Orbán olasz haverjai
Figyelem, az év legundorítóbb cikke következik, a szerző több pontatlanságát csak idiótasága menthetné, de ez sem menti
2018. augusztus 15. 22:44

Orbán Viktor rendszeresen válaszolja a sajtó képviselőinek különböző tényekre azt, hogy „fake news”, most az Olaszországban kormányon lévő populista haverjai, a populista 5 Csillag mozgalom politikusai titulálták gyermekmesének a genovai híd aggasztó állapotáról szóló híreket. A híd tegnap leomlott, eddig 42 ember vesztette életét a tragédiában, de az áldozatok száma a mentési akció előrehaladtával folyamatosan növekszik. Populista demagógia lenne azt mondani, hogy az Öt Csillag politikusai a felelősek a tragédiáért? Lehet, de ők éppen ilyen populista és demagóg üzenetekkel kerültek hatalomra.

Az 10-es autópálya útvonalának részeként tervezett, Morandi hídnak is nevezett viaduktot 1967-ben adták át a forgalomnak. A híd állapota a szinte állandó túlterheltség miatt azóta folyamatosan romlott, ezért született terv egy a híd forgalmát csökkentő útszakasz megépítésére. Éppen az 5 Csillag Mozgalom (M5S) közlekedési minisztere, Danilo Toninelli volt az, aki az elöregedett Morandi hidat tehermentesítő új útvonal megépítésének tervét néhány hete megkérdőjelezte, most pedig éppen ő az, aki a leghangosabban felelősségre vonást követel.

Mi úgy véljük, hogy a többség számára egyértelmű, hogy ennek a tragédiának - politikai értelemben - ki a felelőse.

És igen, felelősségre kell vonni! Ilyen, amikor a populista fagyi visszanyal.

B. Ferenc Attila: Orbán olasz haverjai cáfolták a híd rossz állapotát, most leomlott

zsurpubi.hu
Címkék:
  • Vakulástól látásig
    Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
  • Rágalmazás mint politikai művelet
    Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
MTI Hírfelhasználó