Már le is bontják a színpadot
A népnek mostantól kezdve nem csak joga, hanem kötelessége,hogy megfutamítsa ezt a rendszert
2018. szeptember 20. 00:29

Pénteken Szegeden állítják fel azt a pódiumot, amit ma lebontanak az Alkotmány utcában. Gyurcsány Ferenc is ott lesz.

Vasárnap, a közös ellenzéki tüntetésen hirdetett kormánybuktató tüntetést Gyurcsány Ferenc. A Demokratikus Koalíció elnöke arra hivatkozott, hogy diktatúrát nem lehet parlamentáris eszközökkel megbuktatni, csak az utcán. „A népnek mostantól kezdve nem csak joga, hanem kötelessége, hogy a sorsát a kezébe vegye, és megfutamítsa ezt a rendszert” – fogalmazott Gyurcsány Ferenc. És hozzátette: nem lehet addig megnyugodni, amíg az utca tömege lemondásra nem kényszeríti Orbán Viktort.

Az ellenzéki pártvezető úgy fogalmazott: ha kell napokig, hetekig az utcán lesznek.

A tegnapi tüntetésen nagyjából ezer ember jelent meg, ami Vadai Ágnes szerint, aki szerdán az ATV Egyenes Beszéd Kontra című műsorának vendége volt, soknak számít. A DK politikusa a műsorban elmondta: nagyon sok telefonhívást kaptak vidékiektől, akik támogatásukról biztosították a budapesti tüntetést, de arra panaszkodtak, hogy nincs lehetőségük a fővárosba utazni. Ezért úgy döntöttek, hogy ma este lebontják a színpadot, és pénteken Szegeden folytatják a demonstrálást, ahol Gyurcsány Ferenc is beszédet fog mondani.

Vadai Ágnes az adásban leszögezte, hogy nincs vége a tüntetéssorozatnak.

atv.hu
Címkék:
 • „Tudományos” látásmód
  Ilyen körülmények között lefordíthatjuk-e Lenint magyar pénzből angolra?
 • Eltüsszentett forradalom
  Tényleg feltámadt a baloldali ellenzék, legalábbis sok éves tespedését felszámolva mintegy varázsütésre in concreto a tettek mezejére lépett.
 • Novák Katalin bocsánatkérésre szólította fel a svéd szociális minisztert
  Bocsánatkérésre szólította fel a svéd szociális minisztert a családvédelmi akcióterv kapcsán tett kijelentései miatt Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, a Fidesz alelnöke a Magyar Hírlap szombati számában közzétett nyílt levelében.
 • Orbán Viktor most is ellenzékben van, csak európai színten
  Nincs olyan, hogy európai nép, a Nyugat pedig soha nem tanulta meg Kelet-Európát – mondja Schöpflin György a Mandinernek. A 15 év után visszavonuló fideszes néppárti EP-képviselőt az uniós évek tapasztalatairól, a Budapest-Brüsszel vitákról, a Brexitről és az EP-választás kilátásairól kérdeztük.
 • Erős családok nélkül nincs sikeres Magyarország
  Erős családok nélkül nem létezhetnek helyi közösségek, ezek nélkül pedig nincs sikeres Magyarország, amely képes felelősséget vállalni a világ bármely pontján élő magyarok iránt – mondta az Országgyűlés alelnöke szombaton az Országházban, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének családi napján.
MTI Hírfelhasználó