Gyurcsány meg az új korszak
2018. szeptember 12. 00:35

A DK elnöke is reagált az Európai Parlament keddi vitájára.

Arrogánsan és kioktatóan beszélt Orbán Viktor, de ez nem hatotta meg az Európai Parlamentet- vélekedett Gyurcsány Ferenc a ma délutáni vitáról.

A DK elnöke szerint nagyon világos, hogy nem Magyarországról, hanem az Orbán-kormányról mondtak véleményt az európai képviselők és ugyanazt mondták, amit „mi is, nagyon sokan érzünk”.

Gyurcsány szerint az Orbán-kormány „elvette az életünk egy jelentős részét”. Hozzátette: azokhoz szóltak az EP-ben, akik „minden indok nélkül elvesztették a munkahelyüket, akiknek elvették a sztrájkjogát, a trafikját, a földjét, akik úgy érezhették, csak azok kaphattak megbízást az elmúlt években, akik közel álltak Orbán világához”.

A DK elnöke szerint a vitában szóltak azokhoz a fiatalokhoz, akik szabadon akarnak tanulni és beszélni, szabadon akarnak tájékozódni, akik normálisan akarnak élni egy európai életet.

„Azt tette az Európai Parlament, amit régóta vártak tőle sokan”- jegyezte meg a volt kormányfő, aki szerint ma a magyar emberek védelmében a kormánnyal szemben emelte fel a szavát az EP, egy nappal a végső figyelmeztetés előtt.

Gyurcsány úgy látja, a következő lépés „a mi lépésünk kell, hogy legyen”, mert „vereséget mérni Orbánra nem az EP, vagy a Tanács fog”. Hozzátette: azt reméli, „ebben a pokoli nehéz küzdelemben egy új korszak nyílhat meg holnap”.

Gyurcsány szerint új korszak kezdődhet holnap

atv.hu
Címkék:
  • Vakulástól látásig
    Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
  • Rágalmazás mint politikai művelet
    Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
MTI Hírfelhasználó