Az Európai Parlamentben dívik a deviancia
Az Európai Parlament az unió azon intézménye, amelyben virágzik a deviancia. Az EP-ben olyan kérdésekkel foglalkoznak, amelyek a Lisszaboni szerződés alapján egyértelműen nemzeti hatáskörbe tartoznak, az ott születő határozatoknak semmilyen jogalapja nincsen – nyilatkozta az ECHO TV Bayer show című műsorában Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter emlékeztetett Európa keresztény gyökereire és értékeire, melyeket meg kell őrizni. Illetve szólt a széthulló Jobbikról és a párt balratolódásáról.
2018. május 21. 13:08

Amikor a valóság a migráció képében szembejött a politikai korrektséggel, onnantól kezdve a német társadalmat is elkezdte zavarni az, hogy a saját politikai életükbe mennyire meghatározó, hogy milyen témákat szabad érinteni és melyeket nem – mondta Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter hozzátette: ma a német társadalom 22 százaléka ún. migrációs hátterű személy.

Kifejtette, Németország az alkotmányos rendelkezéseknek megfelelően a szólásszabadságot biztosítja, de az tény, hogy a fősodortól élesen eltérő állásponttal a német politikában nagyon nehéz megjelenni. Az AfD-nek azért sikerült, mert a migráció ügyében a kormány válasza a választópolgárok többségének a véleményével nem találkozott. Az egykori Kelet-Németországban ez odavezetett, hogy vannak olyan tartományok, ahol majdnem ötven százalékát a szélsőjobbnak nevezett AfD és a szélsőbal, a Die Linke szerezte meg a szavazatoknak.

A valóságban ma nincs nagykoalíció Németországban. Egy normál koalíció lett azáltal, hogy mindkét párt vesztese volt a választásoknak. Még akkor is, ha a legerősebb erő a CDU/CSU maradt – húzta alá a tárcavezető.

Ha megnézzük az Európai Unió intézményeit, akkor ahol a leginkább divattá vált a deviancia, az az Európai Parlament. Gulyás Gergely felhívta a figyelmet, hogy bár az Európai Néppárt a legnagyobb frakció az Európai Parlamentben, de összességében a kommunisták, a szocialisták, zöldek, liberálisok többségben vannak.

Szavai szerint az EP-ben olyan kérdésekkel foglalkoznak, melyek a Lisszaboni szerződés alapján egyértelműen nemzeti hatáskörbe tartoznak, az ott születő határozatoknak semmilyen jogalapja nincsen. Másrészt az Európai Parlament által hirdetett elveket a magyar kormány nem tekinti értéknek – fogalmazott.

Európában van egy komoly értékvita, amely arról szól, hogy léteznek-e még azok a keresztény értékek, melyek mentén az Európai Közösség létrejött a II. világháború után. A magyar kormány válasza egyértelmű: meg kell őrizni a keresztény gyökerű Európát, és a kultúránkat. Emiatt Magyarország állandó támadások kereszttüzébe kerültmondta.

A Jobbik csaknem 30 százalékkal lemaradva lett második a Fidesz-KDNP mögött az április 8-ai választásokon. Gulyás Gergely úgy látja, a Jobbik megosztottá vált, nyilvánvalóan az elvszerűséget nyomaiban sem mutató fordulat miatt, melyet Vona Gábor elnöksége alatt mutatott be a párt.

Úgy látja, az identitásvesztés hívei csaptak össze a korábbi sok szempontból szélsőséges, de létező azonosságtudat híveivel. Az összecsapást végül, ha szerény többséggel is, de azok nyerték, akik a Vona Gábor-féle utat akarják folytatni. Ebben a folytatásban pedig a párt jelentős része úgy tűnik, hogy nem lesz partner – hangsúlyozta.

Vona Gábornak az a célja, hogy olyan pártot tudjon kialakítani, amely a baloldallal – beleértve akár Gyurcsány Ferencet is – képes együttműködni. Úgy tűnik, hogy a Jobbik hivatalos vezetése ebbe az irányba fordult és ebbe az irányba halad tovább. Az a lépés, hogy a Jobbik nem indít jelöltet az VIII. kerületi önkormányzati választáson, azt bizonyítja, hogy a pártban azok vannak többségben, akik a balliberális oldal partnereiként is el tudják képzelni azt a Jobbikot, amelynek a léte és alakulása ezzel összeegyeztethetetlen.

A teljes beszélgetést IDE KATTINTVA tekinthetik meg.

echotv.hu
 • Egyértelművé vált a hazaárulás
  Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.
 • Mérgezett díszek a fenyőfán
  A Karácsony mély szakralitása mellett a béke, a meghitt nyugalom ünnepe is (lenne), de a fel nagyörömre dallamai és a pásztorok kedvessége mellett disszonáns díszeket is látok az idei fenyőfán.
 • Történelmi bűn a német nemzetiség egykori elüldözése
  Történelmi bűnnek nevezte a német nemzetiség egykori elüldözését Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a magyarországi németek elhurcolásának és elűzésének emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen szombaton a Békés megyei Eleken.
 • Az ellenzék közösségteremtő ereje
  Arról van szó, hogy a bolsevik-jakobinus-liberális ellenzék egyetlen politikai mondanivalója – azon túl, hogy itt minden rettenetes, és holnap összeomlik az ország – az, hogy a miniszterelnök egy…
 • Munkavállalói félelmekre alapozva növelnék az elégedetlenséget
  A munkavállalók széles rétegeiben nincs jelen az az elégedetlenség, amelyet az ellenzéki pártok, civil szervezetek próbálnak felkorbácsolni – hangsúlyozta Szalai Piroska munkaerőpiaci szakértő a nemzetközi baloldal által is támogatott, a magyarok félelmét feltáró kutatások eredménye alapján.
MTI Hírfelhasználó