Joginak álcázott politikai vita folyik
Nagyon szerencsétlen dolog, hogy most a nyugat-európai politikai baloldal oktatja ki ezeket az országokat.
2018. szeptember 18. 11:15

Magyarország és a többi kelet-európai nemzet tudja, mi az a szabadság, hiszen a kommunizmus idején megküzdött érte, ezért nagyon szerencsétlen dolog, hogy most a nyugat-európai politikai baloldal oktatja ki ezeket az országokat – mondta Kovács Zoltán hétfőn, az Európai Parlament (EP) múlt héten megszavazott, a hazánkról szóló Sargentini-jelentésére utalva.

A kormányszóvivő, aki magyar és brit újságírókkal tartott sajtóbeszélgetést hazánk londoni nagykövetségen, kijelentette: a magyarországi helyzetről politikai vita folyik, amely sok tekintetben újabb kísérlet a liberálisok részéről a filozófiai-politikai véleménynyilvánítás monopolizálására és kisajátítására, és mindenképpen politikai bosszú is, mivel egyes szakpolitikai döntésekben nem állunk be a sorba.

Kovács Zoltán rámutatott: az Európa jövőjéről folyó vita a föderalisták és a szuverenitáspártiak között zajlik, de sajnálatos módon mára szinte lehetetlenné vált az őszinte és nyílt eszmecsere e kérdésekről a vita kisajátított mivolta miatt. Hozzátette: azoknak a kérdéseknek a zömét, amelyeket a Sargentini-jelentés említ, már sikerült lezárni az Európai Bizottsággal, márpedig ha a jogi jellegű viták véget érnek, az azt jelenti, hogy az adott ügyeket rendezték.

Szavai szerint éppen ezért lehetetlenség, hogy az EP, amely nem törvényszék és nem is jogszolgáltatási szervezet, politikai ízléstől indíttatva újranyisson ilyen ügyeket. – Ez képtelenség, és ez jelenti a legnagyobb fenyegetést az európai intézményrendszer működésére – hangsúlyozta a kormányszóvivő.

Mint kifejtette: bár egyértelműen politikai ügyről van szó, az EP igyekezett a Sargentini-jelentést jogi ügynek álcázni, márpedig az Európai Bizottsággal és más európai intézményekkel már rendezett jogi kérdések újranyitása ellentétes a jogállamiság legalapvetőbb normáival. Kovács Zoltán szerint a Sargentini-jelentés elfogadásához szükséges kétharmados többség elérésének egyedüli módja volt a tartózkodó szavazatok figyelmen kívül hagyása, és e módszerrel az Euró­pai Parlament a jogállamiság nevében éppen a jogállamiság szentségét sértette meg.

magyaridok.hu - MTI
  • Két majom
    Az érdekes, hogy mindketten beleszóltak, mit beleszóltak, próbáltak beleavatkozni a magyar belpolitikába.
  • Hollywoodi csőcselék a demokrácia ellen
    Jót derülhetnénk rajta, de az emberiségellenes akcióban óriási a kockázat. Megszűnhet a demokrácia mint az egyik már-már utolsó rendező elv. Egy antihumánus propagandaközpont fölbérelte az agyonfizetett söpredéket, hogy hisztériázzanak a demokrácia ellen.
MTI Hírfelhasználó