Orbán olasz haverjai
Figyelem, az év legundorítóbb cikke következik, a szerző több pontatlanságát csak idiótasága menthetné, de ez sem menti
2018. augusztus 15. 22:44

Orbán Viktor rendszeresen válaszolja a sajtó képviselőinek különböző tényekre azt, hogy „fake news”, most az Olaszországban kormányon lévő populista haverjai, a populista 5 Csillag mozgalom politikusai titulálták gyermekmesének a genovai híd aggasztó állapotáról szóló híreket. A híd tegnap leomlott, eddig 42 ember vesztette életét a tragédiában, de az áldozatok száma a mentési akció előrehaladtával folyamatosan növekszik. Populista demagógia lenne azt mondani, hogy az Öt Csillag politikusai a felelősek a tragédiáért? Lehet, de ők éppen ilyen populista és demagóg üzenetekkel kerültek hatalomra.

Az 10-es autópálya útvonalának részeként tervezett, Morandi hídnak is nevezett viaduktot 1967-ben adták át a forgalomnak. A híd állapota a szinte állandó túlterheltség miatt azóta folyamatosan romlott, ezért született terv egy a híd forgalmát csökkentő útszakasz megépítésére. Éppen az 5 Csillag Mozgalom (M5S) közlekedési minisztere, Danilo Toninelli volt az, aki az elöregedett Morandi hidat tehermentesítő új útvonal megépítésének tervét néhány hete megkérdőjelezte, most pedig éppen ő az, aki a leghangosabban felelősségre vonást követel.

Mi úgy véljük, hogy a többség számára egyértelmű, hogy ennek a tragédiának - politikai értelemben - ki a felelőse.

És igen, felelősségre kell vonni! Ilyen, amikor a populista fagyi visszanyal.

B. Ferenc Attila: Orbán olasz haverjai cáfolták a híd rossz állapotát, most leomlott

zsurpubi.hu
Címkék:
 • Egyértelművé vált a hazaárulás
  Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.
 • Mérgezett díszek a fenyőfán
  A Karácsony mély szakralitása mellett a béke, a meghitt nyugalom ünnepe is (lenne), de a fel nagyörömre dallamai és a pásztorok kedvessége mellett disszonáns díszeket is látok az idei fenyőfán.
 • 180 walesi bárd
  Írók a szolidaritásért című kiáltványban állnak ki magyar írók a holnapi tüntetés résztvevői mellett. Többek között Kepes András, Saly Noémi, Nyáry Krisztián, Závada Pál, Radnóti Sándor, Kálmán C. György, Kornis Mihály, Parti Nagy Lajos és még sokan mások aláírták azt a szolidaritási fogalmazványt, amely a Rabszolga-törvény miatt kiszolgáltatottá vált emberek, valamint az esélyegyenlőség sárba tiprása miatt bajba jutott honfitársaink melletti kiállást fogalmazza meg.
 • Meg akarják büntetni Magyarországot
  Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP) képviselő szerint a bevándorláspártiak meg akarják büntetni Magyarországot, mert nem akar befogadni migránsokat, Soros György szervezeteit viszont minél jobb anyagi körülmények közé segítenék.
 • Ki fogunk tartani
  Nem akarjuk és nem fogjuk menedzselni a saját nemzeti, vallási és kulturális identitásunk meggyilkolását.
MTI Hírfelhasználó