Rekordsebességgel épül le a Jobbik
Már a párt hajdúböszörményi alapszervezete is feloszlatta önmagát
Szándékosan hoztak rossz döntéseket a Jobbik egyes vezetői, amelyekkel a párt leépítését készítették elő – nyilatkozta a Magyar Időknek az önmagát feloszlató hajdúböszörményi alapszervezet elnöke. A helyi önkormányzati képviselők a Mi Hazánk Mozgalomba kérték a felvételüket.
2018. augusztus 13. 09:24

– A Jobbik egyes vezetői szándékosan hoztak sorozatosan rossz döntéseket, amelyekkel a párt teljes lenullázását készítették elő. Ékes bizonyíték erre a párt irányváltása – mára a DK-val is tárgyalnak –, emellett pedig minden kilépőnek örülnek – közölte lapunkkal Nagy Zoltán, a Jobbik napokban megszűnt hajdúböszörményi alapszervezetének elnöke.

A politikus elmondta: különböző e-mail-címekről álnéven írt levelekkel próbálták rávenni az alapszervezet önkormányzati képviselőit arra, hogy adják vissza mandátumukat.

A Jobbik egyik legrégebbi, újraalakítás nélkül működő alapszervezete múlt pénteken döntött a jogutód nélküli önfeloszlatásáról, Nagy Zoltán mellett a másik két képviselő, Pálinkás Csaba és Zöld László is a Toroczkai László által vezetett Mi Hazánk Mozgalomba kérvényezte felvételét.

– Az elért eredményeink és aktivitásunk ellenére a megye második legnagyobb városából, a 6. választókerület központjából 2010-ben, 2014-ben és idén sem engedtek saját, hajdúböszörményi jelöltet indítani az országgyűlési választáson – sorolta Nagy Zoltán a feloszlatás okait. Hozzátette: volt olyan időszak, amikor több tagjuk volt, mint Debrecennek.

Szavai szerint a jó választási eredményeket többnyire a vidékiek tudták felmutatni, ám a döntések meghozatalába nekik engedték legkevésbé a beleszólást.

– Áldozatos munkánk és aktivitásunk ellenére a módosító javaslatainkat mindig lesöpörték az asztalról, még csak szavazni sem lehetett róluk. A legutóbbi körlevélben pedig megnyugtatnak minket, hogy a következő jobbikos kongresszusra a vidékieknek nem is kell feltétlen felutazniuk Budapestre, az akkor is határozatképes lesz – fogalmazott a képviselő.

Mint mondta: Hajdúböszörmény 3. számú egyéni választókerületében ő tudott nyerni a 2010-es és a 2014-es önkormányzati képviselő-választáson is, ám gratuláció helyett a párt középvezetői szintjéről azt a választ kapták, hogy nem számít, ki mióta tag és az sem, hogy milyen eredményeket ért el.

Az alapszervezet által kiadott sajtóközleményében megjegyezték: tudomást szereztek olyan Hajdú-Bihar megyei jobbikos tisztviselőről, aki huzamosabb ideig kapott havi 400 ezer forintot „a semmiért”, miközben a hajdúböszörményi szervezet kasszáját lenullázták. Hozzátették: az anyagi csőd közelében lévő pártvezetésnek fontosabb volt arról értekezni, hogy támogassák-e pénzzel a Juhász Péter-féle, balliberális Együttet.

– A Jobbik választási veresége számunkra nem volt meglepetés az országos vezetés folyamatos identitászavara miatt. Toroczkai László új vezetésében bízott a tagságunk, de sajnos a bundagyanús tisztújítás nem hozta meg a két éve várt belső megújulást. Az új országos elnöknek adtunk még egy esélyt, de mára világosan látszik, hogy irányított bábként folytatja a Jobbik leépítését – olvasható a közleményben.

A Jobbikon belüli kaotikus állapotokat jelzi, hogy folyamatosan számolják fel magukat az alapszervezetei. Az ellenzéki pártból már jóval több mint hatvan önkormányzati vagy megyei képviselő lépett ki és tartotta meg függetlenként a mandátumát. Néhány hete a miskolci helyi csoport képviselője, Pakusza Zoltán lépett ki és csatlakozott a Mi Hazánk Mozgalomhoz.

Magyar Idők
  • Vakulástól látásig
    Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
  • Rágalmazás mint politikai művelet
    Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
MTI Hírfelhasználó