Szemtől-szembe…II.
Kormánypárti és ellenzéki szónoklók ugyanazt egészen másként látták.
2018. június 12. 18:20

Híven a hagyományokhoz, látványos napirend előtti ütközetekkel ”köszöntötték” a héten is egymást. Népszerűséget, hangulatot, irigységet és sanda utálatot egyaránt jeleztek.

Kormánypárti és ellenzéki szónoklók ugyanazt egészen másként látták. A mentelmi jog birtokában szabad volt keserűen igazat mondani, valóságot leleplezni, és szabad volt tévedni,  hazudni, sértegetni, vádaskodni. Szenvedélyes mondataikat - a hagyományokhoz híven - e héten is hangos  „észrevételek” kísérték.  Szerényen stilizálva,  egy-egy alkalommal  a ”szolidabb” zajokat, „beszólásokat” is jelezve, közvetítjük ”szózataikat”.

 

 

Újabb kormányzati játszótér!?

 HEGEDŰS LORÁNTNÉ, (Jobbik): Tisztelt Országgyűlés! A napokban jelent meg az a sajtóhír, miszerint a Fidesz már készül az Alaptörvény nyolcadik módosítására, amivel az önkormányzati választások időpontját kívánja a gránitszilárdságú jogszabályunkban újból módosítani. Így a 2013. április 1-jétől hatályos 35. cikk (2) bekezdése, ami alapján a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választását az azt megelőző általános helyhatósági választást követő ötödik év októberében kell megtartani, módosulna oly módon, hogy a jövőre esedékes európai parlamenti választásokkal egy időben lehessen megtartani az önkormányzati választásokat is.

- A költséghatékonyságra való hivatkozás megmosolyogtató, mert ha csak azt nézzük, hogy a Miniszterelnökség Várba költözésének szobánkénti 4 milliárd forint az ára - már ha a miniszterelnök úr dolgozószobáit vesszük alapul -, akkor ennyiből egy országos népszavazás költségét jelentős részben akár fedezni is lehetne. A kormányzat pártpolitikai érvei sokkal inkább nyilvánvalóak! A választásokat kizárólag logisztikai kérdésnek tekintő Fidesz vezérkara szerint a magyar társadalom legfőbb mozgatórugója a félelem és a megfélemlítés, és ennek a településvezetők is egyszerre tárgyai és alanyai. Ezzel összefüggésben mindenképpen szólni kell arról is, ami a valódi üzenete ennek az alaptörvény-módosításnak. Lényege szerint az alkotmányos alapelveink bármikor felülírhatóak, megkérdőjelezhetőek, az önkormányzati választások előrehozatala fél évvel pedig azt jelentené ugyanis, hogy minden helyhatóságot jóval a mandátumának lejárta előtt feloszlatnának, így azok a ciklusprogramjaikban vállalt feladataikat nyilván nem vagy csak részlegesen tudnák elvégezni! 

- Egyértelmű tehát, hogy ezáltal nem a kormányhű, hanem az anyagilag jóval nehezebb helyzetben lévő települések vezetői kerülnének mindinkább kiszolgáltatott helyzetbe. Függetlenül attól, hogy cáfolni igyekeznének vagy sem ezt a sajtóhírt, tudjuk: nem ez az első eset, amikor arról értesülhetünk, hogy a kormányzat durván át kívánná alakítani az önkormányzati rendszert! Bizonyára hallottak arról a korábbi sajtóhírről, hogy egy, a kormányzat által indítványozott választójogi reform értelmében az ötezer fő alatti települések sem polgármestert, sem képviselőket nem választhatnának már 2019-ben. Noha önök ezt is tagadták - vagy tagadnák - még az országgyűlési választásokat megelőzően, de tudjuk, hogy az a folyamat már jó ideje zajlik, ami a magyar önkormányzatiság, illetve az ezeréves településhálózatunk felszámolását célozza. (Rétvári Bence: Lejárt lemez!)  Nyilvánvaló ugyanis, hogy ezen célok elérése érdekében nem rendezi a kormányzat központilag a hivatali köztisztviselők bérét, ezért csökken a feladatfinanszírozásban nyújtott támogatások értéke. Ezért központosítják az adminisztrációt, lásd az ASP-rendszer bevezetése, ezért lesz a Magyar Államkincstár minden település számlavezető bankja, és egyértelmű az is, hogy az államigazgatási közszolgáltatások mellett az úgynevezett humán közszolgáltatások - az egészségügy, az oktatás, a szociális ellátórendszer - járásközponti önkormányzatokba történő tervezett integrálása azt a szándékot vetíti előre, hogy véglegesen megszüntessék a kisebb települések életképességét. Ennek az elképzelésnek a történelmi előzményei Rákosi és Kádár tanácsrendszere után a szélsőségesen liberális Bajnai Gordon 2010-es programjában jelentek meg, így most az ő örökségüket viszi tovább szolga módon a Fidesz!

