Új személyek a kabinet kommunikációjában
Országjárással és nemzeti konzultációval is készül a Fidesz az európai parlamenti választásra.
2018. május 22. 09:45

Nemzeti konzultációt tarthatnak a családokról és a demográfiai helyzetről a közeljövőben, de ilyen formában kérhetik ki a választók véleményét európai uniós kérdésekben is az európai parlamenti választás előtt. A Fidesz kommunikációjában új szereplők is megjelennek majd. Az államtitkárok pedig ma teszik le az ünnepélyes esküt.

Új személyek, új arcok kapcsolódnak be a Fidesz és a kormány kommunikációjába – tudta meg a Magyar Idők. A párt kommunikációs igazgatója továbbra is Hidvéghi Balázs maradhat, és várhatóan Kovács Zoltán lesz a jövőben is a kormányszóvivő, a Kormányinfókon pedig Gulyás Gergelynek kell állnia a sarat az újságírók előtt, de a tájékoztatásban, a sajtótájékoztatókon megjelennek majd új emberek is. Ennek főként gyakorlati oka van, nem a kommunikációs struktúra változik.

A Fidesz kommunikációjának eddigi képviselői közül ugyanis többen nem kerültek be a parlamentbe, illetve a kormányban tevékenykednek majd államtitkárként.

Úgy tudjuk, hogy új szereplők jelennek majd meg a Fidesz kommunikációjában Hollik István és Budai Gyula helyett, mert ők nem jutottak be az Országgyűlésbe az áprilisi parlamenti választáson. A párt kommunikációjában nem vesz részt aktívan a jövőben Németh Szilárd sem, mert a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára lesz a következő ciklusban.

Hasonlóan kevesebbet szerepel majd a tájékoztatásban Tuzson Bence, aki kommunikációs államtitkár helyett a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért és területi közigazgatásért felelős államtitkára lesz.

Gulyás Gergelyre (jobbra) vár majd a Kormányinfó Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Minderről Hidvéghi Balázs a Karc FM Álláspont cimű műsorában azt mondta: biztosan bekapcsolódnak majd új emberek a Fidesz kommunikációjába, de egyelőre még nem született döntés arról, hogy kik fogják a már ismert szereplőkön kívül tájékoztatni a párt nevében a közvéleményt.

Hidvéghi a rádiónak elmondta azt is, a kormány továbbra sem mond le a tőle már az elmúlt esztendőkben megszokott kommunikációs eszközökről, az európai parlamenti választásra például országjárással, óriásplakátokkal és nemzeti konzultációval is készülhetnek majd.

– A nemzeti konzultációt egy sikeres eszköznek tartjuk, úgy láttuk, hogy szívesen vesznek részt ezeken az emberek – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Elsőként a családokról és a demográfiai helyzetről kérdezik meg ilyen úton az embereket, de a későbbiekben, az európai parlamenti választásra készülve, reális lehetőségnek tűnik egy nemzeti konzultáció megtartása európai uniós kérdésekben is – tette hozzá végezetül Hidvéghi Balázs.

Nemzetbiztonsági változás

A Magyar Idők úgy tudja, az államtitkárok ma teszik le az ünnepélyes esküt. Az új kormányzati struktúrával párhuzamosan a tárcák államtitkárságainál jelentős személyi változások történtek. Hogy csak néhány példát említsünk: a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely miniszter helyettese a Migrációkutató Intézet vezetője, Orbán Balázs lesz, az uniós ügyekért két államtitkár fog felelni: Takács Szabolcs és Varga Judit. A Budapestért és az agglomerációért felelős új szervezeti egységet Fürjes Balázs, a Modern városok programot és az újonnan induló Modern falvak programot pedig Gyopáros Alpár vezeti majd. És nem utolsó sorban értesüléseink szerint változás lesz a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat vezetésében is, ugyanis a szervezetet jelenleg irányító Kovács József altábornagy a honvédelmi tárca államtitkára lesz. Az új főigazgató kinevezésére Benkő Tibor honvédelmi miniszter tett előterjesztést Orbán Viktor miniszterelnöknek. A szervezet új vezetőjét Kovács József három helyettese közül jelöli majd ki a miniszter, aki a közelmúltban már egyeztetéseket is folytatott a leendő főigazgató személyének kérdésében.

magyaridok.hu
  • Az EU-hadsereg ötlete visszafelé sülhet el
    Aligha véletlen, hogy minden Európa Birodalom létrehozására irányuló kísérlet kudarcba fulladt, és ennek alapvető oka az, hogy nincs közös európai identitás. Elvileg létezhetne ilyen, pontosabban létre lehetne hozni ilyen önazonosságot, de ahhoz előbb meg kellene nyílni annak a beszédtérnek, amely egységes narratívára építve elbeszélhetővé és megbeszélhetővé tenné mindezt.
  • Magyar templomfelújítás a Felvidéken
    A hit erősítése a magyarság megőrzését is szolgálja, mert ahol a hit megmarad, ott a közösség is megmarad - jelentette ki Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a felvidéki Révkomáromban kedden.
  • Nagy eredmény a védettségi igazolvány kölcsönös elismerése
    Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Milo Dukanovic montenegrói államfőt. A megbeszélés fő témái közül kiemelt a vakcinaigazolványok kölcsönös elismerése, amely nagyban hozzájárul majd a mindkét ország számára kulcsfontosságú turizmus ismételt fellendüléséhez.
MTI Hírfelhasználó