Az EU többet foglalkozik Magyarországgal, mint a saját problémáival
Az EU úgy gondolja, hogy joga van felülírni a magyar emberek döntését, és támadni az általuk választott kormányt.
2018. szeptember 28. 13:43
George Friedman a Heteknek adott interjújában beszélt arról, hogy miért hasztalan a Sargentini-jelentés, az EU az összeomlás jeleit mutatja, Magyarország pedig kivételes történelmi pillanatban van.
 
A neves amerikai elemző szerint a Sargentini-jelentés elfogadása az Európai Unió részéről hatalmas felelőtlenségre vall, mert miközben Nagy-Britanniát próbálják meg magukhoz minél közelebb tartani és a jobboldali pártok népszerűségének gátat szabni, közben teljesen hasztalan támadást intéznek Magyarország ellen.
 
Friedman szerint úgy támadták például Magyarország igazságszolgáltatási rendszerét, hogy közben Németországban és Franciaországban a bírák kinevezése egy egész életre szól. A geopolitikai stratéga szerint Magyarország egy színtiszta liberális demokrácia, hiszen senki sem avatkozik bele a választások menetébe.
 
„Az EU úgy gondolja, hogy joga van felülírni a magyar emberek döntését, és támadni az általuk választott kormányt. Én a magyar emberek helyében képviselném az érdekeimet, és számon kérném ezt az EU-n” – fogalmazott.
 
A stratéga szerint az unió problémája az, hogy miközben csődöt mondott azzal, hogy Nagy-Britanniát nem sikerült a szövetségen belül tartani, Magyarország politikai elhelyezkedése miatt aggódik, s közben olyan rendszerszintű hibákat sem orvosol, mint a déli tagállamok gazdasági helyzete és az egekben levő munkanélküliség.
 
Hozzátette, mindezek egy összeomlófélben lévő intézmény tünetei.

Friedman úgy véli, Magyarország egy történelmi lehetőség előtt áll, amelynek lényege, hogy felismerje Kelet-Európának a szerencsés gazdasági és geopolitikai helyzetét. „Amíg ragaszkodnak ahhoz, hogy Közép-Európának hívják magukat, akkor fals módon a német problémákkal asszociáltatják magukat. Önök nem Németország, Magyarország nem Németországhoz tartozik” – vélekedett.

A teljes interjú a Hetek pénteken megjelent lapszámában olvasható.

magyaridok.hu
  • Újra kell tanulnunk a demokráciát
    A „létező demokrácia” részének kell tekintenünk az idegen titkosszolgálatok videókészítését és az időzített nyilvánosságra hozást. A külföldi tőzsdespekulánsok kampányfinanszírozó tevékenységét. A külföldi propagandaközpontok itthoni buzgólkodását.
  • Karácsony Gergely lovasszobránál
    De nézzük végre Budapestet, mert Budapest csodás. Húsz évig vezette egy szociológus, kilenc éve vezeti egy mérnök. Nem kell különösebb hangszerismeret lezongorázni a különbséget.
MTI Hírfelhasználó