Kilúgozta magát a Jobbik
2018. június 4. 11:58

Borbély Zsolt Attila: Sokan úgy vélik, hogy Toroczkai László vereségével és Vona embereinek győzelmével a Jobbik mint nemzetpolitikai tényező megszűnt létezni. Mi több, sokan beleteljesülni látják a Jobbikban a Csurka-prófé­ciát, miszerint e párt az MSZP és az SZDSZ fantomszervezete, az új proletár párt. A látszat mellettük szól. De ne feledjük, Csurka István az egész pártról mondott súlyos, elmarasztaló ítéletet, miközben maga a párt hatalmas nemzeti erőket mozdított meg, és táborának jelentős része ma is megmozdítható lenne valódi nemzeti célok érdekében.

(...)

Hogy Apáti István vagy Szávay István, akiket Vona személyesen is megtiport, amikor minden ok nélkül a hátsó padba küldte őket, beállt a sorba és asszisztált a párt elnemzetlenítéséhez, amely folyamat szimbolikus végpontja a Gyurcsány Ferenccel való együtt masírozás. Szomorú, de való: a párt a jelenlegi piros-fehér-zöld szalaggal átkötött kripto­globalista programjával és politikájával akár hosszú távon is tényező maradhat.

Ugyanakkor ne feledjük, hogy itt nem ávósok és magas rangú pártkáderek nemzetsemleges vagy nemzetellenes utódairól van szó, sem a szovjet tankok által hatalomra segített MSZMP utódpártjának kontraszelektált tagjairól, hanem egy olyan egykori diák­szervezetről, ahol a keresztény-nemzeti gondolkodás mentén regrutálódott a bázis.

(...)

Amint azt egy jó barátom megfogalmazta, a Jobbik eljutott a nemzeti radikalizmustól a polgári radikalizmusig. Addig a politikai irányzatig, amelynek a miniszterelnökségig emelkedett exponense, Károlyi Mihály először hirdetett meg nyíltan nemzetellenes programot, és amely irányzatnak a történelmi Magyarország szétverését köszönhetjük. Meddig fognak ehhez asszisztálni a Jobbik azon politikusai, akik egy nemzeti párthoz csatlakoztak egykor? Lesz-e erő bennük ahhoz, hogy visszafordítsák a pártot erről az útról, vagy némi lemorzsolódás mellett szép lassan beleszoknak új szerepükbe?

Magyar Idők, 2018. június 4.
Címkék:
  • Semjén Zsolt Földön és égen című könyve
    A budapesti Lengyel Intézetben élénk érdeklődés mellett mutatták be kedd este Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke Földön és égen című könyvének kétnyelvű - magyar és lengyel - új kiadását.
  • Úzvölgyi katonatemető - csíkszeredai tüntetés
    Több száz, Székelyföld különböző térségeiből összesereglett tüntető követelte kedden Hargita megye prefektusának lemondását Csíkszeredában azon a demonstráción, amelyet az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) hirdetett meg az úzvölgyi katonatemető körüli botrány miatt - derült ki a Székelyhon.ro erdélyi hírportál helyszíni beszámolójából.
  • Az emberi jogok természetjogi mércéje
    A baloldal által az Egyesült Államokban és külföldön felépített jogi és közpolitikai gondolkodás mára eltávolodott az embereket a természetjog alapján megillető elvektől. Ma tudniillik olyan követelményeket terjeszt, amely eltiporja ezeket az alapvető jogokat.
MTI Hírfelhasználó