- Ezzel szemben a Jobbik a 3200 település megerősítésében látja nemzeti identitásunk és önvédelmünk (Derültség a kormánypártok soraiból.), továbbá önrendelkezésünk, valamint fenntartható jövőnk biztosítékát, és ebben az értékteremtő munkában a helyben választott településvezetők kulcsfontosságú szereplők. A Jobbik célja az élhető és éltető vidék megteremtése és egy olyan Magyarország, ahol minden honfitársunk, szülessen az ország bármelyik táján is, egyaránt otthon érezheti magát! (Taps a Jobbik soraiban.)

***

DÖMÖTÖR CSABA, (Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára): - Képviselő Asszony! Azt szeretném javasolni, hogy ne vegyen készpénznek mindent, amit az újságban olvas. A kormány minden esetben tájékoztatást fog adni arról, hogyha javaslatot tesz az Alaptörvény módosítására, mint ahogy az elmúlt hetekben is így történt. Amiről ön beszél, az egész egyszerűen nem szerepel a tervezett alaptörvény-módosítások között. Úgyhogy az a helyzet, hogy eljutunk arra a következtetésre, hogy azért beszél ön erről, mert szeretné elterelni a figyelmet arról a szándékról, hogy a Jobbik nem akarja megszavazni a jelenlegi alaptörvény-módosítást, amiről most tárgyalunk. (Rétvári Bence: Így van! - Apáti István: Mi erre nem számítottunk.)  Ez a helyzet!

- Ami az önkormányzatokat illeti, szeretném felhívni a figyelmet, ha már ön felhozta ezt a kérdést: a kormány 1369 milliárd forint adósságtól szabadította meg az önkormányzatokat! Ezzel növelte a mozgásterüket, és a hitel nélkül gazdálkodó 1172 önkormányzat támogatására kiemelt forrásokat biztosít. Részben vagy teljesen a kormány átvállalta azokat a feladatokat, amelyeket az önkormányzatok nem tudtak egységes színvonalon ellátni, ráadásul áttértünk a feladatalapú finanszírozásra. Sajnálom, hogy ezeket kihagyta a mondandójából.

- Képviselő Asszony! Mivel általános megjegyzéseket tett, ezért engedje meg, hogy én is tegyek párat, ha már itt vagyunk; azért is, mert érzékeljük, hogy a Jobbik az elmúlt napokban vagy hetekben próbál úgy tenni, mintha mi sem történt volna, egyrészt a választáson, másrészt pedig a saját háza táján. Úgy látszik, hogy próbálják az ilyen felszólalásokkal is feledtetni azt az óriási elvtelen fordulatot, amit a választás előtt bemutattak, de ez nem lesz könnyű! (Z. Kárpát Dániel: Hogy jön ez ide?)  Azért nem lesz könnyű, mert az elvek feladásának vagy - úgy is fogalmazhatnék az önök esetében - egy pártlélek kiárusításának nagy ára van! Nem véletlen az sem, hogy ezekben a napokban sokan hagyják el a Jobbikot, és az sem véletlen, hogy durvábbnál durvább részletek derülnek ki Vona Gábor elnökségéről.  Az ilyen típusú, álhírekre alapozó felszólalásokkal minden bizonnyal ezekről próbálják elterelni a figyelmet. Mert azért az mégiscsak egy minősített eset, hogy lepaktálnak egy oligarchával, aki beleviszi az egész pártot a rosszba, ezért több száz milliós bírságot kap az ön pártja, majd az egészet az önök támogatóival akarják kifizettetni. És ami ennél is súlyosabb, a párt volt vezetőinek állítása szerint a befolyó támogatásokat nem is arra a célra költötték el végül, mint amire kérték.

