Erős kormánypártok, gyenge ellenzék
A Fidesz–KDNP előnye a biztos szavazó pártválasztók körében is jelentős, szeptember elején 53 százalékon áll a pártszövetség.
2018. szeptember 13. 12:43

Tovább csökkent szeptemberre az ellenzék támogatottsága, miközben a kormánypártok stabilan őrzik vezető pozíciójukat mind a teljes népesség, mind pedig a biztos szavazó pártválasztók körében – erre mutatott rá a Századvég Alapítvány legfrissebb, szeptember 3. és 10. között készült pártpreferenciakutatása.

Eszerint egy most vasárnapi választáson a teljes népesség 36 százaléka adná szavazatát a kormányzó pártokra.

– Az ellenzéki oldalon látható bizonytalanság és átrendeződés újabb jele, hogy az MSZP–Párbeszéd támogatottsága tovább csökkent (jelenleg hét százalék), így ismét a Jobbik áll a második helyen a pártok rangsorában nyolc százalékkal – mutattak rá.

A Századvég Alapítvány felméréséből kiderült az is, hogy tovább gyengült az LMP is, a teljes népesség körében a párt támogatottsága három százalékra esett. Ebben a közegben a Demokratikus Koalícióra négy százalék, egyéb pártokra hét százalék szavazna, a bizonytalanok aránya pedig jelenleg 35 százalék.

A Fidesz–KDNP előnye a biztos szavazó pártválasztók körében is jelentős, szeptember elején 53 százalékon áll a pártszövetség. A Jobbik támogatottsága
ugyanitt 14 százalék, az MSZP–Párbeszédé 13 százalék.

A Demokratikus Koalícióra a biztos szavazó pártválasztók hét százaléka, az LMP-re öt százaléka voksolna, más pártokat ezen a bázison nyolc százalék választana.

magyaridok.hu
  • Putyin téved, a liberalizmus nem elavult, hanem...
    Az úgynevezett „liberalizmus” ma is világhatalomra törekszik, éppúgy, ahogy egykor a világ egyhatodát uraló kommunizmus. Ebben is hasonlít egymásra a „liberalizmus” és a kommunizmus.
  • Az állam a legrosszabb tulajdonos...
    „Az állam a legrosszabb tulajdonos” – ismételgette mantraként számos külföldről megfizetett – fölbérelt – politikus a kilencvenes években. Sokan bedőltek nekik, mert ez a külföldi propagandaközpontban megfogalmazott mondat nagyon hatásos volt. Négy évtizednyi kommunista uralom után jól hangzott.
MTI Hírfelhasználó