döntött a társaság gazdasági ügyeiben is.

A Fenyő-gyilkosság ügyében Kuncze Gábort tanúként hallgatták ki, a rendőrök szerint Fenyő János 120 oldalas bizonyítékot adott át üzleti ellenségéről, Gyárfás Tamásról a hatóságoknak, ami nála landolt, ám ott húsz oldal eltűnt belőle. Kuncze tanúként tagadta, hogy bármilyen dossziét kapott Fenyőtől, és arra utalt, hogy azt sem tudta, hogy háború zajlott Gyárfás, Princz Gábor Postabank-vezér és Fenyő János között. Belügyminiszterként azonban minderről tudnia kellett.

Portik Tamásnak az Energolon keresztül más szocialista politikussal is volt áttételesen kapcsolata. Az Energol Rt. volt a fő beszállítója miskolci ETL Rt.-nek, amelyben felügyelőbizottsági tag volt Karl Imre, illetve Szűcs Erika. Utóbbi később a Gyurcsány-kormány munkaügyi minisztere lett. Az Energol ugyanakkor üzleti kapcsolatban állt a Gyurcsány Ferenc érdekeltségébe tartozott Fortus Rt.-vel is.

magyaridok.hu
  • A kormány intézkedései a magyar családokat szolgálják
    Nagy István miniszter az élelmiszerárstopról szóló döntést bátor lépésnek nevezte. Mint mondta, így egyrészt több pénz marad a családoknál, másrészt ezzel üzennek a piacnak is, hogy a magyar kormány nem fél meglépni a legváratlanabb intézkedéseket sem.
  • Áder János Ghánában királyi látogatást tett
    Kétmillió ember szennyvizét tudja kiváló minőségben megtisztítani az a szennyvíztisztító, amely Ghánában magyar beruházásként épült és amelyet Áder János szombaton felkeresett az afrikai országban. A magyar államfő többnapos afrikai látogatása során látogatott el Kumasiba, ahol másfél éve a magyar Pureco-Unit Konzorcium kivitelezésében megvalósult szennyvíztisztító működik.
  • Eltűnt a „fehér folt” a honfoglalás előtti korszakból
    A legújabb kutatások arra mutattak rá, hogy a tágabb értelemben vett Etelköz a Prut és a Dnyeper folyó között helyezkedett el, a füves és erdős sztyepp övezetében. Ne felejtsük el azonban, hogy nomád társadalommal van dolgunk: szálláshelyük idővel megváltozhatott, például a kazárok és a besenyők nyomására nyugat felé tolódhatott el.
MTI Hírfelhasználó