Tények, vádak és remények…
Híven a hagyományokhoz, látványos napirend előtti találkozón ”köszöntötték” egymást.
2018. június 5. 00:14

 

 Sóhaj és óhaj..!

A Nemzeti összetartozás napjára emlékezett parlamenti nyitónapján a Tisztelt Ház. Kövér László az országgyűlés elnöke  emlékeztetett arra, hogy 98 évvel ezelőtt írták alá a trianoni békeszerződést, amely „a korabeli európai nagyhatalmak államunkat életképtelenségre, nemzetünket pedig az önmagától való elidegenítésre ítélték. Meggyőződésünk, hogy sem a bennünk mások által táplált bűntudatra, sem az önmagunkon elhatalmasodó sérelmi tudatra a 21. században jövőt építeni nem lehet!" - fogalmazott. Szomorú tényként említette: "Napjainkban vannak, akik Európa minden nemzetét meg akarják fosztani azon joguktól, hogy eldönthessék, kivel akarnak együtt élni a szülőföldjükön." Vannak, akik az európai nemzetek megkérdezése nélkül, az illegális migráció eszközével akarják átalakítani az európai térséget. Hangsúlyozta: Európa azonban nem a nemzeti érdekek felszámolásával, hanem azok harmonizálása révén tud talpon maradni. Sóhajjal és óhajjal zárta beszédét:  "Isten óvja Magyarországot és minden magyar embert a szülőföldjén!"

"Magyarország 2018."

”A kormány háborút folytat”, -  köszöntötte két esztendős parlamenti némaságát megszakítva a Tisztelt Házat hangzatos megállapításával  Gyurcsány Ferenc a DK elnöke. ”Szent meggyőződése” szerint tudatta: a választás nem volt szabad, sem tisztességes, kétségtelen azonban, hogy 2,5 millió ember szavazott a kormánypártokra áprilisban, viszont ennél többen "kívánták a pokolba." Szerinte a kormány és a miniszterelnök háborút folytat, amelyben nem kívánnak részt venni, mert ” ez a háborús logika megalapozatlan, hazugságokkal teli és nemzetőrlő, felemészti az ország energiáját.” Nem titkolta: támogatják az Európai Egyesült Nemzetek eszméjét, de megrettenve figyeli, hogy az ország vezetői a valós problémákra nem kívánnak választ adni, a többi közt arra sem, hogy sokan élnek nyomorúságos körülmények között. „Sokkal nehezebb egyetemre, főiskolára ma bejutni, mint 30-40 évvel ezelőtt, ma sem én, sem pedig Orbán Viktor nem jutna el egyetemre.”

Németh Szilárd, a honvédelmi tárca államtitkára megdöbbentőnek ítélte, hogy a nemzeti összetartozás napján az az egykori miniszterelnök szólal fel, aki 2004-ben megszüntette a Magyar Állandó Értekezletet, és fityiszt mutatott tizenhárom, határon túli magyar szervezetnek, amikor azok elmondták, miért kérik a kettős állampolgárságot. Ezt követően pedig több éven át "nem összeforrt csontokat, hanem összecsórt fontokat emlegetett, ami pártja gondolkodásában is meghatározó!” Németh Szilárd szerint Gyurcsány bevallotta – az egész ellenzék nevében – hogy idegen érdekeket kíván szolgálni,  a magyar családok helyett az illegális bevándorlókat kívánja védeni. Ez „megemészhetetlen, a szavazók világosan megmondták, hol van Gyurcsány Ferenc helye". A kormánynak és a parlament kormánypárti részének azonban Magyarország az első, - zárta felszólalását a fideszes politikus.

"Emlékezet és jövő június 4-én."

Hiller István (MSZP) szerint is a magyaroknak nemzeti tragédiát jelentő igazságtalan békeszerződés született 98 évvel ezelőtt Trianonban. Ez egy rossz és színvonaltalan béke,  amit azzal indokoltak a modern Európa létrehozói, hogy olyan békére törekedtek, amely nem megalázza a vesztest, hanem a rendszer részévé teszi, teret ad számára, érdekeltté teszi a béke fenntartásában. Ugyanakkor meg kell érteni: a magyarság és az európaiság gondolata összekötődik, akkor tudjuk az országot és a nemzetet előrébb vinni, ha részeként akarjuk formálni Európát.  98 évvel Trianon után közösen érdemes büszke magyarként és büszke európaiként gondolkodni a jövőről! 

