Dam-dam nem szakad tovább
2018. július 23. 00:18

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy pénteken nem szokványos akcióba kezdett Varga-Damm Andrea jobbikos képviselő Orbán Viktor parlamenti irodája előtt.

„Leültem miniszterelnök úr ajtaja elé, és megvárom azt a választ, amelyre múlt szombat óta várok a végrehajtások és kilakoltatások felfüggesztése, valamint az ápolási díj ügyében” – írta ki akkor Facebook-oldalára a politikus.

Az akció ma délelőttig tartott, ezidő alatt a kormányfő kétszer is az irodájában tartózkodott (péntek délután és vasárnap délelőtt), de válaszokat nem adott a képviselőnő által felvetett kérdésekre: sem a devizahitelesek kilakoltatásának felfüggesztésére, sem az ápolási díj növelésére nem reagált érdemben, igaz, péntek délután ráköszönt az „ülősztrájkolóra”.

„Nincs értelme olyan szituációkat fenntartani, amiből azt látjuk, hogy nincs eredmény” – ezt már ma délelőtt nyilatkozta Varga-Damm a Kossuth téren tartott sajtótájékoztatójára.

Mint mondta, a kormányzati szóvívő révén csak annyi válasz érkezett, a kabinet nem kíván reagálni ilyen „szánalmas PR-akciókra”. Varga-Damm szerint ez egyrészt azt jelenti, hogy a kormány tisztában van az általa felvetett problémák létezésével, hiszen ha nem ismernék tiltakozása tartalmát, akkor negatívan sem tudták volna minősíteni azt. Másrészt azt is bizonyítja, hogy nem akarnak foglalkozni a felvetett problémákkal, nem válaszolnak a képviselői levélben megfogalmazottakra.

Így Varga-Damm továbblép, és mint fogalmazott, „átmenetileg felfüggeszti” az akcióját. Ehelyett két törvénymódosítás kidolgozásba fog. Kezdeményezi, hogy a ház elnöke rendkívüli parlamenti ülést hívjon össze, ahol a képviselők megszavazzák a végrehajtási törvény módosításával a kilakoltatások felfüggesztését, másrészt pedig az ápolási díjak ügyében országgyűlési határozat meghozatalát kezdeményezi, hogy a pénzügyminiszter legkésőbb július 31-ig készítsen tervet az ütemezett ápolási díj emelésre.

Időközben a kormánypárti propagandamédia is támadásba lendült: az Origo nyomán azzal próbálják lejáratni a képviselőt, hogy milliós bundák vannak a tulajdonában, így nem állhat ki hitelesen sem a rászoruló hitelkárosultak, sem pedig a tartósan beteg családtagjaikat otthon ápolók érdekében.

Felfüggeszti az Orbán irodája előtt ülést Varga-Damm Andrea

merce.hu
Címkék:
 • „Tudományos” látásmód
  Ilyen körülmények között lefordíthatjuk-e Lenint magyar pénzből angolra?
 • Eltüsszentett forradalom
  Tényleg feltámadt a baloldali ellenzék, legalábbis sok éves tespedését felszámolva mintegy varázsütésre in concreto a tettek mezejére lépett.
 • Novák Katalin bocsánatkérésre szólította fel a svéd szociális minisztert
  Bocsánatkérésre szólította fel a svéd szociális minisztert a családvédelmi akcióterv kapcsán tett kijelentései miatt Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, a Fidesz alelnöke a Magyar Hírlap szombati számában közzétett nyílt levelében.
 • Orbán Viktor most is ellenzékben van, csak európai színten
  Nincs olyan, hogy európai nép, a Nyugat pedig soha nem tanulta meg Kelet-Európát – mondja Schöpflin György a Mandinernek. A 15 év után visszavonuló fideszes néppárti EP-képviselőt az uniós évek tapasztalatairól, a Budapest-Brüsszel vitákról, a Brexitről és az EP-választás kilátásairól kérdeztük.
 • Erős családok nélkül nincs sikeres Magyarország
  Erős családok nélkül nem létezhetnek helyi közösségek, ezek nélkül pedig nincs sikeres Magyarország, amely képes felelősséget vállalni a világ bármely pontján élő magyarok iránt – mondta az Országgyűlés alelnöke szombaton az Országházban, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének családi napján.
MTI Hírfelhasználó