Ildikó gyurmázna egy kicsit
2018. június 13. 23:26

Vasárnap megválasztják az MSZP új elnökét. Lendvai Ildikó elmondta, milyen lenne az ideális vezető, és hogy szerinte mit kellene csinálnia az ellenzéknek ebben a ciklusban.

Vasárnap lesz az MSZP kongresszusa, melyen eldől, ki lesz a párt új elnöke. Kunhalmi Ágnes, Mesterházy Attila, és Tóth Bertalan indul az elnöki posztért. Lendvai Ildikó az ATV Startban elmondta: annak örülne, ha össze lehetne gyúrni Kunhalmi új lendületét, Tóth Bertalan alaposságát, és Mesterházy tapasztalatát.

Mindenesetre csapatmunkára van szükség – tette hozzá az MSZP volt elnöke. Az egyelőre nem tudni, hogy Kunhalmi visszalép-e a jelöltségtől, mert ő lehetne a Választmányi Bizottság elnöke, de Lendvai szerint azt a politikáját, amely a széles szövetségi nyitás a többi párt és a civilek felé, mindkét szerepében hasznosítani tudná. Kitért arra, hogy vannak ugyan konfliktusok a jelöltek között, de ezeket meg lehet oldani, át lehet hidalni a közös munka során.

Arról is beszélt, hogy gazdaságilag nehezebb idők jöhetnek, ezért az ellenzéknek most nem a következő választási programra kell készülnie, hanem az ellenzéki létre szóló új programra. Arra, hogyan tudnak segíteni azokon, aki a gazdasági nehézségek miatt még lejjebb csúsznak, hogyan tudják kihasználni a szűkülő politikai lehetőségeket, és hogyan tudják áthelyezni a munka súlypontját a parlamenten kívülre polgári ellenállásokra, akciókra.

atv.hu
Címkék:
 • Videó mint politikai csapásmérés
  Megvan tehát a magyarázat arra: miért viselkednek egyes politikusok – köztük egészen magas pozícióban lévők is – elmebeteg módjára. Miért zúdítják rá a kontinensre a migránsáradatot, a terrorista bandákat. Miért öletik meg társadalmuk tagjait. Zsarolva vannak.
 • Elszállt egy hajó a szélben
  Nehéz megindulás, mit megindulás, megrendülés nélkül beszélni erről a patináns lapról, a baloldali véleményformálók zászlóshajójáról, erről az izé 168 óráról. Nehéz, de mégis meg kell tenni.
 • A bevándorláspártiak mind ott lesznek, legyünk ott mi is!
  Az európai baloldal azért akar kevert népességű Európát, mert valójában a nemzeteket akarja felszámolni, márpedig Európa erejét a sikeres nemzetállamok adják. Meggyőződésem, hogy az előttünk álló évtizedben nem lehet úgy politizálni Magyarországon, hogy nem a migrációt tartjuk a legfontosabb kérdésnek. Ha az elmúlt években baloldali kormány lett volna Magyarországon, akkor most úgy néznének ki a városaink, mint egyes német vagy francia városok, mert százezrével lennének itt Afrikából vagy a Közel-Keletről érkezett migránsok — nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Orbán Viktor miniszterelnök.
 • Még megvédhető a demokrácia és a szabadság
  Ez a vasárnapi EP-választás nem más, mint egy újabb népszavazás a betelepítési kvótáról, ahol a Fideszre leadott minden szavazat a nemzeti szuverenitás megvédését szolgálja.
 • Európai egyesült rémálmok
  Ma még sok száz millió realista európai reméli, hogy az Európai Egyesült Államok hirdetőinek, köztük Gyurcsány Ferenc feleségének nem lesz igaza.
MTI Hírfelhasználó