Már le is bontják a színpadot
A népnek mostantól kezdve nem csak joga, hanem kötelessége,hogy megfutamítsa ezt a rendszert
2018. szeptember 20. 00:29

Pénteken Szegeden állítják fel azt a pódiumot, amit ma lebontanak az Alkotmány utcában. Gyurcsány Ferenc is ott lesz.

Vasárnap, a közös ellenzéki tüntetésen hirdetett kormánybuktató tüntetést Gyurcsány Ferenc. A Demokratikus Koalíció elnöke arra hivatkozott, hogy diktatúrát nem lehet parlamentáris eszközökkel megbuktatni, csak az utcán. „A népnek mostantól kezdve nem csak joga, hanem kötelessége, hogy a sorsát a kezébe vegye, és megfutamítsa ezt a rendszert” – fogalmazott Gyurcsány Ferenc. És hozzátette: nem lehet addig megnyugodni, amíg az utca tömege lemondásra nem kényszeríti Orbán Viktort.

Az ellenzéki pártvezető úgy fogalmazott: ha kell napokig, hetekig az utcán lesznek.

A tegnapi tüntetésen nagyjából ezer ember jelent meg, ami Vadai Ágnes szerint, aki szerdán az ATV Egyenes Beszéd Kontra című műsorának vendége volt, soknak számít. A DK politikusa a műsorban elmondta: nagyon sok telefonhívást kaptak vidékiektől, akik támogatásukról biztosították a budapesti tüntetést, de arra panaszkodtak, hogy nincs lehetőségük a fővárosba utazni. Ezért úgy döntöttek, hogy ma este lebontják a színpadot, és pénteken Szegeden folytatják a demonstrálást, ahol Gyurcsány Ferenc is beszédet fog mondani.

Vadai Ágnes az adásban leszögezte, hogy nincs vége a tüntetéssorozatnak.

atv.hu
Címkék:
 • Videó mint politikai csapásmérés
  Megvan tehát a magyarázat arra: miért viselkednek egyes politikusok – köztük egészen magas pozícióban lévők is – elmebeteg módjára. Miért zúdítják rá a kontinensre a migránsáradatot, a terrorista bandákat. Miért öletik meg társadalmuk tagjait. Zsarolva vannak.
 • Elszállt egy hajó a szélben
  Nehéz megindulás, mit megindulás, megrendülés nélkül beszélni erről a patináns lapról, a baloldali véleményformálók zászlóshajójáról, erről az izé 168 óráról. Nehéz, de mégis meg kell tenni.
 • Semjén: a szövetség tevékenysége semmivel nem pótolható
  A keresztény civilizációhoz, a nemzeti elkötelezettséghez és az autonómiához való ragaszkodást említette a 30. évfordulóját ünneplő Rákóczi Szövetség jellemzőjeként Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön Budapesten, a szervezet rendezvényén.
 • Orbán: A magyar gazdáknak vasárnap nemet kell mondaniuk a bevándorlásra
  Brüsszel a gazdák pénzének egy részét el akarja venni és oda akarja adni a migránsok támogatására, amit meg kell akadályozni – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Fejér megyei Mezőfalván, a III. NAK szántóföldi napok és agrárgépshow rendezvényén.
 • Mindnyájunknak el kell menni
  A távolmaradásunk azonban gyengíti a Fidesz-KDNP lista politikai erejét. Nem mindegy ugyanis, hogy egy kicsinyke választói létszám áll a győztes mögött, avagy az ország polgárainak meghatározó része.
MTI Hírfelhasználó