- Képviselő Asszony! Mindig is, mindig is mondtuk, hogy a Jobbik bármire képes a pénzért és a hatalomért, de ezek a húzások még a korábbiaknál is sokkal durvábbak, és valójában a mostani pártszakadásuk - merthogy ez történik ezekben a napokban - sem az elvekről szól, hanem arról, hogy összevesztek a pénzen és a pozíciókon. Erről szólnak a kizárások, a frakciózások és a kilépések is, semmi többről! És az egészet még súlyosabbá teszi, hogy a volt pártelnök, aki ezt összehozta önöknek, kijelentkezett szépen, hátrahagyva maga mögött a káoszt és a marakodást. Eközben pedig a tagság azon törheti a fejét, hogy hogyan rángassa ki a Jobbikot a csődből! Nem túlzás ezt a kifejezést használnunk, mert a pártelnökük is erre utalt. Félreértés ne essék: ezt a csődhelyzetet nem a választási vereség, hanem az elvtelen politizálás okozta, és hogyha a Jobbik, ne adj Isten, kormányzati lehetőséghez jutott volna, akkor pont úgy bánt volna az országgal, mint a saját szervezetével. Ha baj lett volna, akkor Vona Gábor éppúgy fordított volna hátat az országnak, mint most a Jobbiknak. Sok minden ez, csak nem felelős nemzeti politika!

- Képviselő Asszony! Lenne lehetőség a korrigálásra, mondjuk úgy, hogy támogatják a kormányt! Az ilyen álhíralapú politizálás helyett támogatják az illegális bevándorlás elleni küzdelemben. Támogatják az alkotmánymódosítást, és megszavazzák a Stop Soros törvénycsomagot. Ehelyett, úgy látjuk, és a felszólalásából is ez látszik, hogy már megint a baloldallal versenyeznek, abban, hogy hogyan bújtassák körmönfont jogászkodás mögé azt, hogy nem akarják megszavazni a mostani alaptörvény-módosítást. Ezzel már megint úgy tesznek, mint 2016-ban, amikor nyers hatalompolitikai megfontolásból megfúrták az alaptörvény-módosítást, miközben korábban még pont önök követelték azt. Akkor kerültek szerintem lefelé tartó politikai spirálba. Most még kiszállhatnak belőle. Önökön múlik, hogy megteszik-e?! (Taps a kormánypártok soraiból.)

”O, IO, CIO, ORBANIZÁCIÓ!”

 TORDAI BENCE, (Párbeszéd): - Ó, ió, ció, orbanizáció, hogyha nem értette a címét a kedves képviselőtársam. Ezen a héten fejeződik be az iskolaév, a 8. tanév az Orbán-rezsimben. Kimondani is sok, hát még végigélni diákként, szülőként vagy pedagógusként! Nyolc éve folyik a magyar oktatási rendszer orbanizációja. Igen: orbanizálják az oktatást, hiszen mára egyértelművé vált, hogy az iskolarendszerben bekövetkezett változások kizárólag Orbán Viktor hatalmi mestertervét szolgálják! (Németh Szilárd István: Kizárólag!?)  Alattvalókkal teli ország, alattvalókkal teli iskola - ez minden önkényúr vágyálma.

