Erős kormánypártok, gyenge ellenzék
A Fidesz–KDNP előnye a biztos szavazó pártválasztók körében is jelentős, szeptember elején 53 százalékon áll a pártszövetség.
2018. szeptember 13. 12:43

Tovább csökkent szeptemberre az ellenzék támogatottsága, miközben a kormánypártok stabilan őrzik vezető pozíciójukat mind a teljes népesség, mind pedig a biztos szavazó pártválasztók körében – erre mutatott rá a Századvég Alapítvány legfrissebb, szeptember 3. és 10. között készült pártpreferenciakutatása.

Eszerint egy most vasárnapi választáson a teljes népesség 36 százaléka adná szavazatát a kormányzó pártokra.

– Az ellenzéki oldalon látható bizonytalanság és átrendeződés újabb jele, hogy az MSZP–Párbeszéd támogatottsága tovább csökkent (jelenleg hét százalék), így ismét a Jobbik áll a második helyen a pártok rangsorában nyolc százalékkal – mutattak rá.

A Századvég Alapítvány felméréséből kiderült az is, hogy tovább gyengült az LMP is, a teljes népesség körében a párt támogatottsága három százalékra esett. Ebben a közegben a Demokratikus Koalícióra négy százalék, egyéb pártokra hét százalék szavazna, a bizonytalanok aránya pedig jelenleg 35 százalék.

A Fidesz–KDNP előnye a biztos szavazó pártválasztók körében is jelentős, szeptember elején 53 százalékon áll a pártszövetség. A Jobbik támogatottsága
ugyanitt 14 százalék, az MSZP–Párbeszédé 13 százalék.

A Demokratikus Koalícióra a biztos szavazó pártválasztók hét százaléka, az LMP-re öt százaléka voksolna, más pártokat ezen a bázison nyolc százalék választana.

magyaridok.hu
  • A várnegyed sorsa minden magyar ügye
    Teljes magasságáig visszaépül az egykori Honvéd Főparancsokság. Újjáépül a kommunisták által lerombolt egykori Külügyminisztérium és József főherceg palotája. Átadják a Lovardát, a Főőrség épületét, valamint a Stöckl-lépcsőt. Megújulnak a várba vezető utak, sétányok, lépcsők, és óriásliftek is épülnek. Fodor Gergely várkapitánnyal, a Várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházásokért felelős kormánybiztossal beszélgettünk.
  • Két civilizációt formálnának eggyé
    Az európai–muszlim közeledés terve már a hetvenes években megfogalmazódott
  • Jó úton jár a magyar turizmus
    Csütörtökön nyitott meg a negyvenkettedig Utazás Kiállítás a Hungexpo budapesti vásárközpontban. A turisztikai cégek bemutatkozása és szakmai programok mellett színes kavalkáddal, érdekes programokkal és híres fellépőkkel várják az érdeklődőket a hétvégén. A kiállítás külföldi díszvendége Algéria, a hazai pedig Bács-Kiskun megye és Kecskemét.
MTI Hírfelhasználó