Felgyorsulhat a Jobbik széthullása
A párt korábbi eszmeiségének támogatói, '56-os harcosok is elhatárolódnak a morális és anyagi csődbe jutott Jobbiktól. Közben folytatódik a Toroczkai László kizárását követő kilépési hullám, amely június 23-a – a radikálisok zászlóbontása – után felgyorsulhat.
2018. június 11. 13:50

Pongrátz András felszólította a párt vezetőit, hogy ne hivatkozzanak többet bátyjára, a Jobbik alakuló ülésén felszólalt Pongrátz Gergelyre, mert méltatlanná váltak hozzá és az ’56-os forradalom és szabadságharc emlékéhez – számolt be vasárnap a PestiSrácok.

– Szegény Gergely bátyám forog a sírjában a vonásodás és Sneider Tamásék viselkedése miatt.

A baloldallal együttműködő párt többé ne használja pártcélokra a lyukas zászlót, a Jobbiknak új szimbólumokat kell keresnie! – közölte Pongrátz András, aki azt is tudatta, hogy az ’56-osok zászlóját Toroczkai Lászlónak fogja átadni június 23-án, ahol reményei szerint egy új, a szabadságharc szellemiségéhez valóban méltó nemzeti erő születik. Kósa Gyula Széna téri szabadságharcos szintén közölte kilépését a pártból.

A Toroczkai László volt alelnök csütörtöki kizárását követő kilépési hullám a hétvégén is folytatódott. Dúró Dóra kilépésével a VIII. kerületi szervezet jelentős része ugyancsak távozik. Az Origó információi szerint a pestszentlőrinci képviselők és a tagság jelentős része is a távozás mellett tette le a voksát.

„Kíváncsian várom, hány jobbikos képviselő követi Dórát és Lacit! Egy szebb jövő reményében” – tette fel a kérdést közösségi oldalán Ipacs Sándor, Baranya megye exjobbikos elnöke, majd kilépett a pártból. Gyűrű István csornai jobbikos szerint a párt eltért az alapelvektől, és rossz irányba tart. A politikus ebben nem szeretne részt venni, ezért visszadobta párttagságiját.

Úgy tudjuk, a héten több alapszervezet taggyűlésen dönt a maradás vagy kilépés kérdésében. Információink szerint azonban a legtöbben a Toroczkai László által létrehívott Mi magunk mozgalom június 23-i zászlóbontását követően döntenek a Jobbik elhagyásáról és az új, radikális jobboldali szervezethez való csatlakozásról.

A morális mellett anyagi csőd is sújtja a Jobbikot. Az Origo értesülése szerint több mint hatvanmillió forinttal tartozik a Magyar Postának a párt. A kampányanyagok terjesztéséért mintegy százmillióval tartoztak az állami cégnek, amiből negyvenmilliót az állami párttámogatás júniusi megérkezésével törlesztettek, a fennmaradó részre pedig egy hónap halasztást kértek.

Magyar Idők
  • Magyar templomfelújítás a Felvidéken
    A hit erősítése a magyarság megőrzését is szolgálja, mert ahol a hit megmarad, ott a közösség is megmarad - jelentette ki Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a felvidéki Révkomáromban kedden.
  • Nagy eredmény a védettségi igazolvány kölcsönös elismerése
    Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Milo Dukanovic montenegrói államfőt. A megbeszélés fő témái közül kiemelt a vakcinaigazolványok kölcsönös elismerése, amely nagyban hozzájárul majd a mindkét ország számára kulcsfontosságú turizmus ismételt fellendüléséhez.
  • Szerdáig 90 ezer 16-18 éves foglalhat időpontot oltásra
    Szerdáig 90 ezer 16-18 éves fiatal foglalhat magának időpontot a koronavírus elleni védőoltásra - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.
MTI Hírfelhasználó