- Legyen csend, rend és fegyelem az osztálytermekben és az egész országban! Ez az, ami az orbáni oktatáspolitikát vezérli! A fideszes oktatásirányításban ehhez képest másodlagos szempont, hogy jól érzi-e magát a gyerek az iskolában, hogy a legjobbat tudja-e magából kihozni a pedagógus, hogy reggelente jó szívvel, nyugodtan engedi-e el a csemetéjét a szülő.

- A fideszes politikának nem az vezérlő célja, hogy fejlődjenek a gyerekek, hogy sikeres és boldog felnőttekké váljanak, nem az a célja, hogy az iskola csökkentse a társadalmi egyenlőtlenségeket, csak az, hogy engedelmes alattvalókat neveljenek. A XXI. században a sikeres oktatási rendszerek megtanítják a gyerekeket gondolkodni, kérdezni, együttműködni és megoldásokat találni. De ami máshol siker, az itt „Orbanisztánban” veszély. Itt annak örülnek, ha a kedves állampolgár nem gondolkodik, hanem elfogad, nem kérdez, hanem bólogat, és nem együttműködésben talál megoldást, hanem elszigetelten várja, hogy kegyesen gondoskodjanak róla. 

- A következmények? A magyar diákok egyre rosszabb teljesítményt mutatnak a nemzetközi felmérésekben, mind több család menekíti ki a gyerekeit a közoktatásból, a legjobbak már külföldön végzik egyetemi tanulmányaikat. Növekszik a korai iskolaelhagyók száma, és drasztikusan csökken az egyetemi képzésben részt vevők aránya, miközben minden ötödik gyerek úgy jön ki az iskolából, hogy funkcionális analfabéta marad! Ha az állampártban egy pillanatig is komolyan gondolnák, amit az úgynevezett miniszterelnök mondott, hogy 2030-ra legyünk Európa öt legjobb országa között, akkor éppen az ellenkező irányba mennének az oktatáspolitikában is. De ahogy elnézzük az új miniszter nyilatkozatait, szertefoszlik a maradék reményünk is bármilyen pozitív fordulatra. Így hát nem marad más, mint hogy arra kérjem a kormányt, a minisztert, az államtitkárt, sőt nem is kérek, hanem a magyar szülők nevében sírva könyörgök, hogy ha már használni nem tudnak vagy nem akarnak, akkor legalább ártani ne ártsanak többet a gyerekeknek és a magyar oktatásügynek! (Moraj a kormánypártok soraiban. - Révész Máriusz: Az én gyerekeim nevében ne könyörögj sírva! -Taps az LMP és a Párbeszéd soraiban.)

***

DR. RÉTVÁRI BENCE, (Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára): - Képviselő Úr! Tudja, önökről nekem másik két -ció végződésű szó jut eszembe akkor, amikor oktatásügyről beszélünk. Az egyik a privatizáció, a másik pedig a liberalizáció. Mert önök, az önök világnézete, az önökkel szövetségben tevékenykedő Szocialista Párt, vagy az önök szellemi elődei, az SZDSZ. Mind-mind ezt vallották, és önöknek sincs más, mint magára hagyni a magyar oktatásügyet, ahogy szellemi elődeik is tették, amikor úgy eladósították az önkormányzatokat, hogy 1200 milliárd forint hiányzott az oktatási, szociális, egészségügyi kiadásokból, és ezt kötvényekből, hitelekből fedezték az önkormányzatok. A liberalizációval ugyanis leginkább azokat, akik tényleg felzárkózási segítségre szorulnának hagyták magukra. Ennek volt az eredménye, hogy több mint 300 helyen lakatot tettek az iskolaépületek ajtajára, 15 ezer tanárt elbocsátottak, és egy teljes havi fizetést elvettek minden magyar oktatásban dolgozótól.

