Elveszett ország
2018. július 10. 00:24

A Komárom melletti település polgármestere korábban a rasszizmus miatt kilépett a Fideszből, most azt mondta: a települést hátrányok érik azért, mert kiállt a demokratikus értékek mellett, a hivatali rendszer döntéseit pedig már a félelem irányítja.

A mai nappal lemondtam polgármesteri tisztségemről - írja Facebookján Lakatos Béla, Ács vállaltan roma származású polgármestere. Lakatos 2015-ben lépett ki a Fideszből, Orbán Viktor cigányozó beszéde után.

Most azt írja: elszomorítja, hogy a politikai támadások, az egyéni érdekek és sėrelmek tönkre tudják tenni egy fejlődő kisváros mindennapjait. Amikor egy települést hátrányok érnek azért, mert vezetője határozottan kiáll a demokratikus értékek mellett, és a hivatali rendszer döntéseit már a félelem légköre irányítja, nem a szakmaiság, az az ország elveszett ország. Ma Magyarországon a fortélyos félelem igazgat! - írja.

Lakatos korábban iskolaigazgató volt, most mondatait megerősíti azzal, hogy levelét már tanárként, és nem polgármesterként írta alá.

Lakatos egyébként a Momentum jelöltjeként indult az idei választásokon, azt mondta, mivel nem nyert, lemond a posztjáról. Akkor erre végül nem került sor, most azonban már tényleg lemond.

Ács polgármestere: A döntéseket már a félelem irányítja, lemondok!

hvg.hu
Címkék:
  • Séta egy holland zöldinnel
    Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
  • Stratégiai rasszizmus
    Ismét kiderült, hogy a spekulánsi szervezetek számára a terrormigránsok fontosabbak, mint az európai gyermekek.
MTI Hírfelhasználó