Kiss Soma Ábrahám
2018. október 4. 22:48

Orbán Viktor számára legendásan fontos, hogy ott legyen a Videoton összes meccsén. Ma este sincs ez másképp, díszes társaságban ül a lelátón Csányi Sándor OTP-s bankár, FIFA-alelnök, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke,  az ország leggazdagabb embere társaságában, illetve ott van még Schmidt Mária a Terror háza vezetője is Orbán alatt.

A 24.hu szerint Orbán „balján pedig Adnan Polat török oligarcha látható. Polat kilenc magyar naperőmű-céget birtokol és nem titkoltan baráti viszonyt ápol a miniszterelnökkel.”

Minden bizonnyal meghívták egy repülőútra, ahogy az lenni szokott. A kérdés, hogy Orbán ezúttal is az osztrák lajstromjelű, 17 milliárd forint értékű luxusrepülővel utazott-e, vagy Csányi magángépén repült, esetleg más alkalmatosságon.

A miniszterelnök állja a szavát, hisz az országgyűlésben már hétfőn megígérte, hogy a továbbiakban is látogatni fogja a hozzá oly közel álló Videoton meccseit.

Kérdés vajon az utazás költsége meghaladja-e Orbán képviselői fizetését, ő maga fizete-e, hiszen, ha nem ő fizette és meghaladja a miniszterelnök képviselői fizetését, akkor ez az utazás is mint ajándék az országgyűlési törvénybe ütközik.

Ennek fényében úgy tűnik, a miniszterelnököt nem zavarja, ha törvényszegés gyanújába keveredik – a luxusrepülőgépes botrány kipattanása óta hangsúlyozza a kormánypárti média, hogy teljesen természetes hogy a miniszterelnököt kormányközeli vállalkozók reptetik. A kormány környékének álláspontját az üggyel kapcsolatban talán Bayer Zsolt, hivatásos kormánypropagandista érzékeltette a legszemléletesebben mikor a Sajtóklubban azt tette hozzá a témához hogy „Én se érzem, hogy ebbe fogunk belebukni.”

Kiss Soma Ábrahám: Orbán a Chelsea-Videoton meccsre is kirepült

merce.hu
Címkék:
 • Putyin téved, a liberalizmus nem elavult, hanem...
  Az úgynevezett „liberalizmus” ma is világhatalomra törekszik, éppúgy, ahogy egykor a világ egyhatodát uraló kommunizmus. Ebben is hasonlít egymásra a „liberalizmus” és a kommunizmus.
 • Az állam a legrosszabb tulajdonos...
  „Az állam a legrosszabb tulajdonos” – ismételgette mantraként számos külföldről megfizetett – fölbérelt – politikus a kilencvenes években. Sokan bedőltek nekik, mert ez a külföldi propagandaközpontban megfogalmazott mondat nagyon hatásos volt. Négy évtizednyi kommunista uralom után jól hangzott.
 • Brenzovics: Ez össznemzeti ügy, megmaradásunk a tét
  Sajnálatos módon a Központi Választási Bizottság az ukrán törvényi előírásokkal ellentétben nem hozott létre magyar választási körzetet. Ráadásul huszonnyolc év után először fordult elő olyan, hogy egyetlen ukrán párt sem ajánlott fel az Ukrajnában élő kisebbségek számára pártlistán befutó helyet.
 • Vívó-vb - Siklósi Gergely parádés vívással világbajnok
  Az aranyéremért a csapatban háromszoros Európa-bajnok Szergej Bidával kellett megmérkőznie. A 26 éves orosz már sokkal nagyobb falatnak bizonyult, de Siklósi még nála is jobb napot fogott ki, ezt jelezte, hogy a nehéz helyzetekből is ki tudott keveredni.
 • Naponta 11 keresztényt ölnek meg hite miatt
  Naponta 11 keresztényt ölnek meg a világon hite miatt - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Washingtonban, a vallásszabadság előmozdításáról tartott második konferencián helyi idő szerint csütörtökön.
MTI Hírfelhasználó