Már elkészült az ítélet a Sargenti-jelentés alapján
Az Európai Parlament állampolgári jogokkal, illetve bel- és igazságüggyel foglalkozó bizottsága (LIBE) jövő hétfőn szavaz a holland Judith Sargentini nevével fémjelzett, Magyarországról szóló jelentésről, amely többek között az alkotmányos rendszer megcsonkításával és a migránsok jogainak megsértésével vádolja a budapesti kormányt. Gál Kinga, a Fidesz–KDNP néppárti képviselője szerint Magyarországgal szemben egy politikailag motivált eljárás zajlik, amelynek végítélete már minden bizonnyal korábban megszületett.
2018. június 22. 12:43

– Nincsenek illúzióim, számomra egyértelmű: a baloldal ezzel a jelentéssel a magyar kormány kemény, az illegális migráció elleni politikája miatt bünteti Magyarországot. Judith Sargentini eddig is minden vita során elmondta, hogy a cél a hetes cikkely alapján eljárást kezdeményezni hazánkkal szemben. Támadó és ellenséges a hangnem, s amit látunk, az egy eleve eldöntött forgatókönyv megvalósulása – nyilatkozta lapunknak a LIBE-szavazással kapcsolatban Gál Kinga (képünkön), a Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselője, aki alelnöki pozíciót tölt be a szakbizottságban.

A néppárti politikus szerint egyre durvább és igazságtalanabb vádakat fogalmaznak meg a kormánnyal szemben, de a holland zöldpárti képviselő egy vita alkalmával már a magyar nép ellen is kikelt.

– Sargentini képtelen felfogni, hogy a magyarok esetleg másképp gondolkoznak, hogy a néhány civil szervezet által kreált hamis kép, a baloldal vélt valósága köszönő viszonyban sincs a tényekkel. Ha valami nem illeszkedik az általuk elképzelt világba, azt már zavaró tényezőnek bélyegezik – fogalmazott Gál Kinga, azt hangsúlyozva: ez a baloldali elit végérvényesen eldöntötte, hogy a kormány és annak vezetője, Orbán Viktor elítélendők.

– Bármit mondunk, ami az állításaikat megkérdőjelezi vagy azt sugallja, hogy más a valóság, az süket fülekre talál, kettős mérce alapján mérnek – jelentette ki a politikus.

Kinga GAL in the EP in Strasbourg

Gál Kinga a jelentés tartalmi hibáiról szólva lapunknak azt mondta: számos felvetés egyértelműen nemzeti hatáskörbe tartozik, s Magyarországot nem lehet a szégyenpadra állítani a minimálbér vagy a nyugdíjak szintje miatt, hiszen ilyen alapon számos, sokkal rosszabb helyzetben lévő tagállamot is fenyegethetnének az uniós atombombaként emlegetett hetes cikkel.

– Egy régi, nyugati tagállamban felnőtt politikus arrogáns módon saját magából indul ki, és valójában fogalma sincs róla, hogy milyen is ma az európai valóság. Az Euró­pai Parlament átpolitizált viták helyszíne, a „bíróság eljátszása” és a „valótlanságokon alapuló ítélkezés” semmiképp nem feladata az intézménynek – hangsúlyozta a képviselő.

magyaridok.hu
  • Ötödször választották miniszterelnöknek Orbán Viktort
    133 igen szavazattal, 27 nem ellenében, tartózkodás nélkül Orbán Viktort Magyarország miniszterelnökének megválasztották – jelentette be a ma délutáni titkos szavazás után Kövér László házelnök.
  • Kövér László keményen kiosztotta Gyurcsányt
    A bukott miniszterelnök napirend előtti felszólalását nem hagyta szó nélkül a házelnök. Kövér László alaposan helyretette a DK frakcióvezetőjét.
  • Milliárdokért bomlik frakciókra a baloldal
    Súlyos aránytalanságok tapasztalhatók a jelenlegi frakciófinanszírozási rendszerben. Ezt bizonyítja, hogy bár az előző ciklushoz képest kevesebb baloldali képviselő jutott be az Országgyűlésbe, mégis milliárdokkal több állami támogatást kaphatnak. Tóth Erik, az Alapjogokért Központ vezető elemzője szerint a demokratikus költségek aránytalan megemelkedése miatt felmerülhet a szabályok arányos újragondolása.
MTI Hírfelhasználó