- Képviselő Úr! Ön szerint a mostani kormányzat hatalmának bebetonozása az, hogy 3 éves kortól kötelező óvodába járni, és ezzel csökkentjük a társadalmi különbségeket? Ön szerint az, hogy 60 százalékkal csökkent az iskolai hiányzások aránya annak köszönhetően, hogy az iskoláztatási támogatások most már iskolába járáshoz vannak kötve, ez bármifajta negatívumot jelent Magyarország számára? Ön azt mondja, hogy nem nevel vitakultúrára a magyar köznevelés rendszere. Ön és az összes többi ellenzéki képviselőtársa mást nem csinál nyolc éve, mint ha bármilyen magyar új fejlesztésű tankönyvben talál egy olyan felvetést, egy olyan forrásidézetet, egy olyan szemelvényt, amely a diákokat párbeszédre, vitára sarkallja, rögtön tíz körömmel ráugranak, és azt mondják, hogy micsoda szörnyűség van a tankönyvekben. Holott ezek pontosan azért vannak benne, hogy a gyerekek vitatkozzanak róla, ezért provokatívak sokszor a szövegek. Amikor önök egy ilyet találnak, akkor azt a közoktatás szégyenének nevezik, hogy vitára sarkalljuk a diákokat, majd itt azt mondják, hogy nincs elég vitára okot adó tartalom a tankönyvekben.

- Képviselő Úr! Ön mindent és mindennek az ellenkezőjét is mondja, mert semmit, de semmit nem gondolnak a magyar oktatásügyről, csak azt, hogy liberalizálni kell és privatizálni kell, mert erről szólt a korábbi liberális kormányzás. És ne feledjük el, hogy azok, akik a legtöbb hasznot lefölözték a magyar tankönyvrendszerből, azok a tankönyveknek alig 10 százalékát állították elő, mert optimalizálták a piacukat a leginkább bevételt termelő tankönyvekre. (Arató Gergely: 30 százalék.)

- Képviselő Úr! Az OECD-országokban ön szerint a diplomásátlagbér hány százalékát keresik a pedagógusok? Nem hiszem, hogy tudja: 80 százalék! Ön szerint Magyarországon a pedagógusok a diplomásátlagbér hány százalékát keresik? 82! (Közbeszólások az ellenzéki padsorokból.) Többet keresnek Magyarországon a diplomásátlagbérhez képest az OECD kimutatása szerint a pedagógusok, mint máshol. Ez annak köszönhető, hogy ma 550 milliárd forinttal több van az oktatási költségvetésben, mint nyolc évvel ezelőtt! Ez a GDP másfél százaléka. A GDP másfél százalékával költünk ma többet oktatásra, köznevelésre, mint amennyit akkor költött az ország, amikor megkaptuk a kormányzás lehetőségét.

- Melyik területen indította el a kormányzat az első olyan programot, amely egy átfogó bérfejlesztést és karrierívet, pályát kínált a közszférában dolgozóknak? Az első életpálya pontosan a pedagógusoknak, a tanároknak indult el, mert ezt tartottuk a legfontosabbnak, és így 50 százalékot emeltünk átlagosan a pedagógusok bérén. Bevezettük a Klebelsberg-ösztöndíjat is, pontosan azért, hogy azok a gyerekek, akik olyan részén születnek az országnak, ahol bizonyos szakos tanárokból hiány van, mert mondjuk, nincs annyira kémiatanár, vagy nincs földrajztanár, vagy bármilyen más tanárból hiány van; hogy ott is legyen szakos tanár, és ott is szakos tanár tanítsa őket, hiszen ott egy generációs lemaradást kell behozni, ezért hoztuk létre a Klebelsberg-ösztöndíjat, amely félévente az egyetemi képzés alatt most már 375 ezer forintot is elérhet. Kamatmentessé tettük a Diákhitel2-t is, hogy mindenki tudjon továbbtanulni. A diákok nyelvvizsgájának díját  is fizeti ma már a magyar állam, hogy mindenki könnyebben tudjon boldogulni. A KRESZ-tanfolyamnak és a KRESZ-vizsgának a díját is a magyar állam fizeti, azért hogy könnyebb legyen elhelyezkedni. És cseppet sem mellékesként , azért hogy már az iskola előtt fel lehessen készülni arra, hogy hogyan kell az iskolában az időt beosztani, koncentrálni, másokhoz igazodni, működtetünk 112 „Biztos kezdet” gyerekházat. 275 tanodánk működik országszerte, és foglalkozunk ezekben az intézményekben a különböző felzárkózási programokban 72 496 diákkal és fiatallal, és ezeknek egy jó részét most már mind-mind költségvetési forrásból finanszírozzuk. Ennek is köszönhető, hogy a diplomások aránya Magyarországon 6 év alatt 17 százalékról 20,5 százalékra nőtt! (Taps a kormánypártok soraiban.)

