Ildikó gyurmázna egy kicsit
2018. június 13. 23:26

Vasárnap megválasztják az MSZP új elnökét. Lendvai Ildikó elmondta, milyen lenne az ideális vezető, és hogy szerinte mit kellene csinálnia az ellenzéknek ebben a ciklusban.

Vasárnap lesz az MSZP kongresszusa, melyen eldől, ki lesz a párt új elnöke. Kunhalmi Ágnes, Mesterházy Attila, és Tóth Bertalan indul az elnöki posztért. Lendvai Ildikó az ATV Startban elmondta: annak örülne, ha össze lehetne gyúrni Kunhalmi új lendületét, Tóth Bertalan alaposságát, és Mesterházy tapasztalatát.

Mindenesetre csapatmunkára van szükség – tette hozzá az MSZP volt elnöke. Az egyelőre nem tudni, hogy Kunhalmi visszalép-e a jelöltségtől, mert ő lehetne a Választmányi Bizottság elnöke, de Lendvai szerint azt a politikáját, amely a széles szövetségi nyitás a többi párt és a civilek felé, mindkét szerepében hasznosítani tudná. Kitért arra, hogy vannak ugyan konfliktusok a jelöltek között, de ezeket meg lehet oldani, át lehet hidalni a közös munka során.

Arról is beszélt, hogy gazdaságilag nehezebb idők jöhetnek, ezért az ellenzéknek most nem a következő választási programra kell készülnie, hanem az ellenzéki létre szóló új programra. Arra, hogyan tudnak segíteni azokon, aki a gazdasági nehézségek miatt még lejjebb csúsznak, hogyan tudják kihasználni a szűkülő politikai lehetőségeket, és hogyan tudják áthelyezni a munka súlypontját a parlamenten kívülre polgári ellenállásokra, akciókra.

atv.hu
Címkék:
  • Egyértelművé vált a hazaárulás
    Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.
  • Mérgezett díszek a fenyőfán
    A Karácsony mély szakralitása mellett a béke, a meghitt nyugalom ünnepe is (lenne), de a fel nagyörömre dallamai és a pásztorok kedvessége mellett disszonáns díszeket is látok az idei fenyőfán.
MTI Hírfelhasználó