Kiss Soma Ábrahám
2018. október 4. 22:48

Orbán Viktor számára legendásan fontos, hogy ott legyen a Videoton összes meccsén. Ma este sincs ez másképp, díszes társaságban ül a lelátón Csányi Sándor OTP-s bankár, FIFA-alelnök, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke,  az ország leggazdagabb embere társaságában, illetve ott van még Schmidt Mária a Terror háza vezetője is Orbán alatt.

A 24.hu szerint Orbán „balján pedig Adnan Polat török oligarcha látható. Polat kilenc magyar naperőmű-céget birtokol és nem titkoltan baráti viszonyt ápol a miniszterelnökkel.”

Minden bizonnyal meghívták egy repülőútra, ahogy az lenni szokott. A kérdés, hogy Orbán ezúttal is az osztrák lajstromjelű, 17 milliárd forint értékű luxusrepülővel utazott-e, vagy Csányi magángépén repült, esetleg más alkalmatosságon.

A miniszterelnök állja a szavát, hisz az országgyűlésben már hétfőn megígérte, hogy a továbbiakban is látogatni fogja a hozzá oly közel álló Videoton meccseit.

Kérdés vajon az utazás költsége meghaladja-e Orbán képviselői fizetését, ő maga fizete-e, hiszen, ha nem ő fizette és meghaladja a miniszterelnök képviselői fizetését, akkor ez az utazás is mint ajándék az országgyűlési törvénybe ütközik.

Ennek fényében úgy tűnik, a miniszterelnököt nem zavarja, ha törvényszegés gyanújába keveredik – a luxusrepülőgépes botrány kipattanása óta hangsúlyozza a kormánypárti média, hogy teljesen természetes hogy a miniszterelnököt kormányközeli vállalkozók reptetik. A kormány környékének álláspontját az üggyel kapcsolatban talán Bayer Zsolt, hivatásos kormánypropagandista érzékeltette a legszemléletesebben mikor a Sajtóklubban azt tette hozzá a témához hogy „Én se érzem, hogy ebbe fogunk belebukni.”

Kiss Soma Ábrahám: Orbán a Chelsea-Videoton meccsre is kirepült

merce.hu
Címkék:
MTI Hírfelhasználó