Már le is bontják a színpadot
A népnek mostantól kezdve nem csak joga, hanem kötelessége,hogy megfutamítsa ezt a rendszert
2018. szeptember 20. 00:29

Pénteken Szegeden állítják fel azt a pódiumot, amit ma lebontanak az Alkotmány utcában. Gyurcsány Ferenc is ott lesz.

Vasárnap, a közös ellenzéki tüntetésen hirdetett kormánybuktató tüntetést Gyurcsány Ferenc. A Demokratikus Koalíció elnöke arra hivatkozott, hogy diktatúrát nem lehet parlamentáris eszközökkel megbuktatni, csak az utcán. „A népnek mostantól kezdve nem csak joga, hanem kötelessége, hogy a sorsát a kezébe vegye, és megfutamítsa ezt a rendszert” – fogalmazott Gyurcsány Ferenc. És hozzátette: nem lehet addig megnyugodni, amíg az utca tömege lemondásra nem kényszeríti Orbán Viktort.

Az ellenzéki pártvezető úgy fogalmazott: ha kell napokig, hetekig az utcán lesznek.

A tegnapi tüntetésen nagyjából ezer ember jelent meg, ami Vadai Ágnes szerint, aki szerdán az ATV Egyenes Beszéd Kontra című műsorának vendége volt, soknak számít. A DK politikusa a műsorban elmondta: nagyon sok telefonhívást kaptak vidékiektől, akik támogatásukról biztosították a budapesti tüntetést, de arra panaszkodtak, hogy nincs lehetőségük a fővárosba utazni. Ezért úgy döntöttek, hogy ma este lebontják a színpadot, és pénteken Szegeden folytatják a demonstrálást, ahol Gyurcsány Ferenc is beszédet fog mondani.

Vadai Ágnes az adásban leszögezte, hogy nincs vége a tüntetéssorozatnak.

atv.hu
Címkék:
  • Permanens forradalom
    Hát igen, vannak Nagy Idők és vannak nagy pillanatok. És adjunk hálát a Sorsnak, hogy ismét részesei lehetünk.
  • Infantilizmus a parlamentben
    A gyönyörű épületet nem bohócoknak tervezte Steindl Imre, az építők, a művészek nem azért formálták csodálatosra, hogy hígvelejűek tombolhassanak benne „szabadon”, brekeghessenek, röföghessenek, nyeríthessenek.
MTI Hírfelhasználó