Olaszliszka, Badacsony – ne legyen harmadik
Megnevezni sem tudjuk a veszélyt: vagy nincsenek szavak, vagy volnának szavak, de azokat nem szabad használni, mert tiltja a PC.
2018. szeptember 16. 12:54

Valahol a közérdekű adatok nyilvánosságra hozatala körül gyökerezik a probléma. Zavaros – mert valakik azzá akarták tenni –, mi az a közérdekű adat. A rendszerváltozás kezdetekor egyszerűnek tűnt: például az ország adósságállományának összege közérdekű adat.

Ezt ugyanis elhallgatta a pártállam.

Csak a Szabad Európa Rádióból lehetett megtudni – azóta onnan sem. Ma az adósságállomány summája nyilvános adat – de senki sem ismeri. Öt szakközgazdász ötféle adatot mond. Még azt is megindokolják, miért bonyolult ezt kiszámítani.

Ezért már senkit sem érdekel.

Mégis sorakoznak a közérdekű adatok – a homályban. Mennyi migráns élősködik az adófizetők pénzéből pillanatnyilag? Mennyi a hajléktalanok száma ténylegesen? Mennyivel nőtt a gyilkosságok száma a halálbüntetés eltörlése óta? Vannak-e etnikai jellegzetességei a bűnözésnek?

A szakszöveg feltűnően zavaros, íme:

„Közérdekű adat: az állami vagy helyi önkormányzati feladatot, valamint jogszabályban meghatározott egyéb közfeladatot ellátó szerv vagy személy kezelésében lévő és tevékenységére vonatkozó vagy közfeladatának ellátásával összefüggésben keletkezett, a személyes adat fogalma alá nem eső, bármilyen módon vagy formában rögzített információ vagy ismeret, függetlenül kezelésének módjától, önálló vagy gyűjteményes jellegétől, így különösen a hatáskörre, illetékességre, szervezeti felépítésre, szakmai tevékenységre, annak eredményességére is kiterjedő értékelésére, a birtokolt adatfajtákra és a működést szabályozó jogszabályokra, valamint a gazdálkodásra, a megkötött szerződésekre vonatkozó adat.”

Szótömeg, érdemi jelentés nélkül.

Ez a zavarossá tevés az életünket is összezavarja. Ezért nem – ezért sem – tudunk védekezni a veszélyek ellen. Nem látjuk át a kockázatot. Valószínűleg szándékolt ez az állapot: a „politikailag korrekt” akció ezt szolgálta.

A PC lehetetlenné teszi a társadalmak önvédelmét.

Nem lehet kommunikálni a PC korlátai között – és az a közösség, amely nem tud kommunikálni: elvész. Így tűntek el a neandervölgyiek. Nekik állkapocsszerkezetük lehetetlenné tette a kifinomult beszéd gyakorlását.

Ma a PC jelenti a durva állkapocsszerkezetet.

Megnevezni sem tudjuk a veszélyt: vagy nincsenek szavak, vagy volnának szavak, de azokat nem szabad használni, mert tiltja a PC. Csak elszenvedjük a csapásokat, a megelőzést képtelen vagyunk megszervezni.

A PC a hibrid háború fegyvere.

Ennek a hibrid háborúnak az egyértelmű célja az európai társadalmak szétverése, a törvénytisztelő, munkára képes és kész ember – lakosságcserével történő – fizikai megsemmisítése. Egyfajta – eleinte még többé-kevésbé vértelen, később, stratégiai távlatban már valószínűleg véres – népirtás.

Család, vallás, nemzet.

Ezeket kell eltiporni a spekulánsok által felbérelt korruptak által. Később a korruptak is sorra kerülnek, de ők gyerektelenek, nem zavarja őket az új generációk borzalmas jövendője.

„Dulakodás” – így nevezik az agyonrugdosást.

Ez a szóhasználat is egyfajta fegyver: a társadalom ne lásson tisztán. Az áldozat is „dulakodott” – ezt sugallja a hazug szóhasználat. Ájultan feküdt a földön, miközben két oldalról rugdosták a fejét – de azért „dulakodott”…

Ki kell cselezni a PC-t – erre globális kísérletek történnek.

Néven kell nevezni a bajt – és a bajkeverőket. El kell apasztani pénzforrásaikat: élősködés helyett legyenek kénytelenek dolgozni. Hasznos munkát végezni a bornírt pártpropaganda helyett.

Háború dúl, támadnak.

Ennek megfelelően kell védekezni. Olaszliszka és Badacsony után ne legyen harmadik.

Kovács G. Tibor
  • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
    Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
  • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
    Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
MTI Hírfelhasználó