A flaszterparaszt mosolya
Ám nem bőr feszül az ábrázatukon, ezért még évekig húzni fogják a busás adófizetői javadalmazást.
2018. július 19. 00:30

Belső, zárt, titkos ülésről került ki videofelvétel: ezen az egyik „politikus” kriminális beismerő vallomást tesz. Jelenleg csak etikai szintű vizsgálat zajlik ellene.

Pedig…

„Én ezt azért írtam úgy alá, hogy erre semmilyen jogom nem volt, hogy semmilyen módon ne legyen ez jogilag kötelező érvényű ránk nézve azt követően. Valószínűleg ez még a bírósági perben nagyon jól fog nekünk jönni.”

Szerencsés eset, ha megáll az etikai szintnél.

De ez legyen a jogászok feladványa, itt most a videofelvétel egy másik részlete az érdekesebb. Az mégpedig, hogy a fiatal „politikus” mellett ült egy öregebb is.

És az jóízűen elmosolyogta magát.

E beszédes mosoly egyértelművé tette, hogy az idősebb szerzet tökéletesen egyetért a fiatal „politikussal”, azzal, hogy eme politikustársa tudatos megtévesztésre használta fel aláírását, ezzel is elősegítve, hogy neki kedves törvényhozókat juttasson a magyar Országgyűlésbe.

A flaszterparaszt volt az, aki ezen egyetértően mosolygott.

Hazánkban a publicista már hozzáedződött az idegi próbatételekhez, és többé-kevésbé sikerrel fegyelmezi magát. Itt mégis kedve lenne a nyersebb szóhasználatra, és leírni azt, hogy ezeket a figurákat „ki kell takarítani” a parlamentből.

Sőt: a teljes közéletből ki kell söprűzni őket.

A nyilvánosságra került videofelvétel ugyanis nem magyar politikusok megbeszélését mutatja, hanem egy – és itt fegyelmezett lesz a szóhasználat – kriminális banda összebeszélését.

A flaszterparaszt mosolya ennek volt a része.

Tisztázni kell: az Országgyűlésben törvényalkotás zajlik, azaz olyan szabályokat alakítanak ki a képviselők, amely szabályok alapján az állampolgároknak élniük kell, illetve élniük kellene.

Erkölcstelen emberek alkothatnak-e ilyen szabályokat?

Vélhetően nem, még akkor sem, ha a XX. században a törvény és az erkölcs távolabb került egymástól, mint mondjuk Werbőczy István idejében volt. Mégis, ma legalább az erkölcsösség látszatát fenn kellene tartani, hiszen még a baloldalon is megfogalmazódott egyszer: nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani.

Ezen a videofelvételen a flaszterparaszt nem látszott tisztességesnek.

Maradhatnak-e a parlamentben ezek a szélsőségesek? – vetődik fel a kérdés. Valószínűleg nem maradnának, ha az arcukon bőr, és nem valami más lenne. Ám nem bőr feszül az ábrázatukon, ezért még évekig húzni fogják a busás adófizetői javadalmazást.

Bennük a demokrácia hibái testesülnek meg.

A demokrácia ember alkotta érték, ezért tele van hibával. Ám hullottak már a selejtbe politikusok e tájon. Ugyanis a hibákat maga a demokrácia tudja kijavítani.

Még több demokráciával.

Kovács G. Tibor
 • A Szent Péter-i Európa védelme
  Belülről akarják felrobbantani – vagy talán inkább szétmállasztani – a szellemi birodalmat, hosszú ideje, ám most egyfajta végkifejlet látszik közeledni.
 • Orbánt támadja egy lenini hasznos idióta
  Most a populista jelző – nem is címkéjével, hanem – bunkójával ütik le azokat, akik másként gondolkoznak, mint a Központ.
 • Orbán: Magyarországon az történik, amit a magyarok akarnak
  Arra kéri a magyar embereket Orbán Viktor miniszterelnök, hogy ha szeretik a hazájukat, ha ki akarnak állni a hazájuk érdeke mellett, vegyenek részt a május 26-i európai parlamenti (EP) választáson. "Mutassuk meg Brüsszelnek, álljunk ki Magyarország mellett" - fogalmazott a kormányfő a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
 • A kereszténydemokrácia esélyei az Európai Néppártban
  A KDNP egyelőre teljes jogú tagként marad a pártcsaládban, és küzd a kereszténydemokrata célokért. A döntés hátteréről és a kereszténydemokrata politizálás európai szintű lehetőségeiről kérdezte a Gondola Harrach Pétert, a KDNP alelnökét, parlamenti frakcióvezetőjét.
 • Konferencia - Csak erős nemzetek adhatnak választ a kihívásokra
  Kizárólag erős nemzetek alkotta erős Európa adhat megfelelő választ a kor nagy kihívásaira, köztük a migrációs válságra - mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter vasárnap, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) budapesti migrációs konferenciáján.
MTI Hírfelhasználó