A flaszterparaszt mosolya
Ám nem bőr feszül az ábrázatukon, ezért még évekig húzni fogják a busás adófizetői javadalmazást.
2018. július 19. 00:30

Belső, zárt, titkos ülésről került ki videofelvétel: ezen az egyik „politikus” kriminális beismerő vallomást tesz. Jelenleg csak etikai szintű vizsgálat zajlik ellene.

Pedig…

„Én ezt azért írtam úgy alá, hogy erre semmilyen jogom nem volt, hogy semmilyen módon ne legyen ez jogilag kötelező érvényű ránk nézve azt követően. Valószínűleg ez még a bírósági perben nagyon jól fog nekünk jönni.”

Szerencsés eset, ha megáll az etikai szintnél.

De ez legyen a jogászok feladványa, itt most a videofelvétel egy másik részlete az érdekesebb. Az mégpedig, hogy a fiatal „politikus” mellett ült egy öregebb is.

És az jóízűen elmosolyogta magát.

E beszédes mosoly egyértelművé tette, hogy az idősebb szerzet tökéletesen egyetért a fiatal „politikussal”, azzal, hogy eme politikustársa tudatos megtévesztésre használta fel aláírását, ezzel is elősegítve, hogy neki kedves törvényhozókat juttasson a magyar Országgyűlésbe.

A flaszterparaszt volt az, aki ezen egyetértően mosolygott.

Hazánkban a publicista már hozzáedződött az idegi próbatételekhez, és többé-kevésbé sikerrel fegyelmezi magát. Itt mégis kedve lenne a nyersebb szóhasználatra, és leírni azt, hogy ezeket a figurákat „ki kell takarítani” a parlamentből.

Sőt: a teljes közéletből ki kell söprűzni őket.

A nyilvánosságra került videofelvétel ugyanis nem magyar politikusok megbeszélését mutatja, hanem egy – és itt fegyelmezett lesz a szóhasználat – kriminális banda összebeszélését.

A flaszterparaszt mosolya ennek volt a része.

Tisztázni kell: az Országgyűlésben törvényalkotás zajlik, azaz olyan szabályokat alakítanak ki a képviselők, amely szabályok alapján az állampolgároknak élniük kell, illetve élniük kellene.

Erkölcstelen emberek alkothatnak-e ilyen szabályokat?

Vélhetően nem, még akkor sem, ha a XX. században a törvény és az erkölcs távolabb került egymástól, mint mondjuk Werbőczy István idejében volt. Mégis, ma legalább az erkölcsösség látszatát fenn kellene tartani, hiszen még a baloldalon is megfogalmazódott egyszer: nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani.

Ezen a videofelvételen a flaszterparaszt nem látszott tisztességesnek.

Maradhatnak-e a parlamentben ezek a szélsőségesek? – vetődik fel a kérdés. Valószínűleg nem maradnának, ha az arcukon bőr, és nem valami más lenne. Ám nem bőr feszül az ábrázatukon, ezért még évekig húzni fogják a busás adófizetői javadalmazást.

Bennük a demokrácia hibái testesülnek meg.

A demokrácia ember alkotta érték, ezért tele van hibával. Ám hullottak már a selejtbe politikusok e tájon. Ugyanis a hibákat maga a demokrácia tudja kijavítani.

Még több demokráciával.

Kovács G. Tibor
 • Infantilizmus a parlamentben
  A gyönyörű épületet nem bohócoknak tervezte Steindl Imre, az építők, a művészek nem azért formálták csodálatosra, hogy hígvelejűek tombolhassanak benne „szabadon”, brekeghessenek, röföghessenek, nyeríthessenek.
 • Séta egy holland zöldinnel
  Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
 • Tovább tart az erőszak – ismét rendőrökre támadtak az ellenzéki tüntetők
  A Munka Törvénykönyvének módosítása ellen tüntettek csütörtök este Budapesten. A demonstráció több órán át békésen zajlott, de este a Budapesti Rendőr-főkapitányság már azt közölte: a tüntetők agresszívvé váltak, ködgyertyát dobtak a rendőrökre, akik könnygázzal válaszoltak.
 • Szigorodhatnak a fegyelmi szabályok az Országgyűlésben
  Anarchiába hajló, eszetlen rendbontás történt szerdán az Országgyűlésben és a Parlament előtti téren – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Inforádió Aréna című műsorában csütörtök este. A házelnök úgy látja, a történtek felvetik annak igényét, hogy áttekintsék a parlamenti fegyelmi rendelkezéseket.
 • Gulyás: a migránsvízum növeli a terrormerényletek veszélyét
  A migránsvízum növeli a terrorveszélyt, növeli a kockázatát annak, hogy a strasbourgihoz hasonló, migrációs hátterű terrorcselekmények történjenek Európában - mondta a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
MTI Hírfelhasználó