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár szerint a békediktátum aláírásakor a nemzetgyűlésben nem ült olyan képviselő, aki a dokumentumot ne érezte volna mélyen igazságtalannak. Kijelentette: nemcsak a veszteségekre kell tekinteni, hanem a meglévő erőforrásokra is, amelyből meg tudunk újulni, amiből lehet építkezni. Felidézte a nemzeti összetartozás napjáról szóló javaslat elfogadását és azt, hogy az előterjesztést Hiller István sem támogatta, ahogy nem szavazott a kettős állampolgárságról sem. Szólt a szülőföldön boldogulás támogatásáról és arra kérte az ellenzéket, támogassák a nemzetpolitikai célok megvalósítását. 

"Aki nem volt még magyar, nem tudja mi a fájdalom!"

Szávay István (Jobbik) a magyar történelem egyik legfájóbb és legtragikusabb dátumának nevezte a trianoni békediktátum aláírásának napját. Szerinte Trianon következményei mai napig hatnak, hiszen minden negyedik-ötödik magyar gyermek az elszakított területeken születik. Erősebb konszenzust szorgalmazott az autonómia kérdésében.  Hangsúlyozta: a tömbmagyarságnak területi, a szórványmagyarságnak kulturális autonómiát kell adni! Folytassuk szabadságharcot az EU-ban a székely autonómia érdekében, - szólított fel!    

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára nem titkolta: a külhoni támogatások mértéke 2010-hez képest tízszeresére nőtt és ebben vannak célzott gazdaságfejlesztési támogatások is. Bírálta viszont az ellenzéki pártokat, mert szerinte nem lehetett rájuk számítani a nemzetpolitikában. Példaként említette, hogy Vona Gábor volt Jobbik-elnök nem szavazta meg a kettős állampolgárságról szóló törvényt sem, -  "Vona lelécelt", nem vállalta a felelősséget!  Hozzátette: sokan várnának egy nemzeti alapú politizálást a Jobbiktól, amely jobboldaliként, konzervatívként, nemzeti pártként határozta meg magát alapításakor.  Szólt a szülőföldön boldogulás támogatásáról és arra kérte az ellenzéket, támogassák a nemzetpolitikai célok megvalósítását. 

”Abban az országban születnek gyerekek, ahol jó élni!”

Szabó Tímea (Párbeszéd) szerint a nemzeti összetartozás fontos aspektusa a drasztikusan csökkenő születésszám. "A demográfiai helyzet az most engem is aktuálisan érint, egészen pontosan két hét múlva remélhetőleg" - fogalmazott az állapotos képviselőnő, felhívva arra a figyelmet, hogy az élveszülések száma nem éri el a 2008-as válság előtti szintet. Szerinte abban az országban születnek gyerekek, ahol jó élni!
 

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerint a választók úgy döntöttek, a kormány családpolitikáját folytatni kell! A termékenységi arányszám - az egy szülőképes nőre, párra jutó gyermekek aránya - a 2010-es 1,1-ről 1,5-re nőtt - mondta, ezt azzal magyarázva, érzik a családok, hogy nagyobb biztonságban tudnak gyereket vállalni, mint 2010 előtt. 

A megújuló Magyarország biztosan az Európai Unió legélhetőbb országa?

Szél Bernadett ( LMP) szerint az innováció és a fenntarthatóság fogalmát a kormány nem tudta tartalommal megtölteni. Akkor lesz sikeres a magyar nemzet, ha minden tagja képes segíteni egymást és a kormány nem árkokat ás, illetve a nemzeti összetartozás napján nem vitatja el az ellenzék nemzethez tartozását! Közölte: az innováció és a fenntarthatóság fogalmát a kormány nem tudta tartalommal megtölteni. Hozzátette: Paks II. és tiszta energia egy mondatban nem férhet meg. Szerinte szétverték az oktatást is, elüldözik az egyik legjobb egyetemet, a CEU-t, teljes zsákutca a gazdaságpolitika és egyre több szülőképes nő él külföldön.

Rétvári Bence válaszában az LMP belső konfliktusaira hívta fel a figyelmet, Sallai R. Benedek és Hadházy Ákos konfliktusára, Schiffer András volt társelnök kilépésére. Azt firtatta: hogyan beszélhet nemzeti összetartozásról egy olyan párt, aki Ron Werbert szerződtette a kampányban. Rögzítette: igyekeztek stabil és biztonságos körülményt teremteni minden magyar embernek, és ezt az LMP-nek is érdemes lenne elismernie.  

