Erős kormánypártok, gyenge ellenzék
A Fidesz–KDNP előnye a biztos szavazó pártválasztók körében is jelentős, szeptember elején 53 százalékon áll a pártszövetség.
2018. szeptember 13. 12:43

Tovább csökkent szeptemberre az ellenzék támogatottsága, miközben a kormánypártok stabilan őrzik vezető pozíciójukat mind a teljes népesség, mind pedig a biztos szavazó pártválasztók körében – erre mutatott rá a Századvég Alapítvány legfrissebb, szeptember 3. és 10. között készült pártpreferenciakutatása.

Eszerint egy most vasárnapi választáson a teljes népesség 36 százaléka adná szavazatát a kormányzó pártokra.

– Az ellenzéki oldalon látható bizonytalanság és átrendeződés újabb jele, hogy az MSZP–Párbeszéd támogatottsága tovább csökkent (jelenleg hét százalék), így ismét a Jobbik áll a második helyen a pártok rangsorában nyolc százalékkal – mutattak rá.

A Századvég Alapítvány felméréséből kiderült az is, hogy tovább gyengült az LMP is, a teljes népesség körében a párt támogatottsága három százalékra esett. Ebben a közegben a Demokratikus Koalícióra négy százalék, egyéb pártokra hét százalék szavazna, a bizonytalanok aránya pedig jelenleg 35 százalék.

A Fidesz–KDNP előnye a biztos szavazó pártválasztók körében is jelentős, szeptember elején 53 százalékon áll a pártszövetség. A Jobbik támogatottsága
ugyanitt 14 százalék, az MSZP–Párbeszédé 13 százalék.

A Demokratikus Koalícióra a biztos szavazó pártválasztók hét százaléka, az LMP-re öt százaléka voksolna, más pártokat ezen a bázison nyolc százalék választana.

magyaridok.hu
  • Vakulástól látásig
    Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
  • Rágalmazás mint politikai művelet
    Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
MTI Hírfelhasználó