Húsz zsidó már több tucat
2018. július 20. 00:53

Tiltakozók állták el Orbán útját Izraelben

A kormányfőnek sokáig kellett várnia autójában, mire tovább tudtak haladni. Délelőtt Orbán Viktor Benjámin Netanjahuval tárgyalt, a magyar miniszterelnök a terrorizmus elleni harcot és a határvédelem kérdését sorolta a legfontosabb közös témák közé.

Tüntetők állták útját Orbán Viktor autójának Izraelben, amikor a miniszterelnök távozóban volt a Yad Vashem múzeumból. A Jerusalem Post szerint a kormányfőnek sokáig kellett várnia autójában, mire tovább tudtak haladni. A tiltakozók magyar és héber nyelvű táblákat tartottak, amelyekre a többi között az volt írva: „szégyelld magad”, és „soha többé”.

Az emberek azért tiltakoztak, mert a múzeum fogadta Orbán Viktort, miközben a magyar kormány gyűlöletkampányt folytat a magyar származású zsidó, Soros György ellen.

Az ynet azt írja, hogy nagyjából 20 tüntető volt, akik azt állították, hogy Orbán antiszemita, és megsérti az emberi jogokat. A portál szerint a rendőrség nem sokkal később feloszlatta a tüntetőket. 

Orbán a Yad Vashemben gyertyát gyújtott az Emlékezés Sátrában, a múzeum azt közölte, nem ők döntik el, hogy kit fogadnak, hanem a Külügyminisztérium.

Több tucatnyi tüntető állta el Orbán útját Izraelben

A Jerusalem Post szerint többtucatnyi tüntető állta el Orbán Viktor autójának útját, amikor a magyar miniszterlenök távozni akart a Yad Vashem múzeumból.

A lap szerint Orbánnak kifejezetten sokáig kellett az autójában várnia, mire távozni tudott - írja a 24.hu.

HírTV - atv.hu
Címkék:
  • Egyértelművé vált a hazaárulás
    Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.
  • Mérgezett díszek a fenyőfán
    A Karácsony mély szakralitása mellett a béke, a meghitt nyugalom ünnepe is (lenne), de a fel nagyörömre dallamai és a pásztorok kedvessége mellett disszonáns díszeket is látok az idei fenyőfán.
MTI Hírfelhasználó