Húszéves a Százak Tanácsa
„Vállunkra kell vennünk a Hazát!”
A kötet szerzője: Szijártó István
2018. július 30. 16:50

A Százak Tanácsa első két évtizedének tevékenységét Vergilius eposzának kétezer éves üzenete határozta meg. Az Aeneis a történelem első nemzeti eposza, s ma, amikor a globalista „világállam” kontra nemzetállamok nagyon is vérre menő vitájának vagyunk résztvevői, lényeges a pártpolitikával ugyan nem foglalkozó, de nemzetünknek elkötelezett tagjaink véleménye.

Nyilatkozatainkat nemzeti sorskérdésekről, legfontosabb közéleti ügyeinkről sohasem egy párt, hanem a nemzeti közösség érdekében fogalmaztuk meg. A legfontosabb közügynek valamennyien az élet kérdését tekintjük.

A Százak Tanácsa húsz év alatt kétszáz rendes, száznál több rendkívüli találkozót tartott. A legfontosabb kérdésben mindnyájan egyetértettünk: hogy úgy kell szeretni a Hazát, mint Jób az Ótestamentumban, Homérosz az Íliászban. S abban, hogy nem elég csak szívünkre venni nemzetünk megannyi gondját - vállunkra is kell vennünk a Hazát!

A kötetet a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum (RETÖRKI) adta ki és az Antológia Kiadó gondozásában, 2018-ban jelent meg Lakiteleken, melyet olvasásra szívesen ajánlunk.

gondola
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Magyar-olasz „döntő" a csoportgyőzelemért
  A magyar labdarúgó-válogatott hétfőn este amolyan csoportdöntővel zárja a Nemzetek Ligája hatodik fordulóját, melyben éllovasként a kétpontos hátránnyal második helyen álló, Európa-bajnok olasz csapatot fogadja a Puskás Arénában.
 • Piliscsaba: Hazai nemzetiségek konyhaművészete
  A nemzetiségek példát jelentenek, mert őrzik a hagyományaikat, szokásaikat minden területen, a kultúrában és a konyaművészetben is, erősítik országunkat, társadalmunkat - mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője a szombaton kezdődött Magyarországi nemzetiségek szakácsművészeti bemutatóján és szüreti felvonulásán Piliscsabán.
 • Felsőpulyán a nemzetpolitikai eredményekről
  A nehéz politikai és gazdasági helyzetben az a legfontosabb, hogy megőrizzük az elmúlt tizenkét év nemzetpolitikai eredményeit - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szombaton telefonon az MTI-nek.
MTI Hírfelhasználó