„Nem sexelek Heller Ágnessel”
A Lukács-óvoda és SZDSZ-holdudvar tagjai valamiért azt hiszik, hogy még mindig a '90-es években élünk.
2018. augusztus 18. 17:23

Történt egyszer, hogy Heller Ágnes, a Filozófus (bocsánat, hogy nem CSUPA NAGYBETŰVEL írom) interjút adott egy kis példányszámú lengyel baloldali értelmiségi lapnak. Ebben olyan szigorúan történelmi – sőt egyenesen történelemfilozófiai – gondolatokkal állt elő, mint például, hogy régen a gazdasági háttérhatalom nem fonódott össze szorosan a politikával (Mediciek, Rothschildok, George Soros - oh dear!). Meg hogy Orbán Horthy és Kádár „keresztgyereke”, aki a hatalmát arra alapozza, hogy a tömegtáradalomban már nem dúl eléggé az osztályharc. Az a Heller Ágnes, aki ugye Lukács György kedvenc tanítványa, aki arról beszélt Brüsszelben, hogy a rendőrök nem is lőttek 2006-ban az amúgy „szélsőjobboldali” tüntetőkre (miért 1956 jut az eszembe?), és aki még a 2015 szilveszteri kölni eseményeket – az észak-afrikai és közel-keleti migránsok által nők ellen elkövetett tömeges nemi erőszakot – is képes volt relativizálni a „nyílt társadalom” védelmében. Most pedig ugyanez a Heller Ágnes augusztus 20. előtt azt is kijelenti, hogy Magyarország nem keresztény, hanem pogány ország. Hát gratulálunk!

Ennél már csak az a jobb, ahogy az ELTE Esztétika Tanszéke (közismert nevén Lukács-óvoda, az SZDSZ-holdudvar „bástyája”) védelmébe veszi professzor emeritusát az alapító Lukács Györgyre hivatkozva. Arra a Lukács Györgyre, aki a Vörös Hadsereg politikai biztosaként (és a Tanácsköztársaság helyettes népbiztosaként) Poroszlón nyolc embert agyonlövetett (!), és aki a kommunista rezsim politikai ideológusaként kulcsszerepet játszott több filozófus és író – Hamvas Béla, Kerényi Károly, Prohászka Lajos, Nemes Nagy Ágnes, Weöres Sándor – szakmai tönkretételében. És ha már azt hinnénk, hogy mindezt nem lehet tovább fokozni: az esztétika és médiatudomány tisztes professzorai a „kereszténység szép hagyományá”-ra hivatkozva szólítják bocsánatkérésre Kovács Zoltán kormányszóvivőt. Többek között az a professzor, aki e sorok írójának az Esztétika Tanszék pipafüstös levegőjében pöffeszkedve a szemébe vágta: „amíg én itt vagyok, maga nem fog Sík Sándorral foglalkozni.” Más alkalommal pedig az egy időben a nácikkal szimpatizáló Heideggerre hivatkozva hangoztatta, hogy ő azért lép át könnyű szívvel a koldusokon és kéregetőkön, mert mindenki a saját életéért felelős. Hát, ennyit a kereszténységről meg a nyílt társadalomról...

A dolog pikantériájához az is hozzátartozik, hogy miközben ők sivalkodnak amiatt, hogy Kovács Zoltán kormányszóvivője a saját Twitter-oldalán megosztja a véleményét Heller Ágnesről („csak egy öreg, bigott kommunista”), a balliberális médiumok azért sivalkodnak, mert a Los Angeles-i magyar konzul – szintén magánlevélben – helyteleníti az ottani Magyar Ház alelnökének a kormányt sértegető „magán” bejegyzéseit. Amit szabad Jupiternek...?

A Lukács-óvoda és SZDSZ-holdudvar tagjai valamiért azt hiszik, hogy még mindig a '90-es években élünk. Hogy ők bárkit, bármikor szabadon kioktathatnak. Az igazság ezzel szemben az, hogy ők is szabadon elmondhatják a véleményüket, mint bárki más. Csak ne csodálkozzanak, ha ezért valaki visszaszól, és rámutat hiteltelenségükre, a vérükké vált kettős mércére – újra és újra. Mert ma már hál' Istennek ilyen időket élünk...

Így például azt is szabadon leírhatom a FILOZÓFUS nyilván szellemesnek szánt, mellesleg a náci eugenetikát „játékba hozó” megjegyzésére reagálva: bizony, én sem szívesen „sexelnék Heller Ágnessel”. Akkor ebben meg is egyeztünk.

hog

  • Vakulástól látásig
    Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
  • Rágalmazás mint politikai művelet
    Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
MTI Hírfelhasználó