Kiss Soma Ábrahám
2018. október 4. 22:48

Orbán Viktor számára legendásan fontos, hogy ott legyen a Videoton összes meccsén. Ma este sincs ez másképp, díszes társaságban ül a lelátón Csányi Sándor OTP-s bankár, FIFA-alelnök, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke,  az ország leggazdagabb embere társaságában, illetve ott van még Schmidt Mária a Terror háza vezetője is Orbán alatt.

A 24.hu szerint Orbán „balján pedig Adnan Polat török oligarcha látható. Polat kilenc magyar naperőmű-céget birtokol és nem titkoltan baráti viszonyt ápol a miniszterelnökkel.”

Minden bizonnyal meghívták egy repülőútra, ahogy az lenni szokott. A kérdés, hogy Orbán ezúttal is az osztrák lajstromjelű, 17 milliárd forint értékű luxusrepülővel utazott-e, vagy Csányi magángépén repült, esetleg más alkalmatosságon.

A miniszterelnök állja a szavát, hisz az országgyűlésben már hétfőn megígérte, hogy a továbbiakban is látogatni fogja a hozzá oly közel álló Videoton meccseit.

Kérdés vajon az utazás költsége meghaladja-e Orbán képviselői fizetését, ő maga fizete-e, hiszen, ha nem ő fizette és meghaladja a miniszterelnök képviselői fizetését, akkor ez az utazás is mint ajándék az országgyűlési törvénybe ütközik.

Ennek fényében úgy tűnik, a miniszterelnököt nem zavarja, ha törvényszegés gyanújába keveredik – a luxusrepülőgépes botrány kipattanása óta hangsúlyozza a kormánypárti média, hogy teljesen természetes hogy a miniszterelnököt kormányközeli vállalkozók reptetik. A kormány környékének álláspontját az üggyel kapcsolatban talán Bayer Zsolt, hivatásos kormánypropagandista érzékeltette a legszemléletesebben mikor a Sajtóklubban azt tette hozzá a témához hogy „Én se érzem, hogy ebbe fogunk belebukni.”

Kiss Soma Ábrahám: Orbán a Chelsea-Videoton meccsre is kirepült

merce.hu
Címkék:
 • Budapest felett az ég
  Visszajöttek, akik annyira hiányoztak, visszajöttek, akikért megint rajongunk. Gyurcsány és az SZDSZ.
 • Újra kell tanulnunk a demokráciát
  A „létező demokrácia” részének kell tekintenünk az idegen titkosszolgálatok videókészítését és az időzített nyilvánosságra hozást. A külföldi tőzsdespekulánsok kampányfinanszírozó tevékenységét. A külföldi propagandaközpontok itthoni buzgólkodását.
 • A főváros új vezetése partneri viszonyra törekszik a kormánnyal
  Budapest új vezetése készen áll partneri viszony kialakítására a kormánnyal - hangsúlyozta első nemzetközi sajtótájékoztatóján szerdán Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester. Ezt pénteki hivatalba lépése után levélben jelzi Orbán Viktor miniszterelnöknek, akitől személyes találkozót kér - fűzte hozzá az ellenzéki politikus a Patyolat próbaüzem nevű kulturális befogadó térben tartott eseményen.
 • Amikor Magyarországra migrált nyugati liberálisok döntik el, hogy ki legyen Budapesten a főpolgármester
  Budapesten szavazati joggal rendelkezik 90 ezer olyan európai állampolgár, akik nem beszélnek magyarul, nem rendelkeznek magyar felmenőkkel és egyáltalán nem tetszik nekik a nemzeti érdeket szem előtt tartó politizálás. Ezek a liberális külföldiek viszont meghatározták a főpolgármester-választás kimenetelét. Sőt egyes vélemények szerint el is döntötték azt – írja a Tűzfalcsoport.
 • Kétharmad közelében a kormánypártok
  A mandátumok csaknem kétharmadát megszerezte a Fidesz—KDNP a megyei közgyűlésekben a vasárnapi választáson. A szocialista párt önállóan csupán tizenkét képviselői helyet szerzett, de közben kettő helyett három polgármesterük lett a megyei jogú városokban. Budapesten az ellenzék nyertese egyértelműen az MSZP lett, a párt összesen hat polgármestert ad, így néggyel növelték a kerületi vezetőik számát.
MTI Hírfelhasználó