A kereszténydemokraták a teljes embert nézik!

Harrach Péter (KDNP) is megemlékezett a nemzeti összetartozás napjáról és úgy látta, hogy ez a nap jelzi, a nemzet élni akar! Nem titkolta: a következő időszakot is kereszténydemokrata szemléletben képzeli el. Véleménye szerint a liberálisok emberképével szemben a kereszténydemokraták a teljes embert nézik és nem csak egyes vonásokat ragadnak ki az emberi jogokból. Az emberi jogokat a felelősséggel, a kötelességgel együtt nézik. Az ember társas lény, így a közösségek is pillérét alkotják a kereszténydemokráciának! Szerinte a nyugat-európai válság, azaz az eltorzult emberkép miatt van szükség kereszténydemokrata értelmezésre.
 

Rétvári Bence szerint Magyarországnak olyan kormánya van, amely kiáll a nemzeti értékekért. Szembeállította a liberálisok által szorgalmazott nyílt társadalmat a kereszténydemokráciával. Elmondta: a kereszténydemokraták a közösségi társadalomban hisznek, abban, hogy az identitás, a szülőföld, a nemzetiség és a vallás összekötő kapocs!

Az ország védelméért minden eszközt be kell vetni!

Kocsis Máté (Fidesz), nem rejtette véka alá: reméli, a nemzeti összetartozás napja lehetőséget ad arra, hogy más fontos ügyekben is minél nagyobb egyetértés jöjjön létre a pártok között. Okulva a 98 évvel ezelőtt történtekből, az ország védelméért, a nemzeti szuverenitásért, az alkotmányos identitásért minden eszközt be kell vetni. Közölte, az illegális bevándorlással kapcsolatos törvényjavaslatok vitájában az ellenzéki pártoknak is lehetőségük lesz arra, hogy megfelelő döntést hozzanak. Remélni merte, hogy a ”Stop Soros törvényjavaslatot” az ellenzék is támogatni fogja.  Helyesbítette Gyurcsány által idézett választási eredményt is, mert a Fidesz nem 2,5 millió, hanem 2,8 millió szavazatot kapott, és "ebben a határon túliak is benne vannak". Kocsis megköszönte nekik a nemzeti összetartozás napján, hogy részt vesznek "a közös nemzeti ügyünkben" Azt is üzente, immár az egész ellenzéknek: ”most a legfontosabb, hogy hazánk védelméért minden eszközt bevessünk, hogy megvédjük jövőnek, biztonságunkat, keresztény kultúránkat!"

Dömötör Csaba államtitkár arra hívta fel a figyelmet, hogy az európai választásokat a nemzet védelem és a biztonság kérdése uralja, ez alól a magyar választás sem volt kivétel. A magyarok egyértelmű üzentet küldtek, elvárják a nemzeti kultúra védelmét és az ország biztonságának erősítését . Hozzátette: az alaptörvény-módosítása megtiltaná idegen népesség betelepítését, büntetendővé válna az illegális bevándorlás szervezése,  ennek az az aktualitása, hogy most akarják a Soros-hívek a kvótaterveket véglegesíteni és az ország feje felett akarnak erről dönteni. Azért a "hírhedt spekuláns" a névadó, mert ő legutóbbi írásában már egyértelművé tette, hogy legális bevándorlási útvonalakat hozna létre.

Bartha Szabó József
 • Egyértelművé vált a hazaárulás
  Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.
 • Mérgezett díszek a fenyőfán
  A Karácsony mély szakralitása mellett a béke, a meghitt nyugalom ünnepe is (lenne), de a fel nagyörömre dallamai és a pásztorok kedvessége mellett disszonáns díszeket is látok az idei fenyőfán.
 • Deglobalizáció
  A korforduló, amelyben benne élünk, a liberalizmus kríziséből fakad. Minden, ami ma korszerű, a liberalizmus különböző mértékű és mélységű tagadásán alapul.
 • A magyarok nagy többsége elutasítja az illegális bevándorlást
  A magyarok kétharmada (67 százaléka) aggasztónak ítéli a hazánkat célzó illegális bevándorlást, tízből négyen (41 százaléka) pedig kifejezetten súlyos problémának tartják azt.
 • Hogy jutottak el a britek idáig?
  Teljes a bizonytalanság a brit belpolitikában a keddi történelmi voksolás után, amelyen az alsóház elsöprő többséggel (432 nem 202 igen mellett) leszavazta Theresa May kilépési megállapodását.
MTI Hírfelhasználó