Merkel féligazságai
Orbán Viktor berlini látogatásán világossá vált a migrációs válság kezelésének két alternatívája. A következőkben Angela Merkel féligazságnak is beillő érveit vizsgáljuk meg.
2018. július 12. 15:40

“Emberek halnak meg a tengeren”, tehát “biztonságos” menekülési utakat kell biztosítani az Európába tartó millióknak.

Valójában az embercsempészek meséi és a jó bejutási esélyek miatt ülnek lélekvesztőkre emberek, akiket a gyanú szerint az NGO-k az embercsempészekkel összejátszva már az afrikai partok közelében áttesznek Soros-hajókra, és akár ötszáz kilométert furikázzák őket Olaszországba, vagy újabban Máltára/Spanyolországba.

A valós megoldást Matteo Salvini olasz belügyminiszter és a máltai kormány mutatják fel, akik vagy nem engedik be a Soros-hajókat kikötőikbe, vagy kikötés után embercsempészet gyanúja miatt lefoglalják azokat. Ezek a képek azt üzenik a jobb életet kereső millióknak, hogy nem éri meg az életveszélyes útra elindulni, mert főszabályként már nem teszik át őket a Soros-hajókra/hadihajókra/teherhajókra, hanem visszaviszik őket Afrikába.

Ez van!?

Merkel szerint a tengeri határokat “nem lehet megvédeni”!?

A Merkel-Davutoğlu megállapodás lezárta a Törökországból Görögországba/Bulgáriába vezető nyugat-balkáni szárazföldi útvonalat. Merkel kancellár szerint ez nem alkalmazható a tengerekre, mivel a “vízre nem lehet kerítést építeni”.

Valójában már az ókori és középkori birodalmak és városállamok is olyan szabályokat alkalmaztak, amelyek távol tartották, vagy kiszűrték a veszélyes idegeneket. Ragúza és Velence például karanténnal szűrte ki a fertőző betegséget terjesztő utazókat.

Az USA és Ausztrália példája is azt mutatja, hogy nem a tenger/óceán mérete, hanem a migránsok és embercsempészek felé küldött üzenet a meghatározó. Az illegális bevándorlást szigorúan büntető, az ellenőrzött és legális bevándorlást minőségi szempontok alapján megengedő politika kezelhető mederben tudja tartani az újkori népvándorlást.

Magyarország és Ausztria kérte, hogy Németország fogadja be a Keleti pályaudvartól az autópályán Németország felé elindult tömeget.

Valójában a német kormány nyilatkozatainak a következménye, hogy 2015 szeptember elején a tömeg gyalog indult el Budapestről Németország felé. Augusztus végén ugyanis véletlenül “kiszivárgott” a német bevándorlási hivatal “Minden szírt befogadunk!” kör-emailje és onnantól minden migráns szírnek vallotta magát.

A déli magyar határon regisztrált migránsoknak a sugárirányú magyar vasúthálózat sajátosságai miatt Budapest érintésével kellett volna a (debreceni, bicskei vagy körmendi) befogadó állomásokra utazniuk, ám ők nem működtek együtt a magyar hatóságokkal, hanem önkényesen sátortábort vertek a Keleti pályaudvar előtt. Abban reménykedtek, hogy valahogy feljutnak a Bécsbe induló vonatok valamelyikére, vagy az embercsempészek segítségével jutnak át a nyugati határon.

A feltorlódott tömeget egy provokáció is lázba hozta: Augusztus 31-én a német közszolgálati ARD bécsi stúdiójára hivatkozva egy twitter üzenet azt közölte, hogy Berlin különvonatokat küld a szírekért Budapestre. A hírt hamar cáfolták.

Merkel ekkor mondta el “Wir schaffen das!” mondatát, és egy szeptember 5-én megjelent interjújában ezt úgy fokozta, hogy a német alaptörvény nem ismer a menekültek befogadásánál felső létszámkorlátot. Ezek a szikrák gyújtották be a tömeg elégedetlenségét, és indították el a jobb életet kereső migránsokat Merkel fényképével a kezükben Németország felé.

Keresztényi “kötelezettségünk” a befogadás.

Merkel már korábban is “humanitárius imperatívuszról” beszélt, amire Orbán Viktor miniszterelnök a “morális imperializmus” fordulattal válaszolt. A bevándorlásbarát nyugati média évek óta a migránsok 30-35 százalékát kitevő nőket és gyermekeket mutogatja, míg a tömeg kétharmadát is kitevő életerős, sorköteles korban lévő fiatal férfiakról csak kevés képet mutatnak.

A zsidó-keresztény vallásnak valóban része a könyörületesség és a felebaráti szeretet, ám az ordocaritatis elve alapján az nem vezethet önfeladáshoz, vagy saját romlásunkhoz. A segítségnyújtásnak ráadásul számos módja van.

A visegrádi országok és köztük Magyarország már régóta azt javasolják, hogy ne a problémát hozzák Európába, hanem a segítséget vigyék a válságövezetekbe. A polgárháborúk és más fenyegetések elől menekülő emberek ellátása a biztonságos menekülttáborokban sokkal hatékonyabb és humánusabb, mint más kontinensekre szállítani őket. Ugyanannyi pénzből Törökországban, Jordániában, vagy Libanonban ráadásul sokkal több emberen, vagy tovább tudunk segíteni.

Kiszelly Zoltán

politológus

mozgasterblog.hu
megmondó
Tudjuk – hazánkban is volt már rá példa – pszichopata személy magas politikusi posztra is emelkedhet.
hírfolyam
 • Hírstart
 • Hírkereső
 • Hírlista
 • News Agent
 • Alternatív Hírportál
 • Startlap
 • A hírek
 • Hírfal
 • Hírmutató
 • Polgári Szemle
 • Időjárás
 • Bálványosimádó
 • MTI