Examiner Ukrajnának: robbantsa fel az új Krím-hidat!
A Washington Examiner a Clarity Media Csoport nevű konszern egyik terméke. Tulajdonosa nem Mészáros Lőrinc, hanem Philip Anschutz.
2018. május 17. 13:13

Az amerikai főváros egyik véleményformáló internetes portálja és hetilapja, a Washington Examiner azzal kezdi a Krím-félszigetet Oroszországgal összekötő, Európa leghosszabb hídjának keddi felavatásáról szóló cikkét, hogy azt Putyin (szörnyű!) orosz (szörnyű!) elnök (ez esetben szörnyű!) személyesen (szörnyű!) hajtotta végre. „Megszokott virtuskodásával” – írják a bevezető mondatban.

A cikk címe: „Ukrajnának fel kell robbantania Putyin krími hídját!”

Második mondat: „Ukrajnának a híd egyes elemeit most el kell pusztítania”.

Mielőtt a tömeggyilkosságra uszító cikk további részleteit ismertetnénk (kedves MTI, kedves közszolgálat, kedves…, a világért se szóljatok erről, mint ahogyan arról sem, hogy tegnap Trump elnök a migránsokat „nem embereknek, hanem állatoknak” nevezte, mint a Fox Newsból megtudhattátok), jöjjön néhány mondat „háttérkép”.

A Washington Examiner a Clarity Media Csoport nevű konszern egyik terméke. Tulajdonosa nem Mészáros Lőrinc, hanem Philip Anschutz. Vezető szerkesztője Philip Klein, mint a Wikipedia angol szócikkében olvashatjuk. Ott áll az is, hogy e hetilap 2008-ban John („Orbán neofasiszta diktátor”) McCain elnökjelöltségét támogatta.

Más forrásokból tudjuk, hogy a Krím-félsziget lakói oda vannak a boldogságtól a Kercsi-szoroson átívelő, 19 kilométer hosszú híd részleges megnyitása okán. „Ezer éves álmunk valóra vált”, mondják sokan. A vasúti szakasz jövőre lesz kész. Maximális kapacitása elérésekor napi 40 000 autó haladhat át rajta. A rajta áthaladó vasutak évente legalább 14 millió utast és 13 millió tonna rakományt szállíthatnak.

A teherautók az orosz szárazföldtől 20 perc alatt érhetik most már el a Krím-félszigetet ahelyett, hogy órákat, sőt napokat várjanak a kompra.

A híd építését és megnyitását az amerikai külügyminisztérium és Nagy-Britannia is elítélte. Nemzetközi jogot sért, a megszállt Ukrajna, és a szokásos szövegek…

Most pedig vissza a Kijevet tömegmészárlás elkövetésére buzdító cikkhez. Mely szerint „e híd felháborító sértés Ukrajna alapvető hitelére, mint nemzetre nézve”. Plusz ezzel Putyin „formálisan, fizikailag és lélektanilag kisajátította Ukrajna területét”.

„De szerencsére Ukrajnának van eszköze arra, hogy légitámadásokat hajtson végre a híd ellen olyan módon, ami azt legalább ideiglenesen használhatatlanná teszi. Mert jelentős erejével az ukrán légierő csapást tudna mérni a hídra, miközben csökkenteni tudná az azon áthaladás közben megöltek számát”.

Talán érthető, hogy ezt a cikket egyszerűen érzelmi túlhevülés okán nem egészséges tovább idézni.

Kérdés: vajon az amerikai igazságszolgáltatás mit tenne egy olyan esetben, amikor például az új mexikói szövetségi államban az ottani indián rezervátumban szerkesztett Native News Online arra buzdítaná a még életben maradt indiánokat, hogy robbantsák fel a Brooklyn-hidat?

De, aki ezt a Washington Examiner cikket netán „tévelygésnek” tekintené, emlékeztessük a New York Times-ban e címmel, 2015. március 26-án megjelent cikket: „Irán megállítására bombázni, bombázni kell Iránt!”

A cikk szerzője John R. Bolton. Trump elnök mai nemzetbiztonsági (!) főtanácsadója.

A cím pedig John McCain elhíresült kurjantására utal, amikor a szenátus fegyveres erői bizottságának mai elnöke egy vacsorával összekötött rendezvényen követelte: „Bombázni, bombázni, bombázni Iránt”.

Lassan már az egykori legkeményebb antikommunisták is eljutnak egy pontra, amikor Brezsnyev külpolitikai higgadtsága lesz a nosztalgia tárgya.

Lovas István

magyaridok.hu
 • Egyértelművé vált a hazaárulás
  Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.
 • Mérgezett díszek a fenyőfán
  A Karácsony mély szakralitása mellett a béke, a meghitt nyugalom ünnepe is (lenne), de a fel nagyörömre dallamai és a pásztorok kedvessége mellett disszonáns díszeket is látok az idei fenyőfán.
 • Deglobalizáció
  A korforduló, amelyben benne élünk, a liberalizmus kríziséből fakad. Minden, ami ma korszerű, a liberalizmus különböző mértékű és mélységű tagadásán alapul.
 • A magyarok nagy többsége elutasítja az illegális bevándorlást
  A magyarok kétharmada (67 százaléka) aggasztónak ítéli a hazánkat célzó illegális bevándorlást, tízből négyen (41 százaléka) pedig kifejezetten súlyos problémának tartják azt.
 • Hogy jutottak el a britek idáig?
  Teljes a bizonytalanság a brit belpolitikában a keddi történelmi voksolás után, amelyen az alsóház elsöprő többséggel (432 nem 202 igen mellett) leszavazta Theresa May kilépési megállapodását.
MTI Hírfelhasználó