A német nagyvárosokban jelentősen nő a gettósodás
Vagy akár fel is kelhetnek, hogy hazatérjenek a további gettósodás elleni, eddig igen sikertelen németországi harcban való tevékeny részvételre.
2018. május 24. 12:57

Mielőtt a címben megadott témára térnénk, jöjjön egy kis zenei aláfestés.

Ugye, kedves olvasó, ön még soha nem hibázott munka közben? Vagy netán a német média, amely több százezerszer írta le a rendőröket is büntetlenül verő hazai vagy nálunk „rettegő/szenvedő” idegen liberálisok pénzügyi- és transzcendentális wellnessparadicsomának számító Magyarországról a „diktatúra” és egyéb kifejezést, amelyeket – jelenti Baba Vanga vak jósnő sírjából – egy hónap múlva már Olaszországra is használnak, az olyan kötelező fogalmak szétlocsolása mellett, mint a weimari köztársaság, a Mussolini-állam reneszánsza, nacionalista-populista autokrácia, és minden egyéb, ami ilyenkor dukál. Az „antiszemita” jelző, susogta szintén Baba Vanga, május 29-én fog először megjelenni, azt a felálló euroszkeptikus-migránsellenes római koalícióra húzva.

De az egyébként bennünket futószalag bőséggel gyalázó hivatalos Németországgal szemben oly példás toleranciával működő magyar közszolgálat híradója – hihetetlen, de igaz – hibázott.

Arról a híradóról van szó, amely egyetlen alkalommal nem tette a nevetség tárgyává, amikor német közszolgálati társa „tévedett”. Értsd: szándékosan ismét hazudott.

Nos, két napja a német sajtó mást nem tesz, mint szapulja az M1 Híradóját. Ugyanis ott tévedésből komolyan vették azt a német szatírát, hogy Essen („enni”) német város nevét a ramadán idejére „Fasten”-re („böjtölni”) változtatják.

Akinek van öt perce, üsse be a kellő kulcsszavakat németül és száz német médium fölötti találatot kap. Vagyis a 83 milliós ország lakosságának akár jelentős részét is elérhette eme önmagát nevetségessé tevő pannon tévedés híre. Legutóbb például az ARD közszolgálati tévé Tagesschau néven futó híradójában jelentett erről tegnap Andrea Beer, e tévé Délkelet-Európáért illetékes tudósítója.

Azért nehéz bozótvágó késünk nekünk is van.

Mi is tudunk idézni a német sajtóból egy olyan témát, amely valóságával jóval nagyobbat döf, mint az Essen-Fasten tréfácska komolyan vétele.

Erről például tegnap délután ezzel a címmel írt a német Die Welt: „A német nagyvárosokban jelentősen nő a gettósodás”.

A cikk összefoglaló mondatai: „A német városokban a szegények és gazdagok egyre ritkábban élnek egymás mellett. Egy új tanulmány szerint a gettósodás különösen jelentős Kelet-Németországban. De meghökkentő egy másik trend is.”

A tanulmányt ismertető írás első mondata: „Németország városi lakossága egyre kevésbé vegyes társadalmilag: egy szerdán nyilvánosságra hozott vizsgálat szerint a szegények mindinkább adott lakónegyedekben élnek. De a fiatalok és idősek is egyre kevésbé élnek egymás mellett…”

A kutatók 74 várost vizsgáltak meg 2005 és 2014 között. Azaz, tegyük hozzá, még Merkel Mutti 2015-ös katasztrofális migránsdöntése előtt.

A cikk aláhúzza, a tanulmány szerzői szerint ilyen átfogó vizsgálatot még nem végeztek.

A részleteket most hagyjuk.

Annyi azonban látható, hogy jobb ha velünk, „kirekesztőkkel” és „diszkriminálókkal” a földet is felszántó német alapítványok helyi hadállásai is olykor saját országuk felé forgatják az ellenzéket imádó hangszóróikat. Vagy akár fel is kelhetnek, hogy hazatérjenek a további gettósodás elleni, eddig igen sikertelen németországi harcban való tevékeny részvételre.

Mely zárómondatot holnap a budapesti német nyelvű tudósítók úgy fognak értelmezni, hogy Orbán Viktor kiadta lapunkon át a parancsot: a Soros-bérenc NGO-k után szedjék a sátorfájukat a német alapítványok.

Essen vagy Fasten – nekik tökmindegy.

Lovas István

magyaridok.hu
  • Egyértelművé vált a hazaárulás
    Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.
  • Mérgezett díszek a fenyőfán
    A Karácsony mély szakralitása mellett a béke, a meghitt nyugalom ünnepe is (lenne), de a fel nagyörömre dallamai és a pásztorok kedvessége mellett disszonáns díszeket is látok az idei fenyőfán.
MTI Hírfelhasználó