Ágikának két cicije van
2018. augusztus 13. 23:22

Nem az a kérdés, hogy genderszakra hányan jelentkeznek, hanem az, hogy van-e olyanra lehetőség Magyarországon, hogy párbeszédet lehessen folytatni a nők és férfiak közötti béregyenlőségről – ezt Kunhalmi Ágnes mondta az ATV Start című műsorában hétfő reggel.

Kunhalmi Ágnes elmondta: volt idő, amikor a nők nem járhattak iskolába, nem tanulhattak. A gendertudomány többek között azt vizsgálja, hogy miért fordulhat elő még mindig – mondta az MSZP választmányi elnöke Kárász Róbert műsorvezetőnek –, hogy ha ők ketten (mármint Kunhalmi és Kárász) ugyanolyan diplomát szereztek, ugyanannyi évet dolgoztak egy munkakörben, de csak azért, mert, idézzük, nekem két cicim van, és nő vagyok, ezért kevesebb a bérem”.

Kunhalmi szerint a Fidesz tudatosan összekeveri a kommunikációjában a nemeket és a társadalmi szerepeket. Ez Kunhalmi Ágnes szerint butaság. Ezzel együtt attól tart, hogy központilag akkreditált genderképzés nem lesz a magyar felsőoktatásban. A kormány negligálja például azt az említett problémát, hogy egy nő ugyanolyan diplomával kevesebbet keres, mint egy férfi.

Meghökkentette az ATV műsorvezetőjét az MSZP választmányi elnöke

atv.hu
Címkék:
MTI Hírfelhasználó