Lázár János: Baloldali maffia vezeti Szegedet
Megszabadítaná Szegedet Botka Lászlótól és Hódmezővásárhelyt Márki-Zay Pétertől Lázár János, a térség országgyűlési képviselője, aki szerint a kormánypártoknak mindkét nagyvárosban vissza kell szerezniük a választók bizalmát.
2018. november 13. 12:43

– Botka László (MSZP) ma már nem a szegediek, hanem szervezett baloldali bűnözői körök polgármestere. Hogy a bábjuk csupán, vagy egy közülük, azt a nyomozó hatóságok dolga eldönteni – jelentette ki a Prome­nád.hu-nak adott interjújában Lázár János, a hódmezővásárhelyi központú választókerület országgyűlési képviselője.

A korábbi Miniszterelnökséget vezető miniszter hangsúlyozta: Botka puhasága és tétovasága vezetett ahhoz, hogy szervezett bűnözői körök vették át Szeged irányítását. Szavai szerint erről szól a VIP-parkolási ügy kicsiben, a Szeviép-ügy nagyban.

 

A szocialista politikus polgármesteri időszakához több kétes eset is köthető Fotó: Kurucz Árpád

– A Szeviép-ügynek rövidesen olyan szálai kerülhetnek napvilágra, amelyek bizonyítják, hogy Szeged sajnos a szervezett bűnözői körök kezében van.

A várost fokozatosan behálózó baloldali politikai maffia rossz irányba viszi Szegedet, ebből értelemszerűen nem jöhet ki fejlődés – közölte Lázár János, aki szerint Szeged fejlődésének jelen pillanatban egyetlen akadálya van, mégpedig Botka László, aki ma már nem a megoldás, hanem maga a probléma.

A kormánypárti politikus elismerte, hogy a Fidesznek nem volt válasza az elmúlt években arra, ami Szegeden történik, ezért pártjának jövőre a korábbiakhoz képest jóval körültekintőbben kell polgármesterjelöltet állítaniuk, és meg kell próbál­niuk visszaszerezni a választópolgárok bizalmát. Szerinte pontosan ugyanez a helyzet Hódmezővásárhelyen is.

– Mindkét városban köztiszteletben álló, pártok fölötti, nagyon sikeres és nyugodt polgármesterjelöltet kell állítani, aki kiegyensúlyozott és képes a legfontosabbra: a béke és a fejlődés feltételeinek megteremtésére.

A Fidesznek Szegeden és Hódmezővásárhelyen is új, polgári többséget kell szereznie és szerveznie, ehhez természetesen új képviselőjelöltekre is szükség lesz – fogalmazott az országgyűlési képviselő.

Lázár János arról is beszélt, hogy Hódmezővásárhely februárban polgármestert választott, de ehelyett egy olyan pályakezdő politikust kapott, aki a város hátán állva akarja felépíteni magát az országos politikában.

– Márki-Zay Péter azzal álmodik, hogy 2022-ben a parlamenti választásokon ő lesz Orbán Viktor kihívója. Ez a szíve joga, csak közben a városnak nincs gazdája, nem működik, a fejlődés leállt – fogalmazott a kormánypárti politikus, aki arra is kitért, hogy ellenzéki oldalon sem tekintik a magyar közélet fajsúlyos szereplőjének azt, aki árt a saját városának.

Szerinte az országos politikai pártok és szereplők számára egyre zavarosabb figurának számít a vásárhelyi polgármester, és más, nagy települések vezetőihez képest, kínos, hogy Hódmezővásárhely egy ilyen „ciki” városvezetéssel áll ki.

Lázár János úgy vélte, Hódmezővásárhelynek ma a liberális körök kegyét leső, migránspárti városvezetése van, s a polgármester csapatai mindig valaki ellen, sosem valamiért, valami mellett harcolnak.

A volt miniszter úgy véli, pártjának ezentúl jóval körültekintőbben kell városvezető-jelölteket állítania Fotó: Bach Máté

A volt tárcavezető kifejtette: két táborra szakadt a város, családokat, barátokat fordítottak egymással szembe, ezért tartja nagyon fontosnak, hogy a Fidesz jövőre olyan jelöltet állítson, aki ezeken a vitákon felül tud emelkedni, képes békét teremteni és újra fejleszteni. – Az a Fidesz dolga, hogy megvédje Hódmezővásárhelyt Márki-Zaytól –hangsúlyozta Lázár János.

A politikus közölte, hogy az ország és a kormányzat számára kiemelten fontos a dél-alföldi régió fejlesztése, ezért Szegedet szeretnék erős centrummá tenni, a csongrádi megyeszékhely és Hódmezővásárhely szoros együttműködésében látják a jövőt.

Botka László az Indexnek röviden reagált a kormánypárti politikus állításaira. Szerinte minden jel arra mutat, hogy Lázár Szeged hűbérura akar lenni. – De a szegediek nem kérnek se Lázárból, se a Fideszből – fogalmazott Botka.

magyaridok.hu
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
  • Mikulássapkás hazugság
    Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
  • Niedermüller nekiment az egyházaknak Erzsébetvárosban
    A VII. kerületi polgármester, Niedermüller Péter botrányt okozó nyilatkozata óta most tartottak először képviselőtestületi ülést az Erzsébetvárosban. Várható volt, hogy szóba kerül a polgármester nagy felháborodást keltő kijelentése a fehér, keresztény, heteroszexuálisokról, a DK-s kerületvezetés keresztény egyházak iránt viselt ellenszenve azonban tettekben is megmutatkozott.
  • Nem vár a végtelenségig a Fidesz az EPP válaszára
    Az Európai Néppárt tegnap még nem reagált az Orbán Viktor által jegyzett, a néppárt vezetőségének is eljuttatott memorandumra, ám a néppárt spanyol, olasz és francia tagpártjai szívesen vették a reformot sürgető szavakat.
  • Vádak, tények és remények…
    Fidesz: Miként folytatódik a Magyar Falu Program? Jobbik: Miért hazudott a kormány a dobai pszichiátria bezárása kapcsán? MSZP: További kérdések a dobai pszichiátriai intézetről! DK: Miért nem tesz semmit a kormány a mobilparkolás díjainak mérséklése érdekében?
MTI Hírfelhasználó