A valódi döntést Európa polgárai hozzák meg
A Fidesz hazaárulásnak ítéli a baloldal tegnapi megnyilvánulásait, az LMP elveti a jelentést.
2018. szeptember 12. 13:04

A Fidesz szerint a Sargentini-jelentés a bevándorláspárti erők bosszúja. Az MSZP megszavazza a magyar jogállamiságot bíráló jelentést, az LMP azonban nem támogatja azt, a Jobbik vezetése ellentmondóan nyilatkozott. Schiffer András szerint nem a jogállamiság féltése motiválta a dokumentum elkészítését.

– Orbán Viktor miniszterelnök Magyarország becsületét és a magyar emberek döntéseit védte meg Strasbourgban a bevándorláspárti képviselők alaptalan támadásaival szemben – mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Sargentini-jelentés tegnapi vitája után sajtótájékoztatóján.

A kormánypárti politikus szerint a Soros György szervezetei által támogatott EP-képviselők meg akarják adni az előttünk álló több mint féléves európai parlamenti kampány alaphangját. – A döntést a bevándorláspárti képviselők meg fogják hozni, de a valódi döntést Európa polgárai fogják meghozni jövő májusban, az EP-választáson, amikor véleményt nyilváníthatnak többek között a bevándorláspolitikáról – jelentette ki Kocsis Máté.

Hozzátette: a magyar Országgyűlés határozatban fogja visszautasítani azt a nemtelen támadást, amit a bevándorláspárti politikusok intéztek hazánk ellen. Az ellenzék kapcsán megjegyezte: a magyar baloldal EP-képviselői hazaárulást követtek el tegnap a vitában, ahol szolgai módon Magyarország ellen szólaltak fel.

– Az MSZP jól döntött, hogy megszavazza a Sargentini-jelentést – mondta a Magyar Időknek Kovács László. A szocialisták egykori elnöke, volt külügyminiszter szerint a jelentés mostani szakasza nem Magyarországot, hanem a kormányt bünteti, ha pedig azt elfogadja az Európai Parlament, akkor elsősorban a Fidesz tagsága válik kétségessé az Európai Néppártban.

– Az LMP szerint a kormány súlyos hibái miatt nem lehet a magyar embereket büntetni, ezért az LMP nem támogatja a Sargentini-jelentés elfogadását – közölte Keresztes László Lóránt, az LMP társelnök-frakcióvezetője tegnapi sajtótájékoztatóján. A párt alapítója, volt társelnök Schiffer András szerint az is elgondolkodtató, hogy miért pont most került terítékre Magyarország jogállamiságának kérdése, mért nem 2010–2012 között. Úgy látja a 7-es cikkely Magyarországgal szembeni, tavaly májusi élesítése egybeesik Donald Trump amerikai elnök lengyelországi beszédével, a magyar és lengyel különutas energiapolitika felvázolásával, s a V4-ek önálló európai szereplőként történő színre lépésével.

– Nem támogatom a migrációpárti jelentést, nem fogadom el a 7-es cikkely alapján indítandó eljárást, amely nem kormányt, hanem egy népet büntet – írta Facebook-oldalán Balczó Zoltán, a Jobbik EP-képviselője (képünkön). A Jobbik vezetése korábban nem tudott egységes álláspontot kialakítani, Mirkóczki Ádám szóvivő egyetlen képviselőjük kapcsán tartózkodásról beszélt, Gyöngyösi Márton Jobbik frakcióvezető-helyettes pedig azt mondta, hogy a hazug jelentést nem lehet megszavazni.

Orbán Viktor megőrizte Magyarország büszkeségét

Bernard Monot, francia képviselő szerint Orbán megőrizte Magyarország büszkeségét a globális erőkkel és Sorossal szemben. Helyes lépéseket tett a magyar kormányfő a magyar szuverenitás védelmében – tette hozzá.

Orbán hiteles alternatíva Merkellel és Macronnal szemben – mondta Monot. Harald Vilimsky osztrák szabadságpárti képviselő elmondta, Orbán volt az egyetlen a migrációs válságban, aki végrehajtotta az európai szabályokat.

magyaridok.hu
  • Vakulástól látásig
    Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
  • Rágalmazás mint politikai művelet
    Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
MTI Hírfelhasználó