Soros pénzéről!

KOCSIS MÁTÉ, (Fidesz): - Képviselőtársaim! A már hosszú ideje tartó és egyre szélesebb nyilvánosságot kapó viták mára minden gondolkodó ember számára teljesen nyilvánvalóvá tették, hogy az, ami jelenleg Európával történik az illegális bevándorlás kapcsán, az nem a véletlen műve, és nem egy elkerülhetetlen folyamat, hanem tudatos, emberek által szervezett és támogatott eseménysor. A zűrös hátterű és motivációjú, külföldről támogatott NGO-k tevékenysége az illegális bevándorlással kapcsolatban azt a célt szolgálja, hogy Európa népességét lecseréljék.

- Igen, népességcsere zajlik Európában! Részben azért, hogy ezzel a nem természetes folyamattal kaotikus és veszélyes állapotokat teremtsenek, amely törvényszerűen válsághoz vezet, jórészben pedig azért, hogy az olyan pénzügyi spekulánsok, mint Soros György is, sok pénzt kereshessenek a kontinens tönkretételével, válság előidézésével. Soros György a pénzét ugyanis spekulációból és emberek, országok tönkretételéből szerezte, vagyona mérhetetlen aljasságra és gátlástalanságra épült. A pénzét most arra használja, hogy Európát migránsokkal árassza el, hogy aztán még több pénzt kereshessen. A válságokozás vagy válság kirobbantása, legyen az bármilyen típusú, nem példátlan az ő életében; gondoljunk csak az 1992-es angol font elleni támadásra, ’97-ben Malajzia megtámadására, 2001-ben Argentínára, számos afrikai országra, és bizony a kétezres években az OTP-re is rátámadt. Kicsalja mások pénzét, életeket, családokat, komplett gazdaságokat tesz tönkre, az így megszerzett szennyes pénzt pedig arra használja, hogy újabb válságokat idézzen elő.  Mindeközben jótékonykodásba bújtatott intézkedésekkel most már nemcsak egy kontinens gazdaságára rontott rá, hanem a biztonságára, a kultúrájára és a jövőjére is! Világszerte hálózatot tart fenn, így Magyarországon is, melyek tagjai mindenféle demokratikus felhatalmazás nélkül igyekeznek beavatkozni a demokratikusan megválasztott kormányok  döntéseibe, működésébe.

- Képviselőtársaim! Ez ellen nyílt sisakkal kell harcolnunk! Ők bevándorlást, népességcserét szeretnének, mi viszont ezt nem akarjuk; ahogy azt sem, hogy Soros György Európa tönkretételével még több pénzt keressen! Mindenhol vannak emberei, itt a Magyar Országgyűlés ellenzéki padsoraiban is. Hogy ez mennyire így van, az EU Alapjogi Ügynökségének jelentése is bizonyítja, amelyből visszaköszönnek a Soros-hálózat hazugságai Magyarországról, például az, hogy a magyar kormány Soros elleni fellépése antiszemitizmus. Hazugság ez, hiszen mindenki tudja, hogy nem Soros származásával van baj, hanem a tevékenységével! A bevándorlást segítő tevékenységével, azért akarja tönkretenni Európát, veszélyeztetni a jövőt és a biztonságot és azért akar megint válságot, hogy abból újabb profitot szerezzen. A spekulánsok már csak ilyenek!

