Tájékoztatta a családját
Tájékoztatni csak egy SZDSZ-es képes
2018. május 16. 00:04

A Jobbikon kívül az összes ellenzéki párt egy jelölt mögé állt be Józsefvárosban. Győri Péter most az Egyenes Beszédben beszélt arról, miért állt ringbe.

Ahogy arról az atv.hu is beszámolt, Győri Pétert jelölik civilek és ellenzéki párok a júliusi józsefvárosi időközi polgármester-választásra. A jelöltet támogatja a civilek mellett a Momentum Mozgalom, az LMP, az MSZP, a DK, a Szolidaritás, a Párbeszéd és a Liberálisok. A Jobbik saját jelöltet indít.

A főváros VIII. kerületében azért tartanak időközi polgármester-választást július 8-án, mert a kerületet eddig vezető Kocsis Máté a tavaszi parlamenti választáson országgyűlési mandátumot szerzett. A két tisztség azonban összeférhetetlen, Kocsis Máté ezért lemondott a polgármesteri tisztségről. A választáson a Fidesz jelöltje Sára Botond alpolgármester.

Győri Péter kedd este az ATV Egyenes Beszéd című műsorában vendégeskedett, ahol elmondta, egy belső pressziója volt azzal kapcsolatban, hogy el kell vállalnia jelöltséget, mert látta, hogy sokan nem vállalják azt. Hozzátette, hogy nem ő volt az első, akit jelölni akartak. „Én a civilek jelöltje vagyok” – hangsúlyozta a műsorban.

A szociológus a terveivel kapcsolatban elmondta: szerinte nincsenek rendesen megkötve a szerződések, kevés pénz van, és rosszul van elköltve. Ugyanakkor hozzátette, nem akarja „halálba kritizálni” a mostani városvezetést. Kocsis Mátéval kapcsolatban azt mondta: fél lábbal mindig is az országos politikában volt, és véleménye szerint nem volt kapcsolata a helyiekkel.

Kijelentette ugyanakkor: nem akar „törni-zúzni”, nem akarja a másik oldalra lendíteni a kerületet. Győri Péter szerint „nagyon szép fejlesztések” vannak Józsefvárosban, ő pedig szeretné, ha ez az összes lakos számára elérhető lenne. Rónai Egon kérdésére elmondta: tájékozatta a családját, hogy mi vár rá a következő időszakban.

Győri Péter: Tájékoztattam a családomat, mi vár rám

atv.hu
Címkék:
 • Egyértelművé vált a hazaárulás
  Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.
 • Mérgezett díszek a fenyőfán
  A Karácsony mély szakralitása mellett a béke, a meghitt nyugalom ünnepe is (lenne), de a fel nagyörömre dallamai és a pásztorok kedvessége mellett disszonáns díszeket is látok az idei fenyőfán.
 • Deglobalizáció
  A korforduló, amelyben benne élünk, a liberalizmus kríziséből fakad. Minden, ami ma korszerű, a liberalizmus különböző mértékű és mélységű tagadásán alapul.
 • A magyarok nagy többsége elutasítja az illegális bevándorlást
  A magyarok kétharmada (67 százaléka) aggasztónak ítéli a hazánkat célzó illegális bevándorlást, tízből négyen (41 százaléka) pedig kifejezetten súlyos problémának tartják azt.
 • Hogy jutottak el a britek idáig?
  Teljes a bizonytalanság a brit belpolitikában a keddi történelmi voksolás után, amelyen az alsóház elsöprő többséggel (432 nem 202 igen mellett) leszavazta Theresa May kilépési megállapodását.
MTI Hírfelhasználó