A valódi döntést Európa polgárai hozzák meg
A Fidesz hazaárulásnak ítéli a baloldal tegnapi megnyilvánulásait, az LMP elveti a jelentést.
2018. szeptember 12. 13:04

A Fidesz szerint a Sargentini-jelentés a bevándorláspárti erők bosszúja. Az MSZP megszavazza a magyar jogállamiságot bíráló jelentést, az LMP azonban nem támogatja azt, a Jobbik vezetése ellentmondóan nyilatkozott. Schiffer András szerint nem a jogállamiság féltése motiválta a dokumentum elkészítését.

– Orbán Viktor miniszterelnök Magyarország becsületét és a magyar emberek döntéseit védte meg Strasbourgban a bevándorláspárti képviselők alaptalan támadásaival szemben – mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Sargentini-jelentés tegnapi vitája után sajtótájékoztatóján.

A kormánypárti politikus szerint a Soros György szervezetei által támogatott EP-képviselők meg akarják adni az előttünk álló több mint féléves európai parlamenti kampány alaphangját. – A döntést a bevándorláspárti képviselők meg fogják hozni, de a valódi döntést Európa polgárai fogják meghozni jövő májusban, az EP-választáson, amikor véleményt nyilváníthatnak többek között a bevándorláspolitikáról – jelentette ki Kocsis Máté.

Hozzátette: a magyar Országgyűlés határozatban fogja visszautasítani azt a nemtelen támadást, amit a bevándorláspárti politikusok intéztek hazánk ellen. Az ellenzék kapcsán megjegyezte: a magyar baloldal EP-képviselői hazaárulást követtek el tegnap a vitában, ahol szolgai módon Magyarország ellen szólaltak fel.

– Az MSZP jól döntött, hogy megszavazza a Sargentini-jelentést – mondta a Magyar Időknek Kovács László. A szocialisták egykori elnöke, volt külügyminiszter szerint a jelentés mostani szakasza nem Magyarországot, hanem a kormányt bünteti, ha pedig azt elfogadja az Európai Parlament, akkor elsősorban a Fidesz tagsága válik kétségessé az Európai Néppártban.

– Az LMP szerint a kormány súlyos hibái miatt nem lehet a magyar embereket büntetni, ezért az LMP nem támogatja a Sargentini-jelentés elfogadását – közölte Keresztes László Lóránt, az LMP társelnök-frakcióvezetője tegnapi sajtótájékoztatóján. A párt alapítója, volt társelnök Schiffer András szerint az is elgondolkodtató, hogy miért pont most került terítékre Magyarország jogállamiságának kérdése, mért nem 2010–2012 között. Úgy látja a 7-es cikkely Magyarországgal szembeni, tavaly májusi élesítése egybeesik Donald Trump amerikai elnök lengyelországi beszédével, a magyar és lengyel különutas energiapolitika felvázolásával, s a V4-ek önálló európai szereplőként történő színre lépésével.

– Nem támogatom a migrációpárti jelentést, nem fogadom el a 7-es cikkely alapján indítandó eljárást, amely nem kormányt, hanem egy népet büntet – írta Facebook-oldalán Balczó Zoltán, a Jobbik EP-képviselője (képünkön). A Jobbik vezetése korábban nem tudott egységes álláspontot kialakítani, Mirkóczki Ádám szóvivő egyetlen képviselőjük kapcsán tartózkodásról beszélt, Gyöngyösi Márton Jobbik frakcióvezető-helyettes pedig azt mondta, hogy a hazug jelentést nem lehet megszavazni.

Orbán Viktor megőrizte Magyarország büszkeségét

Bernard Monot, francia képviselő szerint Orbán megőrizte Magyarország büszkeségét a globális erőkkel és Sorossal szemben. Helyes lépéseket tett a magyar kormányfő a magyar szuverenitás védelmében – tette hozzá.

Orbán hiteles alternatíva Merkellel és Macronnal szemben – mondta Monot. Harald Vilimsky osztrák szabadságpárti képviselő elmondta, Orbán volt az egyetlen a migrációs válságban, aki végrehajtotta az európai szabályokat.

magyaridok.hu
  • Az állam a legrosszabb tulajdonos...
    „Az állam a legrosszabb tulajdonos” – ismételgette mantraként számos külföldről megfizetett – fölbérelt – politikus a kilencvenes években. Sokan bedőltek nekik, mert ez a külföldi propagandaközpontban megfogalmazott mondat nagyon hatásos volt. Négy évtizednyi kommunista uralom után jól hangzott.
  • Két majom
    Az érdekes, hogy mindketten beleszóltak, mit beleszóltak, próbáltak beleavatkozni a magyar belpolitikába.
MTI Hírfelhasználó