Ágnes asszony szerint nincs mese
2018. október 5. 23:01

Az igazi demokrácia iránt érdeklődők helyesen teszik, ha rendszeresen felkeresik Kunhalmi Ágnes Facebook-oldalát. Merthogy ott szokta közkinccsé tenni a témával kapcsolatos legfontosabb ismereteket az MSZP budapesti elnök asszonya. A minap például arról tájékoztatott, hogy „nem akkor nehéz demokratának lenni, amikor senki sem akarja lerombolni a demokráciát, hanem akkor, amikor napról napra szándékosan rombolják azt”. Ötletet is kapunk, hogyan induljunk el az igazi demokrácia felé vezető rögös úton: „Csak úgy léphetünk túl a Fidesz-korszakon, csak úgy győzhetjük le ezt a politikát (…), ha közösen lépünk fel, és együtt írtjuk ki (így, hosszú í-vel irt a párt oktatáspolitikusa – a szerk.) ezt a mentalitást, de úgy, hogy soha többet ne jöhessen vissza Magyarországon.” Ágnes asszony szerint nincs mese, keményen kell fellépni – irtani –, ugyanis „a mai kormány rombolását szép szóval nem lehet megváltoztatni”.

Vajon mi lehet a terve a demokratikus asszonykának?

Pár hete, a tanévnyitás napjaiban az elnök asszony arról értekezett ugyanitt, hogy a diktatórikus Orbán-kormány elképesztő tudásválságot okozott az ifjúság körében, a pedagógusok és a gyermekek túlterheltek, nagy a tanárhiány, rengetegen külföldre mennek. Dráma van, sőt világvége. „Már rég nem az a kérdés, ki miben hisz – magyarázza közösségi oldalán Kunhalmi Ágnes –, a kérdés az, hogy lehet-e szabadon hinni bármiben egyáltalán.”

Közbevetőleg megkérdezném: vajon elnök asszony a saját pártjában hisz-e? Abban a nagyon demokratikusban, amelyik – Kunhalmi-idézet következik, nem vicc! – „kormányra kerülése után nyomban ki fogja kiáltani a negyedik köztársaságot”. Jóllehet a tavaszi választás után meg valami olyasmit mondott az ATV Start műsorában, hogy az egész baloldalt újra kell építeni, tudniillik szörnyű az egész.

Szóljon, aki érti!

Pilhál György: Oktatná a demokráciát

magyaridok.hu
Címkék:
 • Polgárverés – 12 éve
  Azt sem sikerült kideríteni, hogy a brüsszeli bürokrácia miért hunyta be a szemét, amikor látta, hogy európai uniós polgárokat vernek véresre.
 • Antall József és Sargentini
  Amikor nagy a zűrzavar, a cosmos helyett chaos van, amikor a szervezetlen rotyogás uralkodik, nem árt, ha fogódzót keresünk.
 • Orbán: Európa a nemzetek hazája
  Európa a nemzetek hazája – mondta Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten, a Terror Háza Múzeumnál tartott ünnepi beszédében. Úgy fogalmazott: akik az Európai Unióból európai birodalmat akarnak gyúrni, mind bevándorláspártiak.
 • A hétköznapok adta helytállás dicsősége
  Erich Lessing, Burghardt Ferenc, Fényes Tamás, Tóth László, Horling Róbert, Munk Tamás és Mező Sándor felbecsülhetetlen értékű kortörténeti felvételei az MTVA archívumának válogatásában.
 • A magyar nemzet 1956-ban világtörténelmet írt
  A magyar nemzet 1956-ban világtörténelmet írt - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden, az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján a budapesti Széna téri '56-os emlékműnél tartott megemlékezésen.
MTI Hírfelhasználó