Több irányból fenyeget a migrációs veszély
Az alkotmánymódosítás és a „Stop Soros” törvénycsomag egyedül nem oldja meg a migráció problémáját, ez egy eszköz a sok közül, de lépésenként kell előrehaladni – ezt a Fidesz országgyűlési képviselője Kósa Lajos mondta az M1 Ma Reggel adásában. A köztévében Orbán Balázs államtitkár elmondta hogy a migrációs veszély két irányból fenyeget. Az államtitkár hangsúlyozta hogy a kormány lépéseinek célja Magyarország védelme.
2018. június 6. 11:25

A Fidesz régóta mondja, hogy a migrációt lehet kezelni, aki ennek az ellenkezőjét állítja az hazudik – fejtette ki Kósa Lajos az adásban.

A Btk. szigorítására azért van szükség, mert néhány szervezet az illegális migrációt szervezi és támogatja, és ez veszélyezteti a magyarok biztonságát

A Soros György által támogatott szervezetek, mint az Amnesty International, vagy a Helsinki Bizottság nem a jogaikról tájékoztatják a migránsokat, hanem ahhoz ad tanácsokat, hogyan tudnak visszaélni jogaikkal, hogy hazudjanak származási országukról vagy korukról.

Jogi szempontból az NGO-k ugyanazt csinálják, mint az embercsempészek, amely veszélyezteti a biztonságot, amelyet a magyar és külföldi szolgálatok is megerősíthetnek. A civil szervezetek álcakánt használják, hogy jogvédő szervezetek, inkább jogtipró szervezeteknek kéne nevezni őket,

Kósa Lajos elmondta, hogy a migráció hosszú évtizedekig velünk élő probléma lesz, a kibocsátó országokban népességrobbanás várható, és ha nem kezeljünk helyén a problémát, ha nem visszük oda a segítséget, ahonnan ezek az emberek jönnek, akkor bajba kerülünk.

„Azon túl, hogy az önazonosságunk kerül veszélybe, vagy az olyan európai értékek, mint a férfiak és nők közötti egyenlőség.”

Több irányból fenyeget a migrációs veszély

Magyarországot több irányból is fenyegeti az illegális migrációval összefüggő veszély – mondta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára  az M1 Ma Reggel adásában. Hozzátette: egyrészt a keleti, délkeleti határszakasz irányából, másrészt Nyugat-Európából, a kötelező kvóták miatt.

Az államtitkár hangsúlyozta: az alkotmánymódosítás és a „Stop Soros” törvénytervezet célja Magyarország védelme.

A kormány kiindulópontja az volt, hogy meg kell védeni Magyarországot,  amelyet több irányból fenyeget az illegális migrációval összefüggő veszély.

Orbán Balázs elmondta, az alkotmánymódosítás része a szuverenitás védelme, ennek az a célja, hogy leverje azokat a cölöpöket, amelyekből Magyarország nem tud engedni az Unióval való vitái során. A „Stop Soros” törvénytervezet megpróbálja nemcsak az embercsempészetet, hanem a Btk. szigorú eszközeivel az illegális bevándorlás szervezését is büntetőjogilag szankcionálni.

Ezek a szervezetetek katalizátor tevékenységet folytatnak, amit azonosítani és szankcionálni kell, és erre a büntetőjog a megfelelő eszköz.

A törvénycsomagról elmondta, nem a civil szervezettekkel szemben lép fel a kormány, hanem egységes szabályok alapján azok ellen a magánszemélyek vagy szervezetek ellen, amelyek az illegális migrációt szervezik.

A kormány célja, hogy ezt a szürkezónát feketezónává alakítsa át, hogy az illegális beáramlást vissza lehet szorítani, amely biztonsági garancia Magyarország számára.

Orbán Balázs óriási nemzetközi felháborodást vár a törvénytervezet elfogadása után.

„A baloldali-liberális erők komolyan támadni fogják hazánkat, de a magyar pozíciók jóval erősebbek, stabilabbak, mint korábban, és ha racionálisan nézzük, akkor az igazság Magyarország mellett van” – mondta.

Szemben a liberális kánonnal

A „Stop Soros” törvénycsomag és az Alkotmánymódosítás a magyar demokráciát védő csomag, mivel szuverenitás és identitást próbálja megóvni – mondta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója a Kossuth Rádió 180 perc című adásában.

Két tendenciát látunk Európában. Annak erőltetése, hogy az uniós bővülő hatáskörgyakolás révén a nemzetállamok oldódjanak fel és ennek egyik elősegítő eszköze a multikulturalizmus hirdetése, amely legjobban a migrációval valósítható, mivel egy rossz értelemben vett sokszínű társadalom jön létre. Ennek a két folyamatban próbál gátat szabni a törvénycsomag, ez a szuverenitás és identitás a lényege a sajátos magyar demokráciának, amelyet a kormány próbál megvédeni.

Arra a kérdése, hogy van e legitimitása a törvénycsomagnak, úgy válaszolt, hogy az Alkotmánymódosítás szövege már másfél éve elérhető volt, a „Stop Soros” törvényjavaslat alapelemei pedig már hónapokkal korábban ismertek voltak.

Szánthó Mikós úgy vélte, hogy a magyar kormányt érő külföldi támadások oka az eltérő demokrácia felfogásban keresendő.

A kontinens nyugati részén az Európai Unióban feloldódó multikulturális társadalomra alapozó, liberális demokrácia eszményét tekintik kizárólagosnak, szerintük akkor beszélhetünk demokráciáról, ha ezeket a liberális tételeket vallják.

De kezd lehullni a lepel. Európa több pontján ezzel szemben ellenállás bontakozik ki ellenállás, főleg a kelet-európai, amely azt állítja, hogy önmagában való érték a nemzeti kultúra és Európa zsidó-keresztény hagyomány és ezeket az extravagáns kisebbségi behatásoktól meg kell óvni.

Döntés előtt az Alkotmánybíróság

Szánthó Miklóst megkérdezték az Alkotmánybíróság döntéséről, amelyben felfüggesztette eljárását a nemzeti felsőoktatási törvénnyel és a civil törvénnyel kapcsolatos ügyekben. A taláros testület azzal indokolta határozatát, hogy az Európai Unión belüli együttműködési kötelezettségre tekintettel szükséges megvárni az Európai Unió Bírósága előtt folyamatban lévő eljárások befejezését.

Két forgatókönyv lehetséges, az alkotmánybíróság bölcs döntést hozott, azért hogy majd az Európai Unió Bíróságának határozatára reagáljanak, a másik egy rosszabb forgatókönyv az lenne, hogy ha abba az irányba menne az Alkotmánybíróság, hogy az uniós jogot primátus illetné meg a magyar alkotmányos szabályokhoz képest.

hirado.hu - M1 - Ma reggel
MTI Hírfelhasználó