Dóra is besétált a csapdába
Bizonyos Semjén Zsolt is leszögezte
2018. augusztus 16. 23:00

Nyilván besétálunk a csapdába. A nyári uborkaszezon idején, amikor nincs parlament, és a miniszterelnök azt írja az oldalára, hogy „nyaralni mentem, ne keressetek”, mintha egyébként lehetne keresni, akkor a főagitproposok bedobnak valamilyen ideologikus témát, amivel ki lehet akasztani az olvasó városi értelmiséget. Ez több szempontból is célravezető. Egyrészt a hívekben az álmosító nyári kánikula ellenére ébren lehet tartani a harci szellemet, másrészt el lehet terelni a figyelmet arról, hogy megint zuhan a forint árfolyama, illetve a rákos halálozási statisztikák élén Magyarország áll. Az átlagos érdeklődésű ember úgysem tudja, mi az a gender, maximum annyit hallott róla, hogy valami buzis feminista marhaság. Annak a néhány egyetemi oktatónak a tönkretétele pedig, akik éveken át gürcöltek a szak elindításáért, nem nagy ár azért, hogy két és fél hétig címlapon lehessen tartani a kisfiúkból és kislányokból semleges nemű egyedeket nevelő ’68-as liberálisok mítoszát.

A gondolkodó polgár meg besétál a csapdába, mert nem teheti meg, hogy ne foglalkozzon a felsőoktatási autonómia felszámolásával. A gender szak rendeleti úton történő felszámolása még magyar viszonyok között is egyértelműen alkotmánysértő. Még a Fidesz saját Alaptörvénye is rögzíti, hogy a felsőoktatási intézmények autonóm módon döntenek a képzés tartalmi részéről. Még. Kétharmaddal majd úgy módosítanak a gránitszilárdságú szövegen, hogy a Fidesz jogi tagozata, az Alkotmánybíróság se köthessen bele, ha volna ilyen szándéka.

A Magyar Tudományos Akadémia lerohanása után már nem lepődünk meg semmin, de még ebben a tébolyban is szintlépésnek számít, hogy a kormány egy néhány éve általa is jóváhagyott egyetemi szakot pillanatnyi kommunikációs érdek miatt betiltson.

Indoklásképpen bizonyos Semjén Zsolt leszögezte, hogy a gazdaságban senki nem akar „genderológust foglalkoztatni, következésképpen képezni sem kell”. A plágiumbotrányát vadászati botrányokkal feledtető miniszterelnök-helyettes ezzel csupán átvette az Emberi Erőforrások Minisztériumának érvelését, miszerint a gender mesterszakon végzettek iránt nem mutatható ki igény a munkaerőpiacon.

Márpedig az ilyen igényfelmérésekben a kormány rendre csalhatatlan szakértőnek bizonyul. Ezt bizonyítja a vizes-vb, az összes üres stadion vagy a miniszterelnök kisvasútja. Ezek bármelyikéből 700 évig finanszírozni lehetne a genderképzést, de a kormány nyilván úgy gondolja, hogy a spórolást a fillérekkel kell elkezdeni.

Ezen a ponton feltehető a kérdés, hogy milyen munkaerőpiaci igény mutatkozik klasszika-filológusokra vagy ógörög nyelvészetre. A válasz természetesen az, hogy ezek a műveltségterületek annak a zsidó-keresztény-humanista kultúrának a részei, amelyet a kormány éppen megvéd az idegen civilizációktól, tehát ezekben az esetekben eltekint attól, hogy az álláshirdetések száma alapján döntsön.

S talán most meg is kapaszkodhat gyorsan Semjén Zsolt a vadászpuskájába, hiszen például az egyenlő emberi méltóság elvére épülő feminizmus is ugyanennek az európai hagyománynak a része.

(...) A gendertudomány részben arra való, hogy az ilyen jelenségeket segítsen megérteni. Ha a kormányfő legalább annyira komolyan venné a demográfiai krízis megoldását, hogy ne ragaszkodjon a saját előítéleteihez, akkor a népességnövekedést elősegítő programjának kidolgozásába olyan szakértőket is meghívna, akik a gendermegközelítésekkel tisztában vannak.

Ehelyett kiadja a parancsot nyaralás előtt, a többit elintézik a végrehajtók. A gép forog, az alkotó pihen.

Ónody-Molnár Dóra: Orbán Viktor nyaral, a magyarok besétálnak a csapdába

168 óra
Címkék:
  • Vakulástól látásig
    Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
  • Rágalmazás mint politikai művelet
    Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
MTI Hírfelhasználó