Ismét megmozdult az erdélyi magyarság
Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes hálaadó ünnepségen vett részt Zágonban a református templom felújításáért, amit a magyar kormány is támogatott. Beszédben a nemzet érdekében történő közös cselekvés fontosságát hangsúlyozta.
2018. november 12. 14:07

Helybéliek és meghívottak népes csapata adott hálát Zágonban Istennek, a magyar közösség egyházi és világi elöljáróinak, valamint a nemzet egészéért felelősséget vállaló magyar kormánynak a református templom felújításához való hozzájárulásáért.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke a hálaadó ünnepségen Zágonban a nemzet érdekében történő közös cselekvés fontosságát hangsúlyozta. Fotó: Erdélyi Református Egyházkerület, Kiss Gábor.

Erdély református püspöke, ft. Kató Béla igehirdetésében az őszinte és számítástól mentes, lelki megnyugvást eredményező áldozathozatal szükségességére hívta fel az istentiszteleten jelen lévők figyelmét. Dr. Semjén Zsolt, Magyarország miniszterelnök-helyettese a nemzet érdekében történő közös cselekvés fontosságát helyezte ez alkalomból elhangzott beszédének központjába.

Dezső Tibor András zágoni lelkipásztor (b), Semjén Zsolt  nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes (j) Fotó: Erdélyi Református Egyházkerület, Kiss Gábor.

A gyimesközéploki Árpád-házi Szent Erzsébet Líceum megalapítója, létrehozója és szellemi atyja, Berszán Lajos kanonok Zágon szülötteként hívta fel az összmagyarság figyelmét a közös, felekezeti és párt hovatartozástól mentes erdélyi magyar fellépés szükségességére.

Fotó: Kátai Edit/MTI

A felemelő és lélekerősítő eseményt székely ruhába öltözött lányok és fiúk, nemzeti érzéstől átitatott rövid előadása zárta. Ezt követően Semjén Zsolt – Tamás Sándor megyetanácselnök, Fehér László Ödön jelenlegi és Olosz Gergely korábbi szenátor társaságában – a tavaly önerőből belsőleg felújított zágoni katolikus templomba is betért egy imát elmondani.

Fotó: Erdélyi Református Egyházkerület, Kiss Gábor.

Forrás: Bedő Zoltán
Nyitókép: Kátai Edit/MTI

hirmondo.ro
 • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
  A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
 • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
  Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
 • Szélsőségek fogságában
  A középmértéknek a védelme vált elsődlegessé, amelyet a balliberális gondolkodás nem tűr meg.
 • Operatív törzs: egyre többen szegik meg a kijárási korlátozást
  Egyre többen szegik meg kijárási korlátozással kapcsolatos intézkedéseket, és egyre több a büntetőeljárás is - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a szerdai online sajtótájékoztatón.
 • A családtámogatásokat bővíteni fogják, nem szűkíteni
  A családtámogatásokhoz nem nyúlunk - jelentette ki a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján. Novák Katalin hozzátette: ezeket a támogatásokat a jövőben is inkább bővíteni fogják, nem szűkíteni.
MTI Hírfelhasználó