- Magyarország azonban nem akar bevándorlóország lenni, nem akar a Soros-terv végrehajtásán dolgozni, és nem akar annak áldozata sem lenni! Ezt a magyarok teljesen világossá tették az országgyűlési választáson és a másfél évvel ezelőtti népszavazáson is. Éppen ezért a Soros-hálózat akármilyen eszközökkel próbál ránk nyomást gyakorolni, meg fogjuk védeni Magyarországot. Meg fogjuk védeni a biztonságos jövőt, és azt üzenjük Soros Györgynek, hogy vigye el Magyarországról és Európából is a szennyes pénzét!

***

DÖMÖTÖR CSABA,  (Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára): - Frakcióvezető Úr! Az elmúlt hetekben-napokban több olyan fejlemény, esemény is történt, amely egyrészt alátámasztja az ön által mondottakat, másrészt azt is jól mutatja, hogy miért kell minden lehetséges módon megerősíteni a saját biztonságunkat és fellépni az illegális bevándorlás ellen. Az egyik ilyen eset Németországban történt, és jól mutatja, hogy milyen típusú új biztonsági fenyegetéssel állunk szemben. Wiesbadenben megerőszakoltak és meggyilkoltak egy 14 éves lányt; az elkövető egy olyan bevándorló volt, aki korábban öt erőszakos bűncselekmény ügyében is a hatóságok látókörébe került. (Vadai Ágnes: Soroksáron meg megöltek egy nőt, és még mindig nincs meg az elkövető!) Csakúgy, mint korábban sok más bűnöző és egyébként terrorista, ő is menekültnek állította magát, és miközben nem kapta meg a menekültstátuszt, Németországban maradhatott, és így követte el a bestiális gyilkosságot. És miután elkövette, elhagyhatta Németországot. Azóta egyébként elfogták. Ez az eset jól illusztrálja, hogy hogyan lesz Európa és az európai lakosság egyre inkább kiszolgáltatott az ilyen típusú bűnözésnek, és akkor a terrorfenyegetettségről még nem is beszéltünk!

- Erre mondta a múlt héten az Amnesty egyik magyarországi aktivistája, hogy a magyarok is követnek el ilyen típusú bűncselekményeket. Ez a kijelentés nemcsak azért botrányos, mert sértő a magyarokra nézve (Közbeszólások az MSZP és a DK soraiból.), hanem azért is, mert egyáltalán nem veszi figyelembe, hogy a bevándorlási célországokban, különösen a városokban, a nagyvárosokban drámaian nő a bűncselekmények száma. Londonban például a fiatalkorú áldozatot követelő gyilkosságok száma 70 százalékkal nőtt, a nemi erőszakok száma 18 százalékkal. Németországban pedig  2014 és 2015 között, tehát a migrációs válság kirobbanásának az évében, annak az idején megduplázódott a személyek elleni támadások száma.

- Tudjuk azt is, hogy egyre élénkebb a migráció a nyugat-balkáni útvonalon. A magyar határt, határzár védi, ezért a bevándorlók, az embercsempészek segítségével Albánia, Bosznia, Horvátország és Szlovénia felé próbálkoznak. És nem érdemes azt gondolnunk, hogy ez mások problémája, mert minket nem érint, azért nem így van. Nem, mert bárhogy is érkezzenek mostanában bevándorlók Európába, hogyha életbe léptetnék a betelepítési kvótajavaslatot, az minden országot, így Magyarországot is érintené!

- És hogy ilyen körülmények között mit tesznek a bevándorlást támogató nemzetközi aktivisták? Hát, kampányt indítanak a bevándorlásért! Az Amnesty például annak érdekében indított kampányt, hogy a bevándorlókat mindenképpen fogadják be az egyes országok, függetlenül attól, hogy megadják-e nekik a menekültjogot még az elbírálás előtt, egyáltalán ne várassák őket, merthogy ez alapjog. (Arató Gergely: Ez nem igaz!) Azt is követelik, hogy pörögjenek fel az áthelyezési programok, mint ahogy azt is, hogy könnyítsék meg a családegyesítéseket; mint ahogy azt is, hogy szponzorációs csoportok segítéségével költsünk több pénzt erre az egészre. És még arról is írnak, hogy a mobiltelefonok és az online szótárak nagy segítséget jelentenének a bevándorlóknak.

