Ágnes asszony szerint nincs mese
2018. október 5. 23:01

Az igazi demokrácia iránt érdeklődők helyesen teszik, ha rendszeresen felkeresik Kunhalmi Ágnes Facebook-oldalát. Merthogy ott szokta közkinccsé tenni a témával kapcsolatos legfontosabb ismereteket az MSZP budapesti elnök asszonya. A minap például arról tájékoztatott, hogy „nem akkor nehéz demokratának lenni, amikor senki sem akarja lerombolni a demokráciát, hanem akkor, amikor napról napra szándékosan rombolják azt”. Ötletet is kapunk, hogyan induljunk el az igazi demokrácia felé vezető rögös úton: „Csak úgy léphetünk túl a Fidesz-korszakon, csak úgy győzhetjük le ezt a politikát (…), ha közösen lépünk fel, és együtt írtjuk ki (így, hosszú í-vel irt a párt oktatáspolitikusa – a szerk.) ezt a mentalitást, de úgy, hogy soha többet ne jöhessen vissza Magyarországon.” Ágnes asszony szerint nincs mese, keményen kell fellépni – irtani –, ugyanis „a mai kormány rombolását szép szóval nem lehet megváltoztatni”.

Vajon mi lehet a terve a demokratikus asszonykának?

Pár hete, a tanévnyitás napjaiban az elnök asszony arról értekezett ugyanitt, hogy a diktatórikus Orbán-kormány elképesztő tudásválságot okozott az ifjúság körében, a pedagógusok és a gyermekek túlterheltek, nagy a tanárhiány, rengetegen külföldre mennek. Dráma van, sőt világvége. „Már rég nem az a kérdés, ki miben hisz – magyarázza közösségi oldalán Kunhalmi Ágnes –, a kérdés az, hogy lehet-e szabadon hinni bármiben egyáltalán.”

Közbevetőleg megkérdezném: vajon elnök asszony a saját pártjában hisz-e? Abban a nagyon demokratikusban, amelyik – Kunhalmi-idézet következik, nem vicc! – „kormányra kerülése után nyomban ki fogja kiáltani a negyedik köztársaságot”. Jóllehet a tavaszi választás után meg valami olyasmit mondott az ATV Start műsorában, hogy az egész baloldalt újra kell építeni, tudniillik szörnyű az egész.

Szóljon, aki érti!

Pilhál György: Oktatná a demokráciát

magyaridok.hu
Címkék:
 • Hamis zászlók
  A hamis látszat keltésével azt hazudni, hogy a nemzetellenes szélsőség az adott nemzet megerősödését, gazdagodását, javát akarja.
 • „Tudományos” látásmód
  Ilyen körülmények között lefordíthatjuk-e Lenint magyar pénzből angolra?
 • Fenyegetőzött az EU-biztos
  Szijjártó Péter és Soros György emberének csatáját hozta a Budapest Folyamat isztambuli tárgyalása - mondta el Menczer Tamás külügyi államtitkár szerdán Isztambulban, a Budapest Folyamat 6. miniszteri ülésének szünetében az MTI kérdésére válaszolva.
 • Jelentősen bővülnek a családok lehetőségei
  Kedvező esetben akár 35 millió forinttal is számolhatnak otthonteremtéshez a fiatal családok a jú­lius 1-jétől életbe lépő családvédelmi akcióterv újabb bőkezű támogatásaival.
 • A kormány cáfol, Brüsszel tovább tajtékzik
  A magyar kormány be tudja bizonyítani, hogy készülnek azok a tervek, amelyeket az Európai Bizottság tagad - mondta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár újságíróknak kedden Budapesten.
MTI Hírfelhasználó