Polgárverés – 12 éve
Azt sem sikerült kideríteni, hogy a brüsszeli bürokrácia miért hunyta be a szemét, amikor látta, hogy európai uniós polgárokat vernek véresre.
2018. október 21. 22:14

A forradalom ötvenedik évfordulóján a Budapesten törvényesen demonstráló európai uniós polgárokba belelövetett – fejmagasságban gumitölténnyel -, majd vaspálcákkal véresre veretett az akkori államhatalom.

Piros lett a vér a pesti utcán.  

„2006 őszén az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után Gyurcsány Ferenc miniszterelnök lemondását követelve csalódott és felháborodott tömegek vonultak utcára” – írta jelentésében utóbb Balsai István országgyűlési képviselő, utóbb alkotmánybíró.

 Gyurcsány – írta Balsai – az „ököljog politikáját választotta”…

„Rendőri túlkapások, békés polgárokba gázoló lovasroham, kilőtt szemek, jogtalan előállítások és letartóztatások szegélyezték azt az utat, ami Gyurcsány Ferenc hatalmának néhány évvel való meghosszabbításáig vezetett” – szól a Balsai-jelentés.

Mindez az Európai Unióban történt.

„Feladata az lesz, hogy hozzájáruljon annak felderítéséhez, hogy kik a 2006 . október 23-i rendőri brutalitásnak, tömeges emberi jogi jogsértéseknek a felelősei, illetve kik követték el azokat” – kapta a tennivalót Orbán Viktortól 2010-ben Balsai István.

A jogállam helyreállítása volt a lecke.

Noha a Balsai-jelentés önmagában eléggé jól sikerült, nem tett többet, mint „hozzájárult” a felderítéshez. Még önmagában a felderítés sem vált teljessé: nem sikerült kideríteni, voltak-e jelen a kékruhás, azonosítót nem viselő martalócok között külföldről összetoborzott zsoldosok.

Papírt erről nem leltek.

Noha a szóbeszéddel szembetalálták magukat a képviselők. Azt sem sikerült kideríteni, hogy a brüsszeli bürokrácia miért hunyta be a szemét, amikor látta, hogy európai uniós polgárokat vernek véresre – okoznak nekik maradandó sérülést –, miközben jogszerűen, előre bejelentetten demonstrálnak.

Miért nézte el a Bizottság a vérengzést?

Miért nem szólt még utólag sem a gyurcsányi kabinetnek, hogy „legalább a saját polgáraitokat ne verjétek véresre, ne lőjetek közéjük fejmagasságban gumitöltényeket, ne rohanjatok beléjük rendőrlovakkal.”

És este ne ütlegeljétek őket sötét utcákon.

És ne vigyetek be ártatlan fiatalokat titkos udvarba, hogy ott véresre verjétek őket. Ne zárjatok börtönbe ártatlan fiatalokat köztörvényes bűnözők közé. És ne ítéltessetek el ártatlan fiatalokat fiatal bírókkal, mert ezzel a fiatal bírókat lezüllesztitek, és évtizedekre rovott múltú lehet az igazságszolgáltatás.

És ne tüntessetek ki véres rendőrrohamot vezénylő tábornokokat.

Brüsszel néma maradt, a gyurcsányi politika megdicsőült. Hetekig a terror hangulata honolt az utcán, sokan úgy érezték, hogy szovjet tankok nélkül megismétlődött a kádári szocialista megtorlás, az ávós bűncselekményekről nem szabad beszélni.

Brüsszel az ököljogot „szentesítette.”

A hatvannyolcas nemzedék híres szélsőségesei kussoltak, a bősz demokraták befogták a lepénylesőjüket, az SZDSZ-esek felsorakoztak a tömegbe lövetőket kitüntető maoista mögé, vagy taktikusan „alámerültek”…

Jó, hogy két nap múlva nem következett újabb „Kossuth tér”…

És november negyedikén nem taposta lánckerék a magyar haza földjét. A megtorlás „csak” jogi terrorral törte le fiatalemberek aktivitását – Bogár Imre nélkül, de – buzgó ifjú jogszolgáltatók törvénysértő ítéletei révén.

Az állami törvénysértésért később térítést kaptak a fiatalok.

A tömegbe lövetők azonban tizenkét év után is kinyithatják lepcses szájukat, pénzt kapnak országgyűlési képviselőként az adófizetőktől, szervezhetik a terrormigrációt, végig hazudhatnak másfél-két évet, tudják, hogy amit mondanak az nem igaz.

És máig nem szent nekik „ez a kurva ország”…

Kovács G. Tibor
 • Hamis zászlók
  A hamis látszat keltésével azt hazudni, hogy a nemzetellenes szélsőség az adott nemzet megerősödését, gazdagodását, javát akarja.
 • „Tudományos” látásmód
  Ilyen körülmények között lefordíthatjuk-e Lenint magyar pénzből angolra?
 • Még botrányosabb a svéd miniszter nyilatkozata
  Megírtuk, hogy bocsánatkérésre szólította fel a svéd szociális minisztert a családvédelmi akcióterv kapcsán tett kijelentései miatt Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. Most kiderült, még súlyosabb az eset.
 • A kormány küldetése, hogy mindent megtegyen a magyar nemzet fennmaradásáért
  A magyar kormány küldetése, hogy minden támogatást megadjon a nők anyává válásához, hiszen az anyaság a nőiesség része és az Isten alkotta természet rendje. Aki szerint mindez probléma, az beteg - mondta Semjén Zsolt.
 • Somoskőújfalun feltámadás lett a trianoni gyászból
  A hazatérés napjára, a Csehszlovákiától történt visszacsatolás 95. évfordulójára emlékeztek vasárnap Somoskőújfalun. Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Nógrád megyei falu díszpolgára az ünnepségen úgy fogalmazott: Somoskőújfalun feltámadás lett a trianoni gyászból.
MTI Hírfelhasználó