Puzsér nem porszívóügynök
2018. október 12. 00:10

Budapesti vagyok, ez a szülővárosom, itt tervezek megöregedni és meghalni. Az ember igényes az otthonára, és ez a város az otthonom. Ezzel indokolta az ATV Egyenes beszéd című műsorában Puzsér Róbert, hogy elindul a jövő évi főpolgármester-választáson.

Puzsér elmondása szerint azt látja, ma nincs koncepció ennek a városnak a működtetésére. Mint elmondta: már annak is örülne, ha bármilyen, akár neki nem tetsző víziót látna a jelenlegi főpolgármester tevékenységében. Úgy látja azonban, hogy Tarlós István elégedett a ma létező, ahogy fogalmazott, vasbeton-Budapesttel.

Puzsér Róbert azt is kijelentette: bárkivel kész összefogni, aki a sétáló Budapest tervével kapcsolatos programját támogatja. Arra a kérdésre, hogy a Budapest belvárosának autómentesítésén alapuló sétáló Budapest programhoz hogyan nyerné meg a külső kerületekben élő fővárosiakat, Puzsér elmondta: szerinte minden egyes kerület megérdemel egy saját, belső, összefüggően besétálható zöld és autómentes belvárost.

 

(...) Arra a kérdésre kampányára milyen forrásból lesz pénz, Puzsér Róbert azt válaszolta: gondolkodnak a közösségi finanszírozáson, de, mint mondta, szigorú feltételekkel.

Valószínűsítette, hogy 100 ezer forintnál nagyobb összegű adományt nem fogadnak el senkitől. Arra a kérdésre, hogy az LMP országgyűlési képviselőjétől, Ungár Pétertől sem fogad-e el 100 ezer forintnál többet, Puzsér Róbert azt válaszolta, hogy nem áll szándékában tőle sem 100 ezer forintnál nagyobb adományt elfogadni.

A pártokhoz fűződő viszonyáról elmondta: ő nem porszívóügynök, nem akarja eladni a programját a pártoknak.

Arra a kérdésre, hogy indulásáról és programjáról egyeztetett-e Ungárral, Puzsér azt válaszolta: beszélgettek az LMP képviselőjével és az volt az érzése, hogy Ungár Péternek imponál a sétáló Budapest víziója. Arra a kérdésre viszont, hogy ez azt is jelenti-e, hogy ez azt is jelenti-e, hogy az LMP támogatja az indulását, Puzsér azt felelte: Ungár nem tudja megígérni neki az LMP támogatását, hiszen „Ungár Péter nem az LMP”. Szerinte az a kérdés, hogy az egykor zöldpártként induló LMP magára ismer-e a sétáló Budapest víziójában. Hozzátette: ha az LMP úgy érzi, hogy a budapestieknek még nincs elég rákleletük, akkor döntsön nyugodtan úgy, hogy nem támogatja a sétáló Budapest koncepcióját.

Puzsér Róbert az előválasztás ötletét az évtized viccének nevezte, amit a baloldali politikusok arra használnak, hogy őt revolverezzék vele, miközben közel 30 éve egyetlen előválasztást nem tudtak megrendezni. „Engem ne castingoljanak azok, akik összehegesztették ezt a kétharmadot” – üzent a baloldali pártoknak Puzsér Róbert.

A főpolgármester-jelölt feltette a kérdést, hogy „miért kéne nekem meggyőznöm a szavazókat? Arról kéne őket meggyőznöm, hogy éljenek 3 évvel tovább?” (...)

Puzsér: nem vagyok porszívóügynök!

 

 

atv.hu
Címkék:
 • Hamis zászlók
  A hamis látszat keltésével azt hazudni, hogy a nemzetellenes szélsőség az adott nemzet megerősödését, gazdagodását, javát akarja.
 • „Tudományos” látásmód
  Ilyen körülmények között lefordíthatjuk-e Lenint magyar pénzből angolra?
 • Még botrányosabb a svéd miniszter nyilatkozata
  Megírtuk, hogy bocsánatkérésre szólította fel a svéd szociális minisztert a családvédelmi akcióterv kapcsán tett kijelentései miatt Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. Most kiderült, még súlyosabb az eset.
 • A kormány küldetése, hogy mindent megtegyen a magyar nemzet fennmaradásáért
  A magyar kormány küldetése, hogy minden támogatást megadjon a nők anyává válásához, hiszen az anyaság a nőiesség része és az Isten alkotta természet rendje. Aki szerint mindez probléma, az beteg - mondta Semjén Zsolt.
 • Somoskőújfalun feltámadás lett a trianoni gyászból
  A hazatérés napjára, a Csehszlovákiától történt visszacsatolás 95. évfordulójára emlékeztek vasárnap Somoskőújfalun. Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Nógrád megyei falu díszpolgára az ünnepségen úgy fogalmazott: Somoskőújfalun feltámadás lett a trianoni gyászból.
MTI Hírfelhasználó