Rekordsebességgel épül le a Jobbik
Már a párt hajdúböszörményi alapszervezete is feloszlatta önmagát
Szándékosan hoztak rossz döntéseket a Jobbik egyes vezetői, amelyekkel a párt leépítését készítették elő – nyilatkozta a Magyar Időknek az önmagát feloszlató hajdúböszörményi alapszervezet elnöke. A helyi önkormányzati képviselők a Mi Hazánk Mozgalomba kérték a felvételüket.
2018. augusztus 13. 09:24

– A Jobbik egyes vezetői szándékosan hoztak sorozatosan rossz döntéseket, amelyekkel a párt teljes lenullázását készítették elő. Ékes bizonyíték erre a párt irányváltása – mára a DK-val is tárgyalnak –, emellett pedig minden kilépőnek örülnek – közölte lapunkkal Nagy Zoltán, a Jobbik napokban megszűnt hajdúböszörményi alapszervezetének elnöke.

A politikus elmondta: különböző e-mail-címekről álnéven írt levelekkel próbálták rávenni az alapszervezet önkormányzati képviselőit arra, hogy adják vissza mandátumukat.

A Jobbik egyik legrégebbi, újraalakítás nélkül működő alapszervezete múlt pénteken döntött a jogutód nélküli önfeloszlatásáról, Nagy Zoltán mellett a másik két képviselő, Pálinkás Csaba és Zöld László is a Toroczkai László által vezetett Mi Hazánk Mozgalomba kérvényezte felvételét.

– Az elért eredményeink és aktivitásunk ellenére a megye második legnagyobb városából, a 6. választókerület központjából 2010-ben, 2014-ben és idén sem engedtek saját, hajdúböszörményi jelöltet indítani az országgyűlési választáson – sorolta Nagy Zoltán a feloszlatás okait. Hozzátette: volt olyan időszak, amikor több tagjuk volt, mint Debrecennek.

Szavai szerint a jó választási eredményeket többnyire a vidékiek tudták felmutatni, ám a döntések meghozatalába nekik engedték legkevésbé a beleszólást.

– Áldozatos munkánk és aktivitásunk ellenére a módosító javaslatainkat mindig lesöpörték az asztalról, még csak szavazni sem lehetett róluk. A legutóbbi körlevélben pedig megnyugtatnak minket, hogy a következő jobbikos kongresszusra a vidékieknek nem is kell feltétlen felutazniuk Budapestre, az akkor is határozatképes lesz – fogalmazott a képviselő.

Mint mondta: Hajdúböszörmény 3. számú egyéni választókerületében ő tudott nyerni a 2010-es és a 2014-es önkormányzati képviselő-választáson is, ám gratuláció helyett a párt középvezetői szintjéről azt a választ kapták, hogy nem számít, ki mióta tag és az sem, hogy milyen eredményeket ért el.

Az alapszervezet által kiadott sajtóközleményében megjegyezték: tudomást szereztek olyan Hajdú-Bihar megyei jobbikos tisztviselőről, aki huzamosabb ideig kapott havi 400 ezer forintot „a semmiért”, miközben a hajdúböszörményi szervezet kasszáját lenullázták. Hozzátették: az anyagi csőd közelében lévő pártvezetésnek fontosabb volt arról értekezni, hogy támogassák-e pénzzel a Juhász Péter-féle, balliberális Együttet.

– A Jobbik választási veresége számunkra nem volt meglepetés az országos vezetés folyamatos identitászavara miatt. Toroczkai László új vezetésében bízott a tagságunk, de sajnos a bundagyanús tisztújítás nem hozta meg a két éve várt belső megújulást. Az új országos elnöknek adtunk még egy esélyt, de mára világosan látszik, hogy irányított bábként folytatja a Jobbik leépítését – olvasható a közleményben.

A Jobbikon belüli kaotikus állapotokat jelzi, hogy folyamatosan számolják fel magukat az alapszervezetei. Az ellenzéki pártból már jóval több mint hatvan önkormányzati vagy megyei képviselő lépett ki és tartotta meg függetlenként a mandátumát. Néhány hete a miskolci helyi csoport képviselője, Pakusza Zoltán lépett ki és csatlakozott a Mi Hazánk Mozgalomhoz.

Magyar Idők
megmondó
„Tűzzel, vassal, golyószóróval és börtönnel” – így kell harcolni a „klerikális reakció” ellen. Ezt maga Kádár János fogalmazta meg egy pártgyűlésen.
 • Mindhalálig Őszöd
  Mindig is utáltam, mit utáltam, rühelltem Őszöd bulvárízű interpretálását, majd mély szakmai politológusi magyarázatait.
 • Olaszliszka, Badacsony – ne legyen harmadik
  Megnevezni sem tudjuk a veszélyt: vagy nincsenek szavak, vagy volnának szavak, de azokat nem szabad használni, mert tiltja a PC.
 • Csatlakozás a hősökhöz
  Tényleg rendszerszintű veszély fenyegeti a jogállamiságot, de még mennyire. És azok a hazafiak, a hősök, akik ezt ki merik mondani.
 • Szépséges szerelmetes Judith
  Nagyot alkottál, világpolitikai tényező lettél, és büszke is vagy rá.
hírfolyam
 • Hírstart
 • Hírkereső
 • Hírlista
 • News Agent
 • Alternatív Hírportál
 • Startlap
 • A hírek
 • Hírfal
 • Hírmutató
 • Polgári Szemle
 • Időjárás
 • Bálványosimádó
 • MTI