Kilúgozta magát a Jobbik
2018. június 4. 11:58

Borbély Zsolt Attila: Sokan úgy vélik, hogy Toroczkai László vereségével és Vona embereinek győzelmével a Jobbik mint nemzetpolitikai tényező megszűnt létezni. Mi több, sokan beleteljesülni látják a Jobbikban a Csurka-prófé­ciát, miszerint e párt az MSZP és az SZDSZ fantomszervezete, az új proletár párt. A látszat mellettük szól. De ne feledjük, Csurka István az egész pártról mondott súlyos, elmarasztaló ítéletet, miközben maga a párt hatalmas nemzeti erőket mozdított meg, és táborának jelentős része ma is megmozdítható lenne valódi nemzeti célok érdekében.

(...)

Hogy Apáti István vagy Szávay István, akiket Vona személyesen is megtiport, amikor minden ok nélkül a hátsó padba küldte őket, beállt a sorba és asszisztált a párt elnemzetlenítéséhez, amely folyamat szimbolikus végpontja a Gyurcsány Ferenccel való együtt masírozás. Szomorú, de való: a párt a jelenlegi piros-fehér-zöld szalaggal átkötött kripto­globalista programjával és politikájával akár hosszú távon is tényező maradhat.

Ugyanakkor ne feledjük, hogy itt nem ávósok és magas rangú pártkáderek nemzetsemleges vagy nemzetellenes utódairól van szó, sem a szovjet tankok által hatalomra segített MSZMP utódpártjának kontraszelektált tagjairól, hanem egy olyan egykori diák­szervezetről, ahol a keresztény-nemzeti gondolkodás mentén regrutálódott a bázis.

(...)

Amint azt egy jó barátom megfogalmazta, a Jobbik eljutott a nemzeti radikalizmustól a polgári radikalizmusig. Addig a politikai irányzatig, amelynek a miniszterelnökségig emelkedett exponense, Károlyi Mihály először hirdetett meg nyíltan nemzetellenes programot, és amely irányzatnak a történelmi Magyarország szétverését köszönhetjük. Meddig fognak ehhez asszisztálni a Jobbik azon politikusai, akik egy nemzeti párthoz csatlakoztak egykor? Lesz-e erő bennük ahhoz, hogy visszafordítsák a pártot erről az útról, vagy némi lemorzsolódás mellett szép lassan beleszoknak új szerepükbe?

Magyar Idők, 2018. június 4.
Címkék:
  • Antall József és Sargentini
    Amikor nagy a zűrzavar, a cosmos helyett chaos van, amikor a szervezetlen rotyogás uralkodik, nem árt, ha fogódzót keresünk.
  • Szögi Lajos-emléknap
    Nem szép a történet, és nem lehet neki semmilyen fölemelő jelleget adni, nem mutatható fel körülötte jövőbemutató érték.
MTI Hírfelhasználó