Dam-dam nem szakad tovább
2018. július 23. 00:18

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy pénteken nem szokványos akcióba kezdett Varga-Damm Andrea jobbikos képviselő Orbán Viktor parlamenti irodája előtt.

„Leültem miniszterelnök úr ajtaja elé, és megvárom azt a választ, amelyre múlt szombat óta várok a végrehajtások és kilakoltatások felfüggesztése, valamint az ápolási díj ügyében” – írta ki akkor Facebook-oldalára a politikus.

Az akció ma délelőttig tartott, ezidő alatt a kormányfő kétszer is az irodájában tartózkodott (péntek délután és vasárnap délelőtt), de válaszokat nem adott a képviselőnő által felvetett kérdésekre: sem a devizahitelesek kilakoltatásának felfüggesztésére, sem az ápolási díj növelésére nem reagált érdemben, igaz, péntek délután ráköszönt az „ülősztrájkolóra”.

„Nincs értelme olyan szituációkat fenntartani, amiből azt látjuk, hogy nincs eredmény” – ezt már ma délelőtt nyilatkozta Varga-Damm a Kossuth téren tartott sajtótájékoztatójára.

Mint mondta, a kormányzati szóvívő révén csak annyi válasz érkezett, a kabinet nem kíván reagálni ilyen „szánalmas PR-akciókra”. Varga-Damm szerint ez egyrészt azt jelenti, hogy a kormány tisztában van az általa felvetett problémák létezésével, hiszen ha nem ismernék tiltakozása tartalmát, akkor negatívan sem tudták volna minősíteni azt. Másrészt azt is bizonyítja, hogy nem akarnak foglalkozni a felvetett problémákkal, nem válaszolnak a képviselői levélben megfogalmazottakra.

Így Varga-Damm továbblép, és mint fogalmazott, „átmenetileg felfüggeszti” az akcióját. Ehelyett két törvénymódosítás kidolgozásba fog. Kezdeményezi, hogy a ház elnöke rendkívüli parlamenti ülést hívjon össze, ahol a képviselők megszavazzák a végrehajtási törvény módosításával a kilakoltatások felfüggesztését, másrészt pedig az ápolási díjak ügyében országgyűlési határozat meghozatalát kezdeményezi, hogy a pénzügyminiszter legkésőbb július 31-ig készítsen tervet az ütemezett ápolási díj emelésre.

Időközben a kormánypárti propagandamédia is támadásba lendült: az Origo nyomán azzal próbálják lejáratni a képviselőt, hogy milliós bundák vannak a tulajdonában, így nem állhat ki hitelesen sem a rászoruló hitelkárosultak, sem pedig a tartósan beteg családtagjaikat otthon ápolók érdekében.

Felfüggeszti az Orbán irodája előtt ülést Varga-Damm Andrea

merce.hu
Címkék:
  • Séta egy holland zöldinnel
    Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
  • Stratégiai rasszizmus
    Ismét kiderült, hogy a spekulánsi szervezetek számára a terrormigránsok fontosabbak, mint az európai gyermekek.
MTI Hírfelhasználó