Ma adják át a Teleki Pál Érdemérmeket
Az átadásra a Magyar Írószövetség székházában a Bethlen Gábor Alapítvány szervezésében kerül sor.
2018. június 4. 13:53

A trianoni békediktátum aláírásának 98. évfordulóján, a mai napon 18.00 órakor, a Magyar Írószövetség tanácstermében (1062 Budapest, Bajza utca 18. I. em.) tartják a hagyományos "Trianon '98  – Teleki Pál" emlékező estet. Köszöntőt mond: Szentmártoni János költő,a Magyar Írószövetség elnöke. Emlékbeszédet mond: Házi  Balázs  történész- levéltáros, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum (RETÖRKI) munkatársa. A Teleki Pál Érdemérmeket átadja Lezsák Sándor író, az Országgyűlés alelnöke, a Bethlen Gábor Alalpítvány (BGA) Kuratóriumának elnöke.

A Bethlen Gábor Alapítvány kuratóriuma magyarságszolgálatuk elismeréseként a következő személyeknek ítélte és adományozza 2018-ban a Teleki Pál érdemérmet: Magyar Patrióták Közössége, a magyar kulturális örökség megóvója, védelmezője; Bata János költő, műfordító, publicista, a délvidéki Aracs c. lap főszerkesztője; Dr. Hoffmann Rózsa tanár, oktatáskutató, az EU sikeres kisebbségvédelmi szakértője; Dr. Horváth László orvos, a felvidéki magyarok szakmai - közéleti támogatója; Zabolai Csekme Éva volt ENSZ-tisztviselő, magyar érdekvédő és segélyezés-szervező; Jerzy Ṧnopek  hungarológus, egyetemi tanár, műfordító, Lengyelország nagykövete.

A rendezvény támogatói: Nemzeti Együttműködési Alap, Magyar Írószövetség, Lakiteleki Népfőiskola Alapítvány, RETÖRKI, Béres Rt., HITEL folyóirat, Pro Hungaris Alapítvány, Mika Sándor Egyesület.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

gondola
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A kormány a helyén van
  Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
 • Orbán: Az egész kontinenst háborús infláció sújtja
  Az egész kontinenst háborús infláció sújtja - jelentette ki Orbán Viktor a DK-s Kálmán Olga kérdésére válaszolva, részletezve, hogy melyik államban mekkora a pénzromlás.
 • Ezért bukta el az ellenzék a vasárnapi időközi választásokat
  Bár időközi választásokból nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, a hétvégi eredmények figyelmezető jelek lehetnek a baloldal számára. Mráz Ágoston Sámuel szerint például azt támasztják alá, hogy a Fidesz nem esélytelen Budapesten, míg Nagy Attila Tibor úgy véli, ha minden így marad, számos ellenzéki polgármester és önkormányzati képviselő már most elkezdhet aggódni a követező önkormányzati választások kimenetele miatt.
 • A magyar vármegye hagyománya és jövője
  A királyi vármegye Szent István kora óta a magyar közigazgatás alapvető közigazgatási egysége volt.
MTI Hírfelhasználó