Ismét hazánk ellen szavaznak Gyurcsányék
A Demokratikus Koalíció a kormánnyal szemben védené a magyar embereket
Magyarország helyett megint az unió oldalára állt a DK, amelynek EP-képviselői megszavazzák a Sargentini-jelentést. A Gyurcsány-párt politikusai évek óta, módszeresen hazánk ellen foglalnak állást Brüsszelben.
2018. szeptember 6. 10:22

A DK EP-képviselői meg fogják szavazni az Orbán-kormány elleni uniós eljárást megindító Sargentini-jelentést – közölte a párt ügyvezető alelnöke az ATV-vel. Molnár Csaba magyarázata szerint az eljárás nem Magyarország, hanem a magyar kormány ellen indulhat, amit azért támogatnak, mert a jelentés kiáll az EU alapjait jelentő értékek érvényesülése mellett, amelyeket a magyar emberek az EU-csatlakozásról szóló népszavazáson demokratikus módon elfogadtak.

„Vagyis a DK EP-képviselői a magyar emberek és Magyarország védelmében szavaznak igennel”– magyarázta Molnár. Mint fogalmazott, „sajnos nem először fordul elő a magyar történelemben, hogy az embereket a saját kormányukkal szemben kell megvédeni, érdekeiket képviselni”. Ismert: egyértelműen a Gyurcsány-párt képviselői támadják legtöbbször és leghevesebben a kormány migrá­ciós politikáját Brüsszelben, miközben védelmükbe veszik az illegális bevándorlást támogató Soros-féle civil szervezeteket.

Az ügy élmunkása alighanem Niedermüller Péter, aki már 2015 májusában, a strasbourgi EP-vitanapon is azt a véleményét hangoztatta hazánkkal kapcsolatban, hogy „az Európai Parlamentnek nem csupán politikai, hanem morális kötelessége is szóvá tenni azt, hogy az egyik tagállam miniszterelnöke szisztematikusan, tudatosan és folyamatosan szembemegy az európai alapértékekkel”. Egy évvel később Niedermüller a Facebook-oldalán is beismerte: azért dolgozik Brüsszelben, hogy az unió szigorú szankciók­kal sújtsa Magyarországot, amiért a kormány nem akar bevándorlókat befogadni az országba.

Niedermüller Péter a szankciók mellett voksol Fotó: Európai Parlament

„Követelni fogjuk a Bizottságtól, a Tanácstól, hogy mindazokat az államokat, kormányokat, amelyek nem kívánnak részt venni a közös európai politikában, nem akarnak részesei lenni az európai szolidaritásnak, nem akarnak részt vállalni a menekültügyi politikából, azokat sújtsák megérdemelten szigorú szankciók” – írta a DK-s EP képviselő.

Ugyanakkor nem csak Gyurcsány Ferencék dolgoznak Magyarország ellen az unióban. 2016 júliusában az EU területén lévő migránsok családegyesítésére, közös menekültügyi rendszer felállítására, a migránsok gyors befogadására, a kényszerbetelepítésre és a bevándorlókból nem kérő tagállamok durva pénzügyi szankcionálására Niedermüller mellett igennel szavazott párttársa, Molnár Csaba, az MSZP-től Szanyi Tibor és Ujhelyi István, illetve a Párbeszéd EP-képviselője, Jávor Benedek is.

A mostani Sargentini-jelentésről egyébként Szanyi Tibor nemrég kijelentette, hogy az „puhán” fogalmaz.

– Az én véleményem szerint ennél sokkal markánsabb álláspontra is helyezkedhetett volna a parlament. Egy ilyen jelentés mindig kompromisszumokkal terhelt, ezért van ez így – mondta a MSZP EP-képviselője az Echo TV-ben.

magyaridok.hu
  • Százezrek személyes adatai a baloldal adatbázisában
    A baloldali előválasztás célja a mozgósítás mellett az adatgyűjtés volt, az egész folyamat egy nagy adatgyűjtési kampánynak minősül, amivel több százezer ellenzéki szavazó személyes adatait gyűjtötte össze a hat baloldali párt – nyilatkozta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.
  • Orbán: minden magyarra számítunk
    Minden magyarra számítunk, akinek számít Magyarország jövője - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Budapesten, az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján tartott ünnepi beszédében; a kormányfő a 2006. október 23-i eseményekről is megemlékezett, hangsúlyozva, hogy tizenöt évvel ezelőtt az egyik oldalon a könnygázgránát, a másik oldalon "a becsapott és megalázott nemzet" állt.
  • Megérkezett a Békemenet az állami ünnepség helyszínére
    Megérkezett a Civil Összefogás Fórum (CÖF) - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) szervezte Békemenet az állami ünnepség helyszínére szombaton délután, az ünneplő tömeg megtöltötte az Erzsébet teret és a Deák teret, az emberek a Károly körúton is állnak egészen az Astoriáig
MTI Hírfelhasználó