- Hogyha valaki ezek után kételkedne abban, hogy külföldről pénzelt csoportok a bevándorlást támogatják, akkor javasoljuk neki: olvasgassa csak az Amnesty követeléslistáját, ott van benne minden feketén és fehéren. És ha ideje van, nyugodtan olvassa hozzá Soros György legutóbbi állásfoglalását, amelyben azt mondja, hogy legális bevándorlási útvonalakat kell létrehozni, 30 milliárd eurót kellene a migrációra költeni minden évben! Egyébként még azt is mondja, hogy ő maga is szembeszáll a magyar miniszterelnökkel.

- Nem véletlenül beszél tehát arról az új olasz miniszterelnök, hogy véget kell vetni a bevándorlásbiznisznek. Hogyha a magyar kormányon múlik, akkor Magyarországon is véget fogunk ennek vetni!. Ezt szolgálja az alaptörvény-módosítás, és azt szolgálja a Stop Soros törvényjavaslat is, amely büntethetővé tenné az illegális bevándorlás szervezését. A magunk részéről sajnáljuk, hogy az ellenzéki pártok most sem tudják félretenni a belpolitikai reflexeiket, az eddigi állásfoglalásaik alapján nem támogatják sem az alaptörvény-módosítást, sem pedig a Stop Soros törvényjavaslatot. Megint teljesen szembemennek az ország alapvető biztonsági érdekeivel!  Láttunk már ilyet sokat, meg is lett az eredménye, és ha nem változtatnak, akkor most is meglesz!

- A kormány ettől függetlenül teszi a dolgát, minden vitát felvállal, minden politikai ütközetet megvív, mert a cél változatlan: számunkra az ország biztonsága az első, márpedig az ország biztonsága nem lehet a rossz kompromisszumok és a meghátrálás terepe! (Taps a kormánypártok soraiból.)

Bartha Szabó József
 • Videó mint politikai csapásmérés
  Megvan tehát a magyarázat arra: miért viselkednek egyes politikusok – köztük egészen magas pozícióban lévők is – elmebeteg módjára. Miért zúdítják rá a kontinensre a migránsáradatot, a terrorista bandákat. Miért öletik meg társadalmuk tagjait. Zsarolva vannak.
 • Elszállt egy hajó a szélben
  Nehéz megindulás, mit megindulás, megrendülés nélkül beszélni erről a patináns lapról, a baloldali véleményformálók zászlóshajójáról, erről az izé 168 óráról. Nehéz, de mégis meg kell tenni.
 • A bevándorláspártiak mind ott lesznek, legyünk ott mi is!
  Az európai baloldal azért akar kevert népességű Európát, mert valójában a nemzeteket akarja felszámolni, márpedig Európa erejét a sikeres nemzetállamok adják. Meggyőződésem, hogy az előttünk álló évtizedben nem lehet úgy politizálni Magyarországon, hogy nem a migrációt tartjuk a legfontosabb kérdésnek. Ha az elmúlt években baloldali kormány lett volna Magyarországon, akkor most úgy néznének ki a városaink, mint egyes német vagy francia városok, mert százezrével lennének itt Afrikából vagy a Közel-Keletről érkezett migránsok — nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Orbán Viktor miniszterelnök.
 • Még megvédhető a demokrácia és a szabadság
  Ez a vasárnapi EP-választás nem más, mint egy újabb népszavazás a betelepítési kvótáról, ahol a Fideszre leadott minden szavazat a nemzeti szuverenitás megvédését szolgálja.
 • Európai egyesült rémálmok
  Ma még sok száz millió realista európai reméli, hogy az Európai Egyesült Államok hirdetőinek, köztük Gyurcsány Ferenc feleségének nem lesz igaza.
MTI